Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Γαλλική επίθεση στην Εκκλησία της Ελλάδος με αναφορά και στο μάθημα των Θρησκευτικών

Η εφημερίδα  «Πρώτο ΘΕΜΑ» μας παρουσιάζει άρθρο της γαλλικής εφημερίδας Le Monde στο οποίο γίνεται σκληρή επίθεση προς την Εκκλησία της Ελλάδος. Οι γάλλοι δημοσιογράφοι αποφαίνονται ότι η μισθοδοσία του κλήρου στην Ελλάδα «επιβαρύνει τον προϋπολογισμό με 220 εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο!» (ο αριθμός των κληρικών 100.000 που αναφέρει το άρθρο του Πρώτου Θέματος δεν υπάρχει στο άρθρο της Le Monde, το οποίο κάνει λόγο για 10.000 κληρικούς).
Το ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται στην «κατήχηση» που υφίστανται οι νέοι μαθητές οι οποίο αναγκάζονται να διδάσκονται το μάθημα των θρησκευτικών στα σχολειά. Δεν μας λένε όμως οι γάλλοι δημοσιογράφοι ποιοι είναι οι καρποί της δικής τους α-θρησκευτικής, άθεης παιδείας.

Μεταφέρουμε το σχετικό της εφημμερίδος 
Σκληρή γλώσσα από τη γαλλική εφημερίδα
Le Monde: «Ταμπού η περιουσία της ελληνικής εκκλησίας»
Με ένα μακροσκελές άρθρο στην τρίτη σελίδα της έντυπης έκδοσής της, η γαλλική εφημερίδα Le Monde... αναφέρεται στο θέμα «ταμπού», όπως το χαρακτηρίζει, της περιουσίας της ελληνικής ορθόδοξης εκκλησίας. Σύμφωνα με το άρθρο η εκκλησία της Ελλάδος είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος ιδιοκτήτης ακίνητης περιουσίας, μετά από το ίδιο το ελληνικό κράτος, με 130.000 εκτάρια γης στην κατοχή της και εμπορικά καταστήματα στις ακριβότερες περιοχές των Αθηνών, ενώ διαθέτει εκπρόσωπο στο ΔΣ της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, τον Μητροπολίτη Ιωαννίνων Θεόκλητο ο οποίος σύμφωνα με το περιοδικό Forbes έλαβε αμοιβή 24.000 ευρώ το 2008 για τη συμμετοχή του στα συμβούλια.
Η γαλλική εφημερίδα αναφέρεται στα προνόμια που απολαμβάνει η ελληνική εκκλησία και την απαλλαγή της από το τέλος ακινήτων, καθώς και στον πολιτικό λόγο που εκφράζει κατά καιρούς σε μια χώρα «όπου ο διαχωρισμός κράτους και εκκλησίας δεν υφίσταται». Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα το ελληνικό κράτος μισθοδοτεί περισσότερους από 100.000 κληρικούς κάτι που επιβαρύνει τον προϋπολογισμό με 220 εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο!
Το δημοσίευμα καυτηριάζει και τη στάση της Ιεράς Συνόδου απέναντι στα μέτρα σταθερότητας που επέβαλε η τρόικα στην Ελλάδα και δεν διστάζει να αναφερθεί στην «κατήχηση» που υφίστανται οι νέοι μαθητές οι οποίο αναγκάζονται να διδάσκονται το μάθημα των θρησκευτικών στα σχολειά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: