Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Σήμερα Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου στο ΟΠΟΥ ΓΗΣ

Μετά την σύντομη μετάβασή μας στο Σινά για τις απ' ευθείας μεταδόσεις των εορτασμών της Αγίας Αικατερίνας, επιστρέψαμε έχοντας ζήσει όμορφες στιγμές γεμάτες κατάνυξη. Στο http://proskinima.blogspot.com/ μπορείτε να διαβάσετε το κείμενο Αναμνήσεις από το Σινά και να βρείτε και κάποιες φωτογραφίες (ευχαριστίες στη Σοφία). Πιστεύουμε πως ίσως μπορέσετε νοερώς να ταξιδέψετε και εσείς μέχρι το Σινά διαβάζοντας το κείμενο Όσο κι αν προσπαθεί κάποιος να περιγράψει με λόγια τα όσα ζει σε έναν ευλογημένο τόπο, το μόνο που τελικώς διαπιστώνει είναι πως αδυνατεί να εκφράσει με λόγια το βίωμα...

Τις προηγούμενες μέρες στο ΟΠΟΥ ΓΗΣ ακούσαμε τον Αρχιμανδρίτη Γερβάσιο Ραπτόπουλο (στις 7 Δεκεμβρίου) να μας μιλάει για το έργο του στη διακονία των φυλακισμένων (εντός και εκτός Ελλάδος) και τον π. Θεόδωρο Μπατάκα να αναφέρεται και αυτός στην προσπάθεια που γίνεται για την ανακούφιση και την υποστήριξη των φυλακισμένων (8 Δεκεμβρίου).
Στις 9 του μήνα (χθες δηλαδή) ακούσαμε αποσπάσματα από το μεγάλο αφιέρωμα που είχαμε κάνει στον Άγιο Φιλούμενο πριν από λίγες ημέρες. Συγκεκριμένα ακούσαμε την ανάγνωση από τον Πατριάρχη της Συνοδικής Πράξης Κατάταξης στο Αγιολόγιο της Εκκλησίας μας του Αγίου Φιλουμένου αλλά και τις καταληκτικές ομιλίες του Πατριάρχου και του π. Ιουστίνου την ημέρα της κατατάξεως του Αγίου (29 Νοεμβρίου 2009).

Σήμερα στο ΟΠΟΥ ΓΗΣ θα ακούσουμε τα όσα είπε ο π. Ιουστίνος για τον Άγιο Φιλούμενο αλλά και τον τρόπο με τον οποίο έπιασε τους φονιάδες του Αγίου Φιλουμένου.
Καλή ακρόαση σε όλους!

Δεν υπάρχουν σχόλια: