Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

Μήνυμα Γέροντος Νεκταρίου με την ευκαιρία Αγιοκατατάξεως του Γέροντος Παϊσίου


Το προσδοκώμενο και δικαιότατο αλλά μη αναμενόμενο χρονικά νέο, της Αγιοκατατάξεως του Γέροντα Παϊσίου του Κουτλουμουσιανού και Αγιορείτου, έδωσαν στην αίσθηση της ακοής την ευκαιρία να πρωτεύσει στην πρόσληψη της χαρμοσύνου ειδήσεως, αλλά έδωσαν στην καρδιά την αιτία να εκραγεί λόγω της χαράς και της εκπλήξεως, σε εκδηλώσεις Δοξολογίας και Αγάπης προς Άγιο Θεό ημών.

Το νέο, διέτρεξε αστραπιαία το εθνικό κέντρο και τον ελληνισμό της διασποράς και έκανε τους Έλληνες να αγκαλιαστούν σε μία πολύ μεγάλη και δυνατή πνευματική και εθνική αγκαλιά. Είναι μία αγκαλιά που την έχουμε ανάγκη στην αρχή της μεταβάσεως στα δυσκολότερα και επέκεινα.

Ξέρουμε ότι ο Άγιος Παΐσιος ο Κουτλουμουσιανός έχει προσευχηθεί για εμάς στον Άγιο Θεό μας πριν του το ζητήσουμε, γιατί εκτός από καρδιακός φίλος του Ιησού Χριστού μας, ήταν και καρδιακός πατριώτης. Αυτό βεβαίως δεν αναιρεί τη φιλότιμη προσπάθεια όλων μας να γράψουμε καλά έως και πολύ καλά αλλά έως και άριστα στο διαγωνισμό στις προσωπικές μας ή και πανελλήνιες εξετάσεις μετανοίας. Επιτρέψατέ μου να καταθέσω στην αγάπη σας και τούτο. Εμείς οι Κουτλουμουσιανοί Πατέρες (μοναστηριακοί και εξαρτηματικοί), έχουμε ιδιαίτερη χαρά για την τιμή στο Γέροντα Παΐσιο, γιατί ως ασκητεύσας επί σειρά ετών στο Κουτλουμουσιανό Ιερό Κελί της Παναγούδας, σύμφωνα με την Ιερά Αγιορείτικη Παράδοση, θεωρείται Κουτλουμουσιανός Άγιος.

Επιτρέψατέ μου μία τελευταία τοποθέτηση. Ιδιαιτέρως με χαροποιεί το μεγάλο γεγονός της Αγιοκατατάξεως του Γέροντος, όχι μόνο επειδή τον γνώρισα και αυτή η συνάντηση με ωφέλησε και με ωφελεί, αλλά και γιατί η τιμή, την οποία επιδαψιλεύει η Ιερά Μονή μας στην Παναγία την Αρβανίτισσα, με τη δημιουργία Παρεκκλησίου, εκεί συντιμώνται στο δισυπόστατο Παρεκκλήσιο και οι Κουτλουμουσιανοί Άγιοι. Άρα από τώρα και στο εξής και ο Άγιος Παΐσιος ο Κουτλουμουσιανός καθώς και Αγιορείτης. 

Ο Άγιος Θεός μας και ο Άγιος Παΐσιος μας χαροποίησαν. Οφείλωμε να ανταποδώσομε αδελφοί μου.  


Ο Κύριος Ιησούς Χριστός
και η Υπεραγία Μητέρα Του
η επονομαζομένη
Παναγία Αρβανίτισσα
να σας ευλογούν.
Γέρων Νεκτάριος ο Αγιορείτης
ΠΗΓΗ: http://geron-nektarios-o-agioritis.blogspot.gr/2015/01/blog-post_13.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: