Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Επιπλέον χρήσιμα μυστικά για την υγεία


Επειδή από ότι φαίνεται όλους μας ενδιαφέρουν τα φυσικά "γιατρικά", αναρτούμε μερικά ακόμα που μας στείλατε. Με την ελπίδα και την ευχή να κάνουμε όλοι ό,τι είναι για καλό μας με τρόπο φυσικό! Δώρα του Θεού μας δηλαδή, τα προϊόντα που η Σοφία Του δημιούργησε για εμάς... Διαβάστε τα στη συνέχεια:

·        Για χτύπημα στο κεφάλι βάζουμε βούτυρο όχι πάγο.
·        Βρεγμένη μπατονέτα με πιπέρι στο αυτί για τον πονόδοντο.
·        Σε ένα λίτρο βραστό νερό βάζουμε 10 φακελάκια τσάι μέντα το αφήνουμε στο ψυγείο και πίνουμε ένα σφηνάκι κάθε βράδυ πριν τον ύπνο για 1 εβδομάδα (μαύρα ούρα το πρωί) κάνει αποτοξίνωση στον οργανισμό.
·        Βρασμένη ρίγανη και κανέλα για τον πυρετό
·        Βρασμένη ρίγανη για διάρροια και γαστρεντερολογικά
ΠΡΟΣΟΧΗ: όπως μας ενημέρωσε ο ακροατής μας Α.Μ. στο mail που μας έστειλε λέει τα εξής: "Επειδή πολλά χρόνια χρησιμοποιεί την ρίγανη η οικογένειά μου, πρέπει οποσδήποτε να διευκρινηστεί οτι εάν πιούμε πολύ θα έχουμε τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα δηλαδή διάροια. Μέχρι 12 χρονών έπινα 4 - 5 κουταλάκια του γλυκού. Μεγαλώνοντας αυξάνεται η δόση (ανάλογα και με τα κιλά) φτάνοντας (μετά τα 20 έτη) μέχρι ένα φλιτζανάκι του καφέ ή λίγο περισσότερο εάν πρόκειται για παχύ άτομο (κι αυτό όχι με μιας). Μπορούμε να πιούμε ρίγανη τρεις φορές την ημέρα".
·        Δυο τρία κρυσταλλάκια μαστίχα στο νερό για δυσπεψία, να ρίχνει την πίεση (130 ασθένειες)
·        Γλυκάνισο βρασμένο σαν τσάι για τους πόνους της περιόδου.
·        Στο κρύωμα βάζουμε δίπλα στο κρεβάτι μας μια φέτα κρεμμύδι με κανέλα για να τραβάει τα μικρόβιο (ιωνιστής).
·        Μισό κρεμμύδι σε μια λεκάνη ρίχνουμε βραστό νερό και κάνουμε εισπνοές ξεβουλώνει την μύτη.
·        Όταν μαγειρεύουμε μοσχάρι, φακές ή σπανάκι ρίχνουμε σταγόνες πορτοκάλι για να αφομοιώνεται το σίδηρο ( όχι φέτα όχι ξύδι).
·        Το κατακάθι του καφέ κάνει καλό πήλινγκ στο πρόσωπο και διώχνει την κυτταρίτιδα από το σώμα.
·        Σε ένα μπουκάλι βάζουμε χαμομήλι βρασμένο και μια κουταλιά σόδα για φαγούρες και εκζέματα και στην ευαίσθητη περιοχή.
·        Μαύρο τσάι κάνουμε ποδόλουτρο κάθε βράδυ για 20-30 μέρες για τους μύκητες του δέρματος.
·        Ποδόλουτρο με 1 κουταλιά σόδα 1 κουταλιά αλάτι χοντρό και 1 κουταλιά πράσινο σαπούνι για τους μύκητες των νυχιών.
·        Σε ελληνικό καφέ στάζουμε 10 σταγόνες λεμόνι για τις ημικρανίες και τον πονοκέφαλο.
·        Τσουκνίδα βρασμένη ρίχνει την πίεση.
·        Χυμό από λεμόνι σκέτο ρίχνει την πίεση.
·        Εχινάκια μέσα στο φαγητό σαν μπαχαρικό στο τέλος του βρασμού για να παίρνουμε βιταμίνη C (σαν 30 πορτοκάλια) και ενισχύει τον μεταβολισμό.
·        Ένα κομματάκι μαύρη σοκολάτα δίνει διαύγεια.
·        Πράσινο αλάτι ( με πράσινα γράμματα) δεν προκαλεί φούσκωμα δεν ανεβάζει την πίεση.
·        Ρόφημα κανέλας ενεργοποιεί τον μεταβολισμό.
·        Χυμό από βρασμένο λάχανο για εντριβή σε μέση και αυχένα διώχνει τον πόνο.
·        Χυμό από τρία λεμόνια και 1 κουταλιά μέλι τα βάζουμε στο ψυγείο και πίνουμε 1 κουταλιά της σούπας κάθε πρωί για απόφραξη των αρτηριών.
·        Όταν πέσει κάποιος κάτω αν είναι με κλειστά μάτια είναι λιποθυμία και του σηκώνουμε τα πόδια σε ορθή γωνία για να πάει αίμα στο κεφάλι. Αν είναι με ανοιχτά μάτια είναι εγκεφαλικό χτυπάμε λίγο την μύτη για να βγει αίμα ή τρυπάμε με μια βελόνα ένα δάχτυλο του αριστερού χεριού εκτός από τον αντίχειρα (πάει κατευθείαν στην καρδιά).
·        Αν έχει πόνους στο στήθος και χτυπάνε πίσω στην πλάτη και μουδιάζει το χέρι είναι καρδιά βάζουμε μια ασπιρίνη κάτω από την γλώσσα.
·        Σε έγκαυμα ρίχνουμε οινόπνευμα και μετά απλώνουμε επάνω ασπράδι αυγού δεν αφήνει κανένα σημάδι.
·        Σε δηλητηρίαση από χλωρίνη ή χάπια δίνουμε να πιεις ασπράδι αυγού εγκλωβίζει τις ουσίες.
·        Αν βάλει το παιδί κάτι στην μύτη του βάζουμε να
·        εισπνεύσει πιπέρι και φτερνίζετε και το βγάζει.
·        Ο καφές με το γάλα κάνει μούχλα στο στομάχι.
·        Ο νεσκαφέ είναι χημικό που γίνεται σαν κόλα στο στομάχι.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πάρα πολύ χρήσιμα αυτά που αναφέρονται στο κείμενο. Θα μπορούσαμε να έχουμε τις αναλογίες και οδηγίες χρήσεως σε κάθε περίπτωση?
Ευχαριστώ πολύ!

Ανώνυμος είπε...

Οι πρακτικές που αναφέρονται στο κείμενο θα είναι καλό να είναι ορθώς ελεγμένες και τεκμηριωμένες. Το να πιεις λεμόνι ή τσουκνίδα κακό δεν θα σου κάνει. Αλλά να επέμβεις σε μια δηλητηρίαση με "αυγό", να δώσεις ασπιρίνη σε καρδιακό επεισόδιο ή κάποιες άλλες παρόμοιες πρακτικές σε σοβαρά προβλήματα, μπορεί να αποβούν μοιραία για τη ζωή του ασθενούς. Σε αυτές τις περιπτώσεις θα πρέπει να ακολουθούνται οι εγκεκριμένες μέθοδοι πρώτων βοηθειών και όχι "πρακτικά γιατροσόφια". Καλό λοιπόν και εσείς που τα αναπαράγετε να είστε περισσότερο προσεκτικοί.