Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

Οι κάτοικοι της Ελλάδας μαθαίνουν τούρκικες λέξεις από τα σίριαλ γράφει η HURRIYET

Με τόση τηλεθέαση που χαρίζουν οι Έλληνες εν μέσω κρίσης, κοιμισμένοι πνευματικά και εξαθλιωμένοι ηθικά, πως να μην το πανηγυρίζουν οι γείτονες; Διαβάστε το άρθρο του Θεόδωρου Χριστοδουλίδη από τους aegeantimes.gr.

Η τουρκική εφημερίδα Hurriyet γράφει ότι οι Έλληνες μαθαίνουν λέξεις από τα σίριαλ τους. 

"Οι Τουρκικές τηλεοπτικές σειρές που μεταδίδονται σε διαφορετικές χώρες αυξάνουν το ενδιαφέρον για την τουρκική γλώσσα στο εξωτερικό." γράφει η εφημερίδα Hurriyet.

Οι τουρκικές σειρές που προβάλλονται “Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής”, “Σιλά”, “To Aγιάζι του έρωτα”, κλπ έχουν μάθει τουρκικές λέξεις στους Έλληνες τηλεθεατές όπως :”Γεια σας”, “How are you?”, “Αγαπητέ μου,” και επίσης λέξεις όπως “Εντάξει”.

Η εφημερίδα γράφει ότι οι Έλληνες αγαπούν τους Τούρκους ηθοποιούς και δεν βλέπουν μεγάλες διαφορές με τους Τούρκους. Συγκεκριμένα "Το Ελληνικό κοινό αγαπάει τούρκους ηθοποιούς, όπως η Kenan Imirzalıoglu, Kıvanc Tatlıtug και Beren Saat. Οι Έλληνες γενικά λένε ότι δεν βλέπουν πάρα πολλές διαφορές μεταξύ τους και του τουρκικού λαού. Λένε επίσης ότι οι τουρκικές τηλεοπτικές σειρές τους θυμίζουν την οικογενειακή ζωή στη δική τους κοινωνία…."

Η Ελλάδα έχει εκατοντάδες αρχαιολογικούς χώρους, χιλιάδες νησιά που θυμίζουν επίγειους παραδείσους και γεωργικούς καρπούς που καταναλώνονται σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου.

Τι αμέτρητο κέρδος θα είχε η ελληνική οικονομία εάν προβάλλονταν όλο το χρόνο ( 24ώρες το 24ωρο) μέσω των επτά κρατικών δορυφορικών καναλιών όλα όσα κάνουν περήφανους τους Έλληνες; Όπως πολιτισμός, τουρισμός, προϊόντα γεωργίας και κτηνοτροφίας.

Πόσο όφελος θα είχαμε αν υπήρχε ευνοϊκό κλίμα στην δημιουργία τηλεοπτικών - κινηματογραφικών ταινιών με τα ωραία της Ελλάδας ή διαφημιστικά σπότ σε τηλεοπτικά δίκτυα του εξωτερικού, όλο το χρόνο;

Μετά από τις βιβλικές αλλαγές στη ζωή των πολιτών λόγο της κρίσης, δεν έχουμε δει τέτοιες θετικές κινήσεις σε σπουδαίο βαθμό.


Δεν υπάρχουν σχόλια: