Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2014

Μεγάλη τουρκική πρόκληση: Βεβήλωσαν ιστορική ελληνορθόδοξη εκκλησία στην Καππαδοκία και γυρίζουν ερωτικό σίριαλ!

Και η ανοχή έχει τα όρια της, όμως οι προκλήσεις των Τούρκων φαίνεται ότι δεν έχουν τελειωμό!
Όπως διαβάζουμε στην τουρκική εφημερίδα «Γενί Σαφάκ», οι Τούρκοι δεν δίστασαν να μετατρέψουν σε… τηλεοπτικό στούντιο μια ιστορική ελληνορθόδοξη εκκλησία στην Καππαδοκία, προκειμένου να γυρίσουν ερωτικό σίριαλ!!!
Πρόκειται για την ιστορική εκκλησία της Κοιμήσεως της Παναγιάς στη Νεάπολη της Καππαδοκίας, στην οποία οι Τούρκοι σκοπεύουν να γυρίσουν τόσο ερωτικές, όσο και σκηνές σκληρής βίας! Συγκεκριμένα, τα γυρίσματα ξεκίνησαν την 1η Ιουλίου στα πλαίσια της παραγωγής «Emanet» που ετοιμάζει το κανάλι της Τουρκίας Fox.
Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο τύπου της τουρκικής σειράς, πρόκειται για «μια επώδυνη ερωτική ιστορία», με πρωταγωνιστές τον ηθοποιό και μοντέλο Μεχμέτ Ακίφ Αλακούρτ, γνωστό στη χώρα μας από τη συμμετοχή του στο σίριαλ «Σιλά» και την Οζλέμ Γιλμάζ που έπαιζε στη σειρά «Μοιραίος Έρωτας».
Αξίζει να σημειωθεί ότι και τα δύο αυτά τουρκικά σίριαλ, που προαναφέραμε, «αποθεώθηκαν» από το ελληνικό κοινό, όταν προβλήθηκαν από τη συχνότητα του Mega.
Μάλιστα, οι Τούρκοι ουσιαστικά μπήκαν παράνομα στον ιστορικό αυτό χώρο, αφού δεν δίστασαν να καταστρέψουν τις σιδερένιες προστατευτικές μπάρες που είχαν τοποθετηθεί στον εξωτερικό περίγυρο της εκκλησίας, γεγονός που προκάλεσε την άμεση αντίδραση του «Ιδρύματος Έρευνας και Προστασίας Πολιτιστικών Κτισμάτων» της Καππαδοκίας, το οποίο προχώρησε σε καταγγελία στην τοπική εισαγγελία.
Πάντως τα γυρίσματα συνεχίζονται κανονικά, αποδεικνύοντας για μια ακόμα φορά, αφενός μεν ότι οι Τούρκοι δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο και αφετέρου ότι η Ελλάδα δυστυχώς  όχι απλά δεν έχει πλέον φωνή να προστατέψει τα ιστορικά της μνημεία, αλλά ούτε καν το δικαίωμα να υπερασπιστεί τα πιστεύω της, για τα οποία κάποιοι άλλοι στο παρελθόν έδωσαν ακόμα και τη ζωή τους…
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: