Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

Γαλλίδα βουλευτής για την Τουρκία... (μάθημα για τους δικούς μας)

Νέο σοκ στην Τουρκία από την γνωστή Γαλλίδα βουλευτίνα της Μασσαλίας, Valerie Boyer, η οποία πρόσφατα είχε πρωτοστατήσει στην ποινικοποίηση από το γαλλικό κοινοβούλιο της αρμενικής γενοκτονίας. 

Όπως αναφέρουν τουρκικά δημοσιεύματα, η Valerie Boyer σε δηλώσεις που έκανε σχετικά με το ζήτημα της ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση,(που έχει επανέλθει στην επικαιρότητα με γερμανική πρωτοβουλία), ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η Τουρκιά δεν έχει καμία σχέση με την Ευρώπη, αλλά η Κωνσταντινούπολη και όχι η Ιστανμπούλ και εδώ οι Τούρκοι έγιναν.Τούρκοι, ανήκει στην Ευρώπη. 

Η θαρραλέα βουλευτίνα του γαλλικού κοινοβουλίου, χωρίς κανένα δισταγμό, καταδίκασε για άλλη μια φορά την Τουρκία σαν μια χώρα που παραβιάζει συστηματικά τα ανθρώπινα δικαιώματα. 

Εκείνο όμως που εξόργισε πραγματικά τους Τούρκους, ήταν οι δηλώσεις της ότι δεν μπορεί μια χώρα που βαρύνεται για τα εγκλήματα της αρμενικής γενοκτονίας, αλλά και της εισβολής στην Κύπρο το 1974, να διεκδικεί μια θέση στην Ευρώπη. 

Για όλα αυτά, όπως τόνισε η Valerie Boyer, θα συνεχίσει να αγωνίζεται κατά της εισδοχής της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ θα συνεχίσει και τις προσπάθειες της για να αναγνωριστούν τα μεγάλα εγκλήματα της Τουρκίας στις γενοκτονίες των αρχών του εικοστού αιώνα. 

Η Valerie Boyer αποκάλυψε ότι για όλο αυτόν τον αγώνα της έχει δεχτεί και αυτή και η οικογένεια της απειλές κατά της ζωής της, ενώ συχνά δέχεται μηνύματα στα τουρκικά που την απειλούν με φρικτές τιμωρίες για τον αγώνα της υπέρ της αναγνώρισης της αρμενικής γενοκτονίας. 

Παρ' όλα αυτά, η θαρραλέα Γαλλίδα δήλωσε πως δεν την φοβίζουν όλες αυτές οι απειλές αλλά αντίθετα την πεισμώνουν για να συνεχίσει τον αγώνα της. Σε ερώτηση δημοσιογράφου αν θέλει να πάει στην Τουρκία για να ακούσει και την άλλη άποψη, απάντησε ότι έχει πάει στο παρελθόν στην Τουρκία αλλά τώρα δεν έχει καμία τέτοια επιθυμία καθώς, όπως τόνισε χαρακτηριστικά, δεν μπορεί να πάει σε μια χώρα από όπου έχουν εξαπολυθεί απειλές κατά της ζωής της και κατά της ζωής των μελών της οικογένεια της. 

Η θαρραλέα αυτή γαλλίδα βουλευτής, που βάζει τα «γυαλιά» σε πολλούς Έλληνες συναδέλφους της που φοβούνται ακόμα και τη σκιά τους μην τυχόν και ενοχλήσουν την Τουρκία, έχει αρχίσει και μια νέα εκστρατεία κατά της χορήγησης της γαλλικής υπηκοότητας σε Τούρκους μετανάστες που ζουν στην Γαλλία. Όπως ανέφερε, αυτό θα είναι ένα επικίνδυνο βήμα για την αλλοίωση της σύνθεσης της γαλλικής κοινωνίας, ενώ κατηγόρησε τους Τούρκους της Γαλλίας ότι συμπεριφέρονται όχι σαν να θέλουν να αφομοιωθούν στην χώρα που τώρα ζουν και δουλεύουν, αλλά σαν να θέλουν να επιβάλλουν αυτοί τα δικά τους πολιτιστικά και θρησκευτικά πρότυπα στην χώρα που τους φιλοξενεί, (τι μας θυμίζει αυτό.!!!!!) . 

Ας πάρουν μερικά μαθήματα οι δικοί μας βου(ο)λευτές από την Valerie Boyer, που δεν διστάζει να αναφέρει Κωνσταντινούπολη και όχι Ιστανμπούλ, αδιαφορώντας ακόμα και για τις τουρκικές απειλές κατά της ίδιας της ζωής της

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

...άμα δεν είχαμε βγάλει απο μόνοι μας τα μάτια μας,τώρα θα είχαμε κι εμείς λόγο στην Ευρώπη,όπως και οι Γάλλοι που και τους φοβούνται και τους σέβονται(κι ας έχουν τον ξεφτιλολάντ για πρωθυπουργάκι...).
αφού όμως επιτρέψαμε να μας διασύρουν τόσο,τώρα αναγκαστικά θα πρέπει να κάνουμε "μόκο",αλλιώς θα ξεμείνουμε απο αεροπορικά καύσιμα καλοκαιριάτικα.κάνοντας αναχαιτίσεις στα κωλοαεροπλάνα τους,μιας και οποιαδήποτε ανάμειξη σε θέματα όπως το αρμενικο θεωρύνται αυτόματα ως ταμπού,και δεν γίνεται να "επιτρέπεται" σε τέτοια κατα την γνώμη των γειτόνων μας,αλλιώς:παραβιάσεις επι των παραβιάσεων!
οπότε αφήστε τους Γάλλους να βγάλλουν το φίδι απο την τρύπα για τώρα....(για μετά,έχει ο Θεός...και ο Πούτιν φυσικά-για να μην ξεχνιόμαστε !)
εγώ πάντως όσους Γάλλους έχω γνωρίσει,αγαπούν την Ελλάδα,σε σχέση με τα υπόλοιπα καθίκια-ευρωπαίους,και μπορώ να το διαβεβαιώσω,γιατί τους κοιτώ στα μάτια όταν μου μιλάνε για τη χώρα μου!
....αυτοί και οι Βρετανοί,μόνο(όσο παράξενο και να σας ακούγεται !)(μιλώ πάντα για Βρετανούς πολίτες και όχι για τους πολιτικούς τους τα αποβράσματα).
Γάλλοι και πάλι Γάλλοι!

Ανώνυμος είπε...

*συγχωρέστε μου τα ορθογραφικά,και τα υπόλοιπα λάθη,είναι απο κεκτημένη ταχύτητα και την μη δυνατότητα διόρθωσης απο πλευράς του bloger.

γιώργος είπε...

Πόσο βραδείς είμαστε στο να καταλαβαίνουμε τις γραφές ! Ο Κύριος πρόσθεσαι και τον χαρακτηρισμό "ανόητοι" στον δρόμο για την Εμμαούς !Γιατί μας δόθηκε η Αγία Γραφή, αν όχι για μελέτη;Στην Π.Δ. όποτε οι Ισραηλίτες καταφεύγανε σεσυμμαχίες με άλλους βασιλείς , ο Κύριος τους τιμωρούσε .Έπρεπε να έχουν την προσοχή τους σε Αυτόν που τους απελευθέρωσε από τους Αιγυπτίους , από τον Κύριο να περιμένουν βοήθεια . Εμείς τί κάνουμε ως νέος Ισραήλ ; Και η συγκεκριμένη κυρία εξυπηρετεί , χωρίς και να το γνωρίζει , το σχέδιο του Θεού για τα συμφέροντά μας. Όμως αν είχαμε την απαραίτητη πίστη θα κάναμε θαύματα από μόνοι μας! Δυστυχώς ως Έθνος στα πνευματικά πτωχεύσαμε.Ο Θεός να ελεήσει , αμήν.