Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Ψυχή και Χριστός σας χρειάζονται

Τούτο σας λέγω και σας παραγγέλω• καν ο ουρανός να κατεβή κάτω, καν η γη να ανεβή επάνω, καν όλος ο κόσμος να χαλάση, καθώς μέλλει να χαλάση, σήμερον, αύριον, να μη σας μέλη τι έχει να κάμη ο Θεός. Το κορμί σας ας το καύσουν, ας το τηγανίσουν• τα πράγματά σας ας σας τα πάρουν• μη σας μέλλει• δώσε τά τα• δεν είναι ιδικά σας. Ψυχή και Χριστός σας χρειάζονται. Αυτά τα δύο όλος ο κόσμος να πέση, δεν ημπορή να τα πάρη, εκτός και τα δώσετε με το θέλημά σας. Αυτά τα δύο να τα φυλάγετε, να μη τα χάσετε. Τώρα, αδελφοί μου, τι σημείον καρτερούμεν; Δεν καρτερούμεν άλλο παρά πότε να λάμψη ο πανάγιος Σταυρός εις τον ουρανόν περισσότερον από τον ήλιον, και να λάμψη ο γλυκύτατός μας Ιησούς Χριστός και Θεός επτά φοράς περισσότερον από τον ήλιον, με χίλιες χιλιάδες και μύριες μυριάδες Αγγέλους, με δόξαν θεϊκήν.
 
Απόσπασμα από τη Δ' Διδαχή Αγίου Κοσμά του Αιτωλού. Λόγια που ηχούν σήμερα παράξενα επίκαιρα, γραμμένα πριν από 250 χρόνια περίπου...

1 σχόλιο:

γιώργος είπε...

Τί να σχολιάσει κανείς;ο λόγος του Πατροκοσμά επίκαιρος πάντα.Ναι, αυτό χρειάζεται ο Έλληνας , ψυχή και Χριστό.Να παρακαλέσουμε όλοι να βγάλει ο Κύριος ηγέτες σαν τους Μακκαβαίους του παλαιού Ισραήλ.Τί μπορεί να εμποδίσει τον Κύριο στο να αναδείξει ηγέτες;Μόνο η δική μας απομάκρυνση απο κοντά Του.Έλληνες θαρσείτε σας δείνω εξουσία πάνω σε κάθε όπλο του εχθρού.Το όπλο του Σταυρού το ανίκητο!