Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

Δεν προσχωρώ στον ΣΥΡΙΖΑ διότι...

Ευχαριστούμε που μας στείλατε το περιεκτικό κείμενο του Αναστάσιου Καζαντζίδη με τον παραπάνω επίκαιρο τίτλο.

...ενώ από τη μια μεριά σας βλέπω υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των μουσουλμάνων της Θράκης, δεν σας έχω δει ποτέ να αναλαμβάνετε κάποια δράση υπέρ των ίδιων ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Χριστιανών στην Τουρκία.

Δεν θα μπορούσα να έλθω στις γραμμές σας, γιατί ενώ από τη μια μεριά πέντε συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ ονομάζουν τα Σκόπια ως ‘Ματσεντόνια’ και τους Σκοπιανούς ‘ματσεντόσκι’ και στηρίζουν τις απόψεις του ναζιστή Γκρουέφσκι, από την άλλη κατηγορούν τους συμπατριώτες τους στην Ελλάδα που διεκδικούν το αυτονόητο δικαίωμά τους, ως…εθνικιστές!

Δεν θα μπορούσα ποτέ να έλθω στις γραμμές σας, γιατί ενώ από τη μια μεριά στηρίζετε τους Τσάμηδες – τους αποδεδειγμένους συνεργάτες του Χίτλερ στην κατοχή - και τους αναγνωρίζετε το δικαίωμα να διεκδικήσουν τις κατασχεμένες από την Ελλάδα περιουσίες τους, από την άλλη, δεν σας έχω δει ποτέ να διαμαρτύρεστε για την καταπάτηση των δικαιωμάτων των Ελλήνων κατοίκων της Βορείου Ηπείρου! 

Δεν θα μπορούσα ποτέ να έλθω στις γραμμές σας, γιατί ενώ στηρίζετε τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων, στηρίξατε παράλληλα και το αμερικάνικο σχέδιο Ανάν που αφαιρούσε τα δικαιώματα των Ελληνοκυπρίων και διέλυε την Κυπριακή Δημοκρατία!

Δεν θα μπορούσα ποτέ να έλθω στις γραμμές σας, γιατί ενώ ονομάζετε την Κωνσταντινούπολη…Ιστανμπούλ, λέτε επίσης και το Μοναστήρι…Μπίτολα, αλλά δεν λέτε και το Βερολίνο …Μπερλίν!

Δεν θα μπορούσα ποτέ να έλθω στις γραμμές σας, γιατί ενώ από τη μια ζητάτε επίμονα να μπει φραγμός και κάποιος έλεγχος στη διακίνηση του παγκόσμιου κεφαλαίου, από την άλλη θέλετε ελεύθερη διακίνηση λαθρομεταναστών στην Ελλάδα!

Δεν θα μπορούσα ποτέ να έλθω στις γραμμές σας, γιατί ενώ από τη μια μεριά είστε υπέρ της κατάργησης του πεδίου βολής στους Λόφους της Φλώρινας για οικολογικούς λόγους, από την άλλη μεριά δεν διαμαρτυρηθήκατε ποτέ για το εργοστάσιο λιγνίτη της ΔΕΗ που μολύνει χειρότερα το ίδιο περιβάλλον, δεν διαμαρτυρηθήκατε ποτέ για το ασβεστάδικο και για το ορυχείο στην ίδια περιοχή…όπως και δεν διαμαρτυρηθήκατε ποτέ για την άθλια ρυπογόνο μονάδα παραγωγής ηλεκτρισμού των Σκοπιανών δίπλα στο Μοναστήρι, που όταν φυσά βόρειος άνεμος πνίγεται όλος ο νομός στο καυσαέρια!

Δεν θα μπορούσα ποτέ να έλθω στις γραμμές σας, γιατί ο πρόεδρός σας από τη μια μεριά είναι λάβρος κατά των ‘βυσμάτων’ στο στρατό και από την άλλη υπηρετεί τη θητεία του βάζοντας βύσμα στο κέντρο της Αθήνας στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας!!!

Δεν θα μπορούσα ποτέ να έλθω στις γραμμές σας, γιατί ενώ βλέπω ένα νέο παιδί για αρχηγό με υποτίθεται νέες και καθαρές ιδέες, από την άλλη όμως τον βλέπω μέτοχο σε κατασκευαστική εταιρεία που στο καταστατικό της έχει στην πρώτη γραμμή τα … δημόσια έργα!

Για αυτά και για άλλα πολλά,
Όχι ευχαριστώ!

Αναστάσιος Καζαντζίδης
πηγή: http://panayiotistelevantos.blogspot.gr/2012/06/blog-post_4169.html

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Λάθος σας να παίρνετε θέση υπέρ κομμάτων χτυπώντας τα αντίπαλα. Αυτό για το site και όχι για τον "αρθρογράφο".

Άναγνώστρια που σκέφτεται

Ανώνυμος είπε...

Δεν ανήκω στους διαχειριστές του σάιτ, είμαι κι εγώ απλός αναγνώστης-Ορθόδοξος Χριστιανός! Όπως πολλές φορές έχει τονιστεί στις εκπομπές που συμμετέχουν οι διαχειριστές, η πρόθεση δεν είναι να γίνει πολιτική αυτή καθ'εαυτή, αλλά όταν πρόκειται για άτομα που επιβουλεύονται την Πίστη και την Πατρίδα μας αντί να την υπερασπίζουν, τότε δε γίνεται να σιωπούμε.

Άλλωστε οι θέσεις και πράξεις του συγκεκριμένου κόμματος όπως φαίνονται τόσο καθαρά στο συγκεκριμένο άρθρο, είναι τόσο σαφείς και ενάντιες στην έννοια της Πατρίδας και της Πίστης μας που το σχόλιό Σας αγαπητή, με όλο το σεβασμό, στέκεται στο ξυλαράκι(ούτε καν δένδρο) και χάνει χιλιάδες στρέμματα δάσους!!!

Ανώνυμος είπε...

Θα σας πω κι εγώ λοιπόν με όλο τον σεβασμό πως την στιγμή αυτή δεν μπορείτε να ξεχωρίσετε με τέτοια απόλυτη βεβαιότητα ποιό είναι το ξυλαράκι-που ίσως είναι και στα μάτια μας μέσα-και ποιό το δάσος. Οι στρατιές ανέργων ανθρώπων και παιδιών που δεν έχουν να φάνε δεν είναι ξυλαράκι αγαπητέ κύριε. Σας λέω λοιπόν χωρίς να έχω απολύτως τίποτα να κρύψω ότι κι εγώ είμαι Χριστιανή Ορθόδοξη και Ελληνίδα. Η ψήφος εκτός του ότι είναι θέμα που δεν πρέπει να υπόκειται σε κριτική απο την Εκκλησία για λόγους πνευματικούς και όχι πολιτικούς, με δεδομένη την άθλια κατάσταση στην οποία έχουν φέρει την χώρα μας, δίνεται ΚΑΙ με γνώμονα την ανθρωπιά και εναντίον της κοινωνικής αδικίας που διαπράττεται αυτή την στιγμή απέναντι στους πιο αδύνατους συμπατριώτες μας. Αυτό δεν σημαίνει πως όποιος ψήφισε αυτό το κόμμα είναι άθεος ή συμφωνεί σε όλα μαζί του. Το αντίθετο μάλιστα. Γι' αυτό λίγη προσοχή και ακόμη λιγότερη επιθετικότητα δεν βλάπτει.
Με όλο τον σεβασμό αλλά και με σκέψη
Η ίδια αναγνώστρια

Ανώνυμος είπε...

Κατά πρώτο λόγο διευκρινίζω ότι δεν είμαι επιθετικός. Παραδέχομαι βέβαια ότι αυτό δε φαίνεται εύκολα σ’ένα πρόχειρο γραπτό κείμενο (πάντως και η διατύπωση αρνητικού σχολίου σε 1 πρόταση, χωρίς περαιτέρω διευκρινήσεις δε δείχνει και πολύ φιλική!).

Στο δια ταύτα όμως:
α) Η ΕΠΙΣΗΜΗ Εκκλησία απαγορεύεται να συμμετέχει σε κομματικούς συνδυασμούς ή να τους ενισχύει. Δεν της απαγορεύεται όμως να εκφέρει γενικές κατευθυντήριες, ιδιαίτερα μάλιστα όταν απειλείται. Άλλωστε και Πατέρες Της στο παρελθόν μίλησαν για πολιτικούς άρχοντες, ενώ και πιο πρόσφατα, υπήρξαν Σεβάσμιοι Γέροντες που καυτηρίαζαν τη συμμετοχή σε κόμματα, δε δίσταζαν όμως να αποκαλέσουν με διόλου κολακευτικά επίθετα πολιτικούς που χτυπούσαν την Εκκλησία http://opougis.blogspot.gr/2012/05/blog-post_16.html

http://panayiotistelevantos.blogspot.gr/2012/06/o.html
Το αρχικό Σας σχόλιο, ήταν πάνω Σ’ΑΥΤΟ και γι’αυτό μίλησα για ξυλαράκι κλπ. Εσείς μετά με αρχίσατε για τους φτωχούς κλπ…πάμε παρακάτω…
β) Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει απλά άθεη πολιτική γραμμή αλλά ΕΚΚΛΗΣΙΟΜΑΧΙΚΗ! Το να είναι άθεοι είναι θεμιτό. Δεν υποχρεούται κάποιος να είναι Χριστιανός… Άλλωστε υπάρχουν άθεοι που ‘ναι πολύ σοβαροί άνθρωποι. Όμως Εκκλησιομάχους και απάτριδες δε χρειαζόμαστε! Και τι εννοείτε «Αυτό δεν σημαίνει πως όποιος ψήφισε αυτό το κόμμα είναι άθεος ή συμφωνεί σε όλα μαζί του. Το αντίθετο μάλιστα»; Λογικό βέβαια, να διαφωνεί κάποιος σε 1-2 σημεία. «Το αντίθετο ΜΑΛΙΣΤΑ» λέει ότι μάλλον διαφωνεί στα περισσότερα…άρα γιατί να το ψηφίσει;!
γ ) Ειλικρινά θαυμάζω το ενδιαφέρον Σας για το συνάνθρωπο. Πώς θα καταφέρει να λύσει όμως τα προβλήματα ένα κόμμα που είναι Εκκλησιομαχικό (άρα δεν αφουγκράζεται τη βούληση του μεγαλυτέρου μέρους του λαού που εναποθέτει τις ελπίδες του στην Εκκλησία που όντως τον στηρίζει!) και φέρεται εν γένει με τον ανώριμο τρόπο που περιγράφει το παραπάνω άρθρο;Και ποιός Σας είπε ότι εγώ ή οι δικοί μου δεν είμαστε αναγκεμένοι;

Ανώνυμος είπε...

*α)"υπήρξαν Σεβάσμιοι Γέροντες που καυτηρίαζαν τη συμμετοχή σε κόμματα..." (εννοείται: κατα βάση τη συμμετοχή Κληρικών σε αυτά)

Ανώνυμος είπε...

Παρότι δεν συνηθίζω να γράφω σε μπλογκ ούτε να αφήνω σχόλια, απαντάω και πάλι επειδή με εντυπωσίασε καταρχήν το γεγονός ότι είστε όπως λέτε αναγνώστης κι όμως το αρχικό σας σχόλιο φιλοξενήθηκε απο το σαϊτ σαν άρθρο και κατά δεύτερον ότι δεν καταφερθήκατε με τον ίδιο ζήλο και εναντίον της Χρυσής Αυγής και σας το λέω ευθέως. Αυτοί είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι; Στο σάιτ της Εκκλησίας της Ελλάδος (αντιαιρετικόν εγκόλπιον)
το μοναδικό πολιτικό σχόλιο που αφορά κόμματα αναφέρεται στους νεο-ναζιστές και στο πώς προσπαθούν να παραπλανήσουν τους Χριστιανούς υποκρινόμενοι Ορθόδοξη πίστη ενώ ουσιαστικά υπάρχει καθαρό σατανιστικό υπόβαθρο απο πίσω. Ελπίζω να μην έχετε αντίρρηση.
Δεν έχω τίποτα προσωπικό εναντίον σας ούτε σας γνωρίζω, όμως μερικά πράγματα κάνουν εντύπωση ειδικά όταν γίνονται εξώφθαλμα μονομερώς.
Όσο για την προσπάθεια να βγάλετε αντιφατικά τα λεγόμενά μου, το "αντίθετο μάλιστα" αναφερόταν στην αθεϊα και όχι στα πολιτικά σημεία συμφωνίας με τον Σύριζα. Ξέρω την ελληνική γλώσσα και την γραπτή και την προφορική.
Τέλος και χωρίς να έχω διάθεση να κάνω κανένα κήρυγμα σε κανέναν, οι φτωχοί κλπ λοιπόν, όπως το διατυπώνετε, είναι το βασικό ζήτημα αυτή την στιγμή.
Και κάθε άνθρωπος με συνείδηση, τιμιότητα και αξιοπρέπεια είναι αναγκεμένος με τον ένα ή τον άλλο τρόπο σήμερα. Όπως και πάντα.
Δεν είναι θέμα "ενδιαφέροντος για τον συνάνθρωπο", αλλιώς ονομάζεται. Συμπόνοια και κατανόηση για τον άνθρωπο λέγεται, είναι καθαρά προσωπικό συναίσθημα και για μένα είναι και η αφετηρία της Πίστης.
Όσο για τους εκκλησιομάχους, δεν συμφωνώ προσωπικά με τις θέσεις του Σύριζα, αλλά το εν λόγω ζήτημα είναι μια πολύ μεγάλη συζήτηση και ξεπερνάει το σχόλιο αυτό.
Να είστε καλά.

Ανώνυμος είπε...

Επειδή γράψατε κάποια πράγματα που πρέπει να απαντηθούν, θα Σας απαντήσω και πάλι.
α) Δεν καταλαβαίνω τι εννοείτε με τη φράση «είστε όπως λέτε αναγνώστης κι όμως το αρχικό σας σχόλιο φιλοξενήθηκε απο το σαϊτ σαν άρθρο». Ποιό σχόλιο και ποιό άρθρο; Και τέλος πάντων αν κατάλαβα καλά με κατηγορείτε ότι λέω ψέμματα πως είμαι απλός αναγνώστης. Εγώ κυρία μου δε λέω ψέμματα και αν σχετιζόμουν με το σάιτ δεν είχα λόγο να το αποκρύψω. Τώρα τι προσπαθείτε να πετύχετε δεν το καταλαβαίνω! Τέλος πάντων το λέω και το δηλώνω: καμία σχέση δεν έχω με το σάιτ ή τη σχετική ραδιοφωνική εκπομπή «όπου γης» πλην της αγάπης μου να την ακούω και να το διαβάζω!
β) Η ΧΑ όπως φαίνεται από τα άρθρα του «Αντιαιρετικού εγκολπίου» και της ΟΟΔΕ, δεν είναι Χριστιανοί, όπως δεν είναι Χριστιανός και κάθε ένας που καταφεύγει στη βία σχεδόν ως τρόπο ζωής και μάλιστα εναντίον ανυπεράσπιστων. Το γιατί δεν έγραψε κάτι εναντίον τους το «όπου γης», αν και σκέφτομαι πολλούς λόγους, θα πρέπει να ρωτήσετε τους ίδιους τους συντελεστές (τους πραγματικούς, όχι αυτούς που φαντάζεστε Εσείς!) στο email που παρατίθεται στο δεξιό μέρος της σελίδας.
γ) Το «αντιαιρετικό εγκόλπιο» εξ’όσων δύναμαι να γνωρίζω είναι ιδιωτικό ιστολόγιο και δεν ανήκει στην Εκκλ. Της Ελλάδος. Και πάντως όσον αφορά το ΣΥΡΙΖΑ, ΕΧΟΥΝ δημοσιεύσει άρθρα εναντίον των ιδεών του όπως θα δείτε εδώ: http://egolpio.wordpress.com/tag/%CF%83%CF%85%CF%81%CE%B9%CE%B6%CE%B1/
δ) Τα λεγόμενά Σας δεν προσπαθώ να τα βγάλω «αντιφατικά» με τον τρόπο που το εννοείτε. Όμως η έκφραση «το αντίθετο μάλιστα» (και με το «μάλιστα»!) είναι τουλάχιστον δύσκολο να κατανοηθεί με τον τρόπο που μου υποδεικνύετε και μάλιστα αφού συμπληρώνετε «ή συμφωνεί σε όλα μαζί του». Δεν επιμένω όμως, γιατί δεν είμαι φιλόλογος και γιατί λίγη σημασία έχει επί του παρόντος. Πάντως και καλά να μη γνωρίζει κανείς την Ελληνική γλώσσα (όπως πχ η γιαγιά μου που αγωνίστηκε πολύ στη ζωή της) δεν τον εκτιμώ λιγότερο.
ε) Εγώ όταν νοιώθω συμπόνια και κατανόηση για τους ανθρώπους θεωρώ ότι ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ γι’αυτούς κι όχι ότι αδιαφορώ! Όσο για το αν είναι αυτό η αφετηρία της Πίστης, με τα βασικά Θεολογικά που ξέρω, Δεν είναι (Εκτός βέβαια αν μιλάτε για κάτι που συνέβη σ’Εσάς προσωπικά).
στ) Συμφωνώ ότι το ζήτημα των αναγκεμένων συνανθρώπων μας (στους οποίους ανήκουν και στενοί συγγενείς μου) είναι μείζον, όμως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι τουλάχιστον αναξιόπιστος για λόγους που ήδη εξήγησα και όχι μόνο.
ζ) Χαίρομαι που δε συμφωνείτε με το ΣΥΡΙΖΑ στο ζήτημα της Εκκλησιομαχικής του τακτικής. Όμως δεν έχετε διευκρινήσει, με το παραπάνω άρθρο, συμφωνείτε ή διαφωνείτε; (και προσέξτε τι λέει για τα ανθρώπινα δικαιώματα!)

Ανώνυμος είπε...

Εγώ δεν θα σας απαντήσω σε όλα αυτά που γράφετε. Σε ένα μόνο: δεν προσπαθώ να πετύχω τίποτα, ένα πράγμα που δεν κάνω και δεν εκτιμώ όσους το κάνουν είναι άλλα να σκέφτομαι και άλλα να κάνω ή να λέω, ό,τι είχα να πω το είπα ευθέως και όποιος έχει λίγο ένστικτο το καταλαβαίνει απο τον τρόπο που εκφράστηκα. Δεν υπονοούσα τίποτα παραπάνω ούτε πίσω απ' αυτό.
Επίσης ευθέως σας ρωτάω: Αυτό που καταλάβατε απο όσα έγραψα είναι πως ξεχωρίζω τους ανθρώπους σε αυτούς που ξέρουν ή δεν ξέρουν γράμματα,που έχουν ή δεν έχουν λεφτά κλπ. πως είμαι δηλαδή τέτοιος άνθρωπος; Νομίζω πως καταλαβαίνετε πολύ καλά αλλά χρησιμοποιήσατε μια κουβέντα μου για να γενικεύσετε και να δημιουργήσετε μια ψεύτικη εντύπωση για μένα και ειλικρινά δεν μ' αρέσει αυτός ο τρόπος. Λαϊκισμός λέγεται και είναι υποκριτικός, χωρίς παρεξήγηση.
Για τα πολιτικά δεν θα συνεχίσω, τα ανθρώπινα με ενδιαφέρουν πιο πολύ. Δεν θα μιλήσω για προσωπικές μου εμπειρίες όμως σας ευχαριστώ που το σκεφτήκατε.
Σας εύχομαι πάντως να έχετε πιο εύκολες απο τις δικές μου. Όσο για την αφετηρία της Πίστης, ναι είναι προσωπικό ζήτημα νομίζω του καθενός με έναν μόνο συνομιλητή, τον Θεό. Αυτός καθορίζει το πώς μας καλεί κοντά του.
Γειά σας κι ευχαριστώ.

Ανώνυμος είπε...

Και κάτι ακόμη γιατί τώρα είδα ότι διατηρείτε και μπλογκ όπου παίρνετε σαφείς κομματικές τοποθετήσεις και επίσης τοποθετήσεις για εκκλησιαστικά θέματα αλλά και πάλι υπέρ ή κατά ιεραρχών, πατριαρχών κλπ.
Ούτε ξέρω ποιός είστε ούτε με ενδιαφέρει, δεν ασχολούμαι με την πολιτική εντός της εκκλησίας κι έτσι μην κάνετε τον κόπο να ξαναπροσπαθήσετε να με ρωτήσετε "τι προσπαθώ να πετύχω". Εγώ τουλάχιστον δεν προσπαθώ τίποτα απολύτως. Είμαι τελείως έξω απο τέτοιους κύκλους και απλώς διάβασα το "όπου γης" κάποιες φορές και ακούω συχνά τον ραδιοφωνικό του σταθμό επειδή μου αρέσει.
Επίσης δεν ανήκω σε κανένα πολιτικό κόμμα για να συνεννοούμαστε. Συμπέρασμα: δεν δεσμεύομαι απο κανέναν απολύτως και εκφράζω αποκλειστικά και μόνο τον εαυτό μου.
Αυτά για την κατανόηση της συνομιλίας.
Και πάλι ευχαριστώ για την φιλοξενία.
Μαρία Λάβδα

Ανώνυμος είπε...

Ας πω κι εγώ λοιπόν δυο λόγια για το τέλος.

Κατ’αρχήν από Σας μαθαίνω ότι διατηρώ και μπλογκ! Ομολογώ ότι δεν είχα ενημερωθεί μέχρι σήμερα! Και για να σοβαρευτούμε, καταλαβαίνω από αυτά που γράφετε, ότι επειδή Σας έστειλα κάποιους δεσμούς από το μπλογκ του κου Τελεβάντου, μάλλον με μπερδεύετε με Εκείνον. Σας διευκρινίζω λοιπόν ότι ΔΕΝ είμαι αυτός (ο οποίος μάλιστα όταν σε μπλογκ γράφει σχόλια, το κάνει πάντα επώνυμα!).

Έτι λοιπόν μία φορά μου προσάπτετε ιδιότητες που δεν έχω, βασισμένες υποτίθεται στα γραφόμενά μου. Αυτό και μόνο δείχνει την προχειρότητα με την οποία τα διαβάζετε και με την οποία δώσατε όλες Σας τις απαντήσεις. Όσο για το ότι δε μου απαντήσατε σ’αυτά τα τόσο απλά που Σας ερώτησα, ενισχύει αυτήν την άποψή μου.

Αν και δε θα έπρεπε, θα Σας διευκρινήσω επίσης ότι το μόνο που εννοούσα στην προηγούμενή μου ανάρτηση λέγοντας ότι «και καλά να μη γνωρίζει κανείς την Ελληνική γλώσσα (όπως πχ η γιαγιά μου που αγωνίστηκε πολύ στη ζωή της) δεν τον εκτιμώ λιγότερο» ήταν ότι δε χρειαζόταν να μας δηλώσετε ότι γνωρίζετε την ελληνική γλώσσα καλά διότι δεν είχε σημασία. Οποιοσδήποτε χρησιμοποιεί κοινή λογική το καταλαβαίνει. Εσείς αρχίσατε πάλι τις φιλοσοφίες και με χαρακτηρίσατε λαϊκιστή και υποκριτή! Άραγε αυτόν που αρνείται συνεχώς να απαντήσει στην ουσία αυτών που τον ερωτούν και λέει «άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε» πώς τον λένε; Αυτόν που συστήνεται ως «αναγνώστρια που σκέφτεται» λες και όσοι δε συμφωνούμε μ’αυτόν είμαστε απερίσκεπτοι πώς τον λένε; Αυτόν που δείχνει τόσο έντονα την κομματική του προτίμηση αλλά απαγορεύει σε όλους τους άλλους να τη δείχνουν πώς άραγε τον λένε;

Τέλος θα Σας συστήσω ταπεινά να συνηθίσετε να βάζετε λίγο καλύτερο λογισμό και να μην «αρπάζεστε» τόσο εύκολα. Κι ακόμη, αν δεν ανήκετε σε κανένα κόμμα, μην τους υποστηρίζετε με τόσο πάθος λες και αυτοί θα σώσουν την Ελλάδα και τους Έλληνες αντί για τον Κύριο Ι. Χριστό! Ευχαριστώ πολύ για τις Ευχές Σας κι αντεύχομαι ό,τι καλύτερο στη ζωή Σας. Ευχαριστώ και τους συντελεστές του «όπου γης» για την καλοσύνη τους και τις προσπάθειές τους.
Kων/νος

Ανώνυμος είπε...

Αν έκανα λάθος για την ταυτότητά σας συγγνώμη, αλλά η αρχική υπογραφή του άρθρου δεν είχε το όνομα με το οποίο υπογράφετε τώρα.
Τίποτα δεν θα σας απαντήσω για ένα λόγο μόνο, έχετε το όνομα του άντρα μου και μου αρκεί.
Να είστε καλά
Μαρία