Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Οι «γύπες» κατασπάραξαν τη χώρα

Πως γίνεται μερικές αλήθειες να μην μαθαίνονται πριν την ώρα τους, ποτέ δεν το κατάλαβα. Αλλά και πάλι… ποτέ δεν είναι αργά. Οι δύο πρώην κομματικοί μηχανισμοί που διακυβέρνησαν την χώρα και που μας έχουν οδηγήσει στα όρια της εξαθλίωσης, έχουν την απόλυτη ευθύνη για αυτό που ζούμε.
 Όταν οι τρεις (δύο Γιώργηδες και ένας Αντώνης) διόριζαν έναν τραπεζίτη ως Πρωθυπουργό της χώρας, ήξεραν πολύ καλά τι έκαναν… Στη συνέχεια ο ένας έφυγε τάχα διαμαρτυρόμενος, αλλά αυτός δεν έλεγε νωρίτερα ότι έσωσε τη χώρα με τη δική του πρόταση; Όμως ο τραπεζίτης (του οποίου οι αφορολόγητοι μισθοί διέρρευσαν για να ξέρουμε όλοι ποιοι πήραν μέτρα εξαθλίωσης του λαού την ώρα που οι ίδιοι ζουν ατάραχοι) θα υποστήριζε τα συμφέροντα των τραπεζιτών! Το ακόλουθο άρθρο του Γιώργου Δελαστίκ από το Έθνος πρέπει να το διαβάσουμε με προσοχή για να κατανοήσουμε το παιχνίδι που έπαιξαν στην πλάτη του «πειραματόζωου» (όπως μας χαρακτήρισε ο πρώην). Πως διαλύουν τη χώρα για να ζήσουν τα παγκόσμια οικονομικά συμφέροντα… Και έρχονται ξανά τα δύο πρώην μεγάλα κόμματα να μας απειλήσουν και να μας τρομάξουν για να τους ψηφίσουμε στις νέες εκλογές. Όχι κύριοι. Ευχαριστούμε , δεν  θα πάρουμε άλλο. Ούτε και θα ισχυροποιήσουμε φυσικά εκείνους που κόβονται σύριζα μόνο για τα δικαιώματα των μειονοτήτων… (αλλά για αυτούς θα επανέλθουμε τις επόμενες μέρες). Λόγω εκλογών και πάλι πολιτικός ο λόγος μας, αλλά οφείλουμε να είμαστε ενημερωμένοι!

του Γιώργου Δελαστίκ

Μέσα στην πολιτική θύελλα που μαίνεται στη χώρα μας και την προκήρυξη των νέων εκλογών, πέρασε απαρατήρητο σχεδόν από τον ελληνικό λαό ένα γεγονός τεράστιας οικονομικής και πολιτικής σημασίας: την Τρίτη η κυβέρνηση Παπαδήμου πλήρωσε στο 100% της ονομαστικής αξίας τους ελληνικά κρατικά ομόλογα συνολικής αξίας 435 εκατομμυρίων ευρώ που είχαν υπαχθεί στο αγγλικό δίκαιο και τα οποία είχαν περιέλθει στα χέρια ακραία επιθετικών κερδοσκοπικών κύκλων που είχαν αρνηθεί κατηγορηματικά να δεχθούν το «κούρεμά» τους στο πλαίσιο του PSI.
Το τραγικό είναι ότι το 90% περίπου των ομολόγων αυτών βρίσκονταν στην κατοχή ενός κερδοσκοπικού οίκου ονόματι Νταρτ Μάνατζμεντ με έδρα στα νησιά Κέιμαν, ο οποίος είχε πληρώσει λιγότερα από 100 εκατομμύρια ευρώ για να αποκτήσει τα ελληνικά ομόλογα-σκουπίδια στη δευτερογενή αγορά και την Τρίτη εισέπραξε περίπου... 400 εκατομμύρια ευρώ, βγάζοντας κέρδος... 300%!!!
Ο οίκος Νταρτ Μάνατζμεντ συγκαταλέγεται στους κερδοσκόπους που ονομάζονται «γύπες». Αυτοί ειδικεύονται στην αγορά ομολόγων που έχουν εκδώσει «κράτη-ψοφίμια», τα οποία απειλούνται με χρεοκοπία. Αγοράζουν τα ομόλογα σε εξευτελιστικές τιμές, γύρω στο 10%-25% της αξίας τους.
Στη συνέχεια εκβιάζουν αδίστακτα τα κράτη. Απαιτούν να τους πληρώσουν τα ομόλογα στο 100% της ονομαστικής αξίας τους (οπωσδήποτε πάντως πάνω από 70-80%) αποκομίζοντας υπερκέρδη. Αν οι χώρες αρνηθούν να πληρώσουν, έχουν πανίσχυρες και εξαιρετικά ειδικευμένες στον τομέα αυτόν ομάδες δικηγόρων και σέρνουν τα κράτη στα δικαστήρια επί χρόνια και χρόνια, κερδίζοντας πάντα τις σχετικές δίκες!
«Οι αγοραστές είναι βέβαιοι πως θα πάρουν τελικά τουλάχιστον τριπλάσια λεφτά ανά ομόλογο από τους ''επενδυτές-κορόιδα'' που συμφώνησαν ''οικειοθελώς'' στο ''κούρεμα''» γράφαμε στη σελίδα αυτή στις 9 Απριλίου, αναφερόμενοι στους κερδοσκόπους «γύπες». Δυστυχώς, οι εκτιμήσεις εκείνες επιβεβαιώθηκαν στο ακέραιο. Οι «γύπες» κατασπάραξαν την Ελλάδα και κέρδισαν 300% από το «οικονομικό κουφάρι» της!
Έγινε μια πολύ κακή αρχή. Ομόλογα αξίας 434 εκατομμυρίων ευρώ που υπάγονται σε ξένο δίκαιο και βρίσκονται στα χέρια «γυπών» πρέπει να πληρωθούν από τη νέα κυβέρνηση φέτος, τον Σεπτέμβριο και τον Δεκέμβριο.
Κι αυτό δεν είναι τίποτα μπροστά στον εφιάλτη που την απειλεί του χρόνου. Μέσα σε λιγότερους από τρεισήμισι μήνες (από τις 26 Μαρτίου ως τις 5 Ιουλίου του 2013 συγκεκριμένα) πρέπει να πληρωθούν τέσσερα μη «κουρεμένα» ομόλογα υπό ξένο δίκαιο που βρίσκονται στα χέρια επιθετικών κερδοσκόπων, συνολικής αξίας... 2 δισεκατομμυρίων ευρώ! Το 1,4 δισ. ευρώ μάλιστα πρέπει να πληρωθεί σε ένα... δεκαήμερο, στις 25 Ιουνίου και στις 5 Ιουλίου του 2013! Ο απόλυτος εφιάλτης... Υπάρχουν και χειρότερα όμως, τα οποία αποδεικνύουν πόσο εγκληματική από πολιτική σκοπιά πράξη ήταν η αποδοχή του αγγλικού δικαίου στα δάνεια που χορήγησε η ΕΕ στην Ελλάδα.
Τα δάνεια αυτά έχουν ρήτρες «διασταυρούμενης χρεοκοπίας (cross default)». Σε απλά ελληνικά, αυτό σημαίνει ότι αν η κυβέρνηση δεν πλήρωνε το ομόλογο της Τρίτης, είχαν το νομικό δικαίωμα όλοι οι άλλοι κερδοσκόποι «γύπες» που κατέχουν ακόμη ελληνικά ομόλογα συνολικής αξίας 6 δισεκατομμυρίων ευρώ, να ζητήσουν αμέσως τώρα (!) την πληρωμή χωρίς να περιμένουν τη λήξη των δικών τους ομολόγων, ακόμη κι αν είναι ύστερα από δέκα χρόνια!
Στο ίδιο πλαίσιο, μπορούσαν και τα... κράτη της Ευρωζώνης να ζητήσουν να τους δώσουμε αμέσως τώρα πίσω τα... 100 και πλέον δισεκατομμύρια ευρώ που είχαν δώσει ως δάνεια στην Ελλάδα και τα έχουν πάρει όλα οι ευρωπαϊκές τράπεζες! Αυτά προβλέπει το ξένο δίκαιο!
Ζήτησε η απελθούσα κυβέρνηση της Αθήνας γραπτές εγγυήσεις ότι τουλάχιστον οι κυβερνήσεις των χωρών της Ευρωζώνης δεν θα συμπεριφέρονταν ως «γύπες» και δεν θα ζητούσαν πίσω τα δάνεια, αν η Ελλάδα δεν πλήρωνε τους κερδοσκόπους, αλλά... καμία κυβέρνηση δεν της έδωσε τέτοια εγγύηση! Υπέροχοι οι εταίροι της...
ΨΥΧΡΟΛΟΥΣΙΑ
«Νταηλίκια» χωρίς αντίκρισμα
ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να πληρώσει η κυβέρνηση τους κατόχους ελληνικών ομολόγων που υπόκεινται σε ξένο δίκαιο και αρνήθηκαν να δεχθούν το «κούρεμά» τους στο πλαίσιο του PSI, διαβεβαίωνε προ μηνός ως υπουργός Οικονομικών ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Έχει διασφαλίσει την πλήρη στήριξη των κυβερνήσεων της Ευρωζώνης στο θέμα αυτό, μας έλεγε. Αποδείχθηκε όμως ότι η κυβέρνηση τα «έσκασε» ωραία και καλά τα 435 εκατομμύρια στους αιμοδιψείς κερδοσκόπους που τα είχαν αγοράσει μάλιστα στο ένα τέταρτο της αξίας τους και έτσι έβγαλαν κέρδος 300% (!) «στην υγειά των κορόιδων» - δηλαδή του ελληνικού λαού. Οι Ευρωπαίοι εταίροι της κυβέρνησης την άφησαν γυμνή στις ορέξεις των κερδοσκόπων.
πηγή: http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22792&subid=2&pubid=63658705

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΑ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚΙΚΟ "ΕΘΝΟΣ" ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΙ ΡΟΛΟ ΕΠΑΙΞΕ ΚΑΙ ΤΙ ΡΟΛΟ ΠΑΙΖΕΙ. ΚΑΙ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΟΣΑ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΣΤΕΙ ΟΙ ΦΤΩΧΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΟΥ ΓΑΛΑΖΟΠΡΑΣΙΝΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ. ΟΙ ΑΠΕΙΛΕΣ ΤΗΣ ΕΓΧΩΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΛΗΤΕΙΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ. ΑΥΤΟΣ Ο ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΜΗ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΩΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΕ ΤΟ ΕΒΡΑΙΚΟ ΟΝΟΜΑ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΤΗΡΓΗΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ, ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΕΣ ΤΗΣ ΕΙΣΟΔΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΦΕΡΕΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ. ΤΟ ΕΥΡΩ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΥ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΠΑΛΙ ΟΙ ΦΤΩΧΟΙ ΘΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ. ΠΟΛΥ ΠΑΛΙΑΝΘΡΩΠΟΣ Ο ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΜΗ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΦΟΡΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΤΑΚΛΕΒΕΙ ΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΥΣ. ΜΕΓΑΛΟ ΚΛΕΦΤΡΟΝΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΓΑΛΑΖΟΠΡΑΣΙΝΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ. ΑΛΛΑ ΑΣ ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΙ Η ΓΑΛΑΖΟΠΡΑΣΙΝΗ ΧΟΥΝΤΑ.ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΟΥΝ.

Ανώνυμος είπε...

Πως γίνεται μερικές αλήθειες να μην μαθαίνονται πριν την ώρα τους, ποτέ δεν το κατάλαβα…
Την αλήθεια μας την είπαν, όταν μας έλεγαν ότι δεν υπάρχουν χρήματα για αυξήσεις μισθών αλλά εμείς διαλέξαμε το ψέμα: λεφτά υπάρχουν. Και εκείνον που μας είπε την αλήθεια τον πετάξαμε! Ακόμα και σήμερα τον πυροβολούμε. Και μετά λέμε «δεν γνωρίζαμε την αλήθεια…».
… οι δύο πρώην κομματικοί μηχανισμοί που διακυβέρνησαν την χώρα και που μας έχουν οδηγήσει στα όρια της εξαθλίωσης, έχουν την απόλυτη ευθύνη για αυτό που ζούμε.
Εμείς οι πολίτες δηλαδή που βλέπαμε την ηθική εξαθλίωση της χώρας μας και την εθνοκτόνο πολιτική εκείνων που ψηφίζαμε δεν έχουμε ευθύνη; Ποιος όπλισε το χέρι του εκτελεστή μας; Μήπως είμαστε αμετανόητοι υποκριτές;

… Όταν …… ένας Αντώνης, διόριζαν έναν τραπεζίτη ως Πρωθυπουργό της χώρας, ήξεραν πολύ καλά τι έκαναν…
Εκείνοι ήξεραν, εγώ είμαι που ακόμα δεν θέλω να καταλάβω ότι: Ήταν ο μόνος τρόπος για να «πέσει» η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και να σταματήσει το καταστροφικό της έργο. Αυτό δηλαδή που ήθελαν σχεδόν όλοι οι Έλληνες. Και ήταν «κακός» ο Αντώνης! Έχουμε καταλάβει τι κυβέρνηση είχαμε ψηφίσει; Έχουμε καταλάβει ότι είχε τη δεδηλωμένη να κυβερνήσει έως τον Νοέμβριο του 2013; Πού ζούμε, αλλού;
Αγαπητοί, τη λύση την είχα στα χέρια μου την περίοδο 2005 – 2009. Με Εθνικό Ηγέτη, πατριώτη, πιστό χριστιανό, που πολεμούσε μόνος εναντίων όλων˙ Ελληνικών και ξένων σκοτεινών δυνάμεων που ζητούσαν την κεφαλήν του επί πίνακι! Παρ’ όλη την σήψη και την ηθική κατάντια στην οποία με την ένοχη ανοχή μου, είχα περιέλθει τα τελευταία 30 χρόνια! Αλλά εγώ αμετανόητος, εγωιστής και παραδόπιστος, τον έδιωξα μακριά. Και τώρα στις επόμενες εκλογές ετοιμάζομαι πάλι ν’ αλλάξω δήμιο…
"Ιερουσαλήμ, Ιερουσαλήμ, αυτή που φονεύει τους προφήτες και που λιθοβολεί εκείνους που αποστέλλονται σε αυτήν, πόσες φορές θέλησα να συνάξω τα παιδιά σου με τον ίδιο τρόπο που η κότα μαζεύει τα κλωσσόπουλα κάτω από της φτερούγες της, και δεν θελήσατε; (Λουκάς 13: 34).