Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή, 7 Οκτωβρίου 2011

Κάποιοι χρωτάνε τρία και πλέον δις ευρώ στο Δημόσιο, αλλά κανείς δεν τους ενοχλεί! Γιατί;

Το άρθρο της Μαρίνας Μάνη δημοσιεύθηκε σήμερα στο capital.gr. Αν είναι αλήθεια αυτά που καταγγέλλει ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών, τότε η παρούσα Κυβέρνηση έχει τεράστια ευθύνη για την εξόντωση του Ελληνικού Λαού που επιχειρεί με τα άδικα φοροεισπρακτικά της μέτρα, την ώρα που αφήνει χωρίς καμία ποινή 3.800 οφειλέτες του Δημοσίου με το ποσό των 3 και πλέον δις ευρώ! Ναι, σωστά διαβάζετε (θα δείτε τις λεπτομέρειες στη συνέχεια).  
Όμως είναι τεράστια και η ευθύνη του συγκεκριμένου κυβερνητικού βουλευτή που μολονότι ήξερε την αλήθεια εδώ και μήνες, εξακολουθεί να στηρίζει και να ψηφίζει τα άδικα μέτρα που μας εξουθενώνουν όλους… Γιατί; Φίλες και φίλοι ΚΑΝΕΝΑΣ να μην πληρώσει τίποτα από τα άδικα «χαράτσια» που επινόησαν! ΚΑΝΕΝΑΣ! Και είμαστε ήδη πολλοί όσοι αρνούμαστε να το κάνουμε. Όταν οι λίγοι γίνουν χιλιάδες, τότε ΔΕΝ θα μπορούν τίποτα να μας κάνουν… Ίσως μάλλον τότε το μόνο που θα μπορούν να μας κάνουν να είναι τη χάρη να φύγουν από τον τόπο! ΟΤΑΝ οι οφειλέτες των τριών και πλέον δις πληρώσουν, τότε ΟΛΟΙ μας να κάνουμε το καθήκον μας για τον τόπο. Για την ΕΛΛΑΔΑ όμως και όχι για τις ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ και τους άλλους δανειστές που υποστηρίζει η παρούσα κατοχική κυβέρνηση. Όμως η ιστορία όλα αυτά τα καταγράφει. Διαβάστε το ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ!

Όχι απλά επιμένει στην αποκάλυψή του ότι έχει παραδώσει εδώ και μήνες (και στον πρωθυπουργό) λίστα με 3.800 φυσικά πρόσωπα που οφείλουν τουλάχιστον ένα εκατομμύριο ευρώ έκαστος στο Δημόσιο, αλλά δίνει και συνέχεια.

Μιλώντας στο Capital.gr ο κυβερνητικός βουλευτής και υφυπουργός Οικονομικών μέχρι τον ανασχηματισμό του Ιουνίου Δημήτρης Κουσελάς, αναφέρει πως όσα κατήγγειλε σήμερα στο ΚΤΕ ΠΑΣΟΚ, παρουσία του Ευ. Βενιζέλου, τα είχε πει και στην τελευταία συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας υπό τον πρωθυπουργό.

«Κάθε φορά που το έλεγα μου απαντούσαν ‘θα το δούμε’», προσθέτει.

Ο κ. Κουσελάς επικαλείται μάλιστα τον νόμο 3943 που ψηφίσθηκε πρόσφατα, σύμφωνα με τον οποίον τα ονόματα όσων οφείλουν στο Δημόσιο άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ πρέπει να δημοσιοποιούνται όταν συμπληρωθεί χρόνος από την  άρνηση πληρωμής. «Η προθεσμία για τους περισσότερους έληξε τον Ιούλιο, οπότε θα έπρεπε να είχε κινηθεί η διαδικασία και να είχε δοθεί η άδεια από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων», τονίζει.

Διευκρινίζει δε, ότι το πρόβλημα δεν βρίσκεται μόνο στη μη δημοσιοποίηση των ονομάτων, αλλά στο ότι δεν έγιναν οι αναγκαίες ενέργειες για την είσπραξη των ποσών –για παράδειγμα, «να ανοίξουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί των οφειλετών και να εξοφληθούν μέσω αυτών τα χρέη». «Δεν γίνεται από τη μια να κόβεται το ηλεκτρικό ρεύμα σε όσους δεν μπορούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς και από την άλλη να μη μπορούμε  να εμφανίσουμε μια μικρή, έστω, πρόοδο στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής», σημειώνει.

Διευκρινίζει δε ότι τα εν λόγω ποσά στα οποία αναφέρεται είναι εισπράξιμα και δεν αφορούν... τα «φαληρημένα» που δημοσιοποιήθηκαν προσφάτως από το υπουργείο Οικονομικών.

Οσο για τις υπόνοιες που άφησε πως έμεινε εκτός κυβέρνησης εξαιτίας αυτής της επιμονής του, περιορίζεται στην επισήμανση ότι «συγκρούστηκε με συμφέροντα» όταν έθεσε επιτακτικά το θέμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, εάν οι καταγγελίες του πρώην υφυπουργού είναι αληθείς, τότε το «εισπράξιμο» ποσόν αυτών των οφειλετών ξεπερνά τα 3 δισ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: