Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

Ένα μικρό αφιέρωμα στον Άγιο Ιερομάρτυρα Φιλούμενο τον Αγιοταφίτη

Την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου από τις 8:00 το βράδυ θα ξεκινήσει στην Πειραϊκή Εκκλησία ένα πολύωρο αφιέρωμα στον Άγιο Ιερομάρτυρα Φιλούμενο τον Αγιοταφίτη. Θα ακουστούν σε πρώτη ραδιοφωνική μετάδοση ηχογραφημένες μαρτυρίες από αγιοταφίτες πατέρες για τον Άγιο και θα έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε και αποσπάσματα από την Πατριαρχική Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στο Φρέαρ του Ιακώβ την 29η Νοεμβρίου 2009, ημέρα που συμπληρώθηκαν 30 χρόνια από το μαρτυρικό τέλος του Αγίου, κατά την οποία αναγνώστηκε το συνοδικό της κατατάξεως του γέροντα Φιλουμένου στο Αγιολόγιο της Ορθοδόξου Εκκλησίας.
Κατά τη διάρκεια του αφιερώματος θα ακούσουμε το βίο του Αγίου αλλά και τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων να διαβάζει τη συνοδική πράξη της Αγιοκατάταξης. Ακόμα θα ακούσουμε τις συγκλονιστικές μαρτυρίες του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Μόρφου κ.κ. Νεοφύτου και τα όσα μας διηγήθηκε ο Πνευματικός της Λαύρας του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου Αρχιμανδρίτης Ευδόκιμος. Θα ακούσουμε ακόμα τον ηγούμενο της Μονής του Αγίου Θεοδοσίου Αρχιμ. Ιερόθεο, τον ηγούμενο της Μονής του Αγίου Γεωργίου στη Άκρη Αρχιμ. Φιλόθεο και φυσικό τον ηγούμενο του Φρέατος του Ιακώβ και διάδοχο του Αγίου, Αρχιμανδρίτη Ιουστίνου. Το πρόγραμμα θα διαμορφωθεί κατάλληλα και ανάλογα με τις απ’ ευθείας παρεμβάσεις και συνδέσεις που θα επιχειρηθούν.
Όσοι θέλετε μπορείτε στο παρακάτω link http://proskinima.blogspot.com/ να διαβάσετε την προσωπική μαρτυρία του Λυκούργου Μαρκούδη, που γράφτηκε στις 25 Νοεμβρίου 2010,  για τον Άγιο Φιλούμενο τον Αγιοταφίτη.

2 σχόλια:

Δάσκαλος Πληροφορικής Φ.Φωτεινάκης είπε...

ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ, ΠΑΙΔΙΑ, ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΣΙΟΜΑΡΤΥΡΑ ΦΙΛΟΥΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΕΡΙΣΤΑΤΩΜΕΝΟ ΚΑΙ ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΟ(ΑΚΟΥΩ ΤΗΝ ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΜΟΡΦΟΥ ΤΩΡΑ, ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ). ΔΕΝ ΑΞΙΩΘΗΚΑ ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΨΩ ΑΚΟΜΑ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΗ, ΑΛΛΑ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΠΑΡΩΝ ΣΤΟ ΦΡΕΑΡ ΤΟ ΙΑΚΩΒ...

Ανώνυμος είπε...

Γνωρίσαμε, ευλαβούμεθα και αγαπούμε τον Άγιο Φιλούμενο από τον πατέρα Μιλτιάδη, εφημέριο του Ι. Ναού Αγίας Αικατερίνης, Ν.Ε.Ε.Σ. και από Ορθόδοξα έντυπα. Ευχαριστούμε τον καλό Θεό που και στις μέρες μας εμφανίζονται Άγιοι, Μάρτυρες για να μας στηρίζουν στην πίστη και στη ζωή.
Αργυρώ.