Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

Μία ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών για την Δανειακή Σύμβαση της Ελλάδος

Νέα παρέμβαση από το Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών και την Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας για τη δανειακή σύμβαση που υπέγραψε η Ελλάδα. Κάποιοι ακόμα εναντιώνονται και λένε ευθαρσώς τη γνώμη τους, τεκμηριωμένα και συνετά. Για να ξυπνάμε και να μην παγιδευόμαστε στην προπαγάνδα της απόλυτης σωτηρίας προ της απόλυτης καταστροφής. Άραγε αυτό τον τόπο ποιος τον πονάει;

«ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΑ ΚΑΙ ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ»
Ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών

Με το άρθρο 14 παρ. 5 της σύμβασης η Ελλάδα παραιτείται ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΑ και ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ από τις ασυλίες προστασίας της εθνικής κυριαρχίας. Τέτοιος πρωτόγνωρος όρος δεν συναντάται ούτε σε αποικιοκρατικές συμβάσεις. Είναι όρος που παραβιάζει θεμελιώδεις αρχές του δικαίου σε όλα τα επίπεδα: του διεθνούς, του ευρωπαϊκού και του εθνικού δικαίου. Πρόκειται για όρο ο οποίος παραβιάζει τη θεμελιώδη αρχή σεβασμού της κυριαρχίας του κράτους· απειλεί, θέτει σε κίνδυνο και προσβάλλει στον πυρήνα τους τα κυριαρχικά δικαιώματα, την ίδια την κυριαρχία και την υπόσταση της χώρας. Ο κίνδυνος καθίσταται άμεσος, αν συνδυαστεί με τον όρο της Σύμβασης, ότι οι Δανειστές, όλοι μαζί ή με συμφωνία όλων, μπορούν να μεταβιβάσουν σε τρίτη χώρα τα δικαιώματά τους από τη Σύμβαση.

Επιπλέον στη σύμβαση ρητά ορίζεται ότι διέπεται από το... ΑΓΓΛΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ.

Αποκλειστικά Αρμόδιο Δικαστήριο συμφωνήθηκε να είναι το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δηλαδή των δανειστών μας.

Η δανειακή σύμβαση είναι Ε Κ Ν Ο Μ Η.

ΚΑΛΟΥΜΕ την ελληνική Βουλή, να τοποθετηθεί επί της δανειακής σύμβασης η οποία από τις 4 Ιουνίου 2010 έχει κατατεθεί σε αυτήν.

Χωρίς κάποιο προηγούμενο παραδώσαμε με μόνη μια υπογραφή την εθνική μας κυριαρχία, ολόκληρη τη δημόσια περιουσία μας.

Από της συστάσεως του νεοελληνικού κράτους είμαστε συνηθισμένοι να δανειοδοτούμαστε. Τέτοιους όρους, όμως, ο υ δ έ π ο τ ε αποδεχτήκαμε.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ Ν` ΑΠΑΛΕΙΦΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΤΗ ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΟΙ ΟΡΟΙ ΠΟΥ ΘΙΓΟΥΝ ΤΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.

Ο Πρόεδρος
Δημήτρης Χ. Παξινός

http://www.dsa.gr/word_docs/ametaklita.pdf

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ-8.12.2010

ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΠΡΟΕΔΡΩΝ
ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
Συνάδελφοι, οι στιγμές είναι κρίσιμες για τον τόπο, κρίσιμες για τo δικηγορικό επάγγελμα - λειτούργημα. Δύσκολες για την επιβίωση, ιδιαίτερα των νέων συναδέλφων, των νέων επιστημόνων. Η Κυβέρνηση προσπαθεί με το πρόσχημα του ανοίγματος των δήθεν «κλειστών επαγγελμάτων» να ισοπεδώσει, να απαξιώσει, να απορυθμίσει χάριν της επονομαζόμενης ανάπτυξης και του ελεύθερου ανταγωνισμού, εκτελώντας ουσιαστικά τις εντολές της Τρόικας και του συνομιλητή/ συμβούλου της ΣΕΒ.
Αθήνα, 8.12.2010

Εγκαταλείποντας «άνευ όρων και αμετάκλητα» την κατοχυρωμένη προστασία της ασυλίας (άρθρο 14 παρ.5 της δανειακής σύμβασης), παρέδωσαν την εθνική κυριαρχία κι έτσι η χώρα είναι στο έλεος των γνωστών κι αγνώστων δανειστών της.
Προχτές είχαμε συνάντηση με τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Χάρη Καστανίδη, ο οποίος μας τόνισε ότι τίποτα δεν έχει αλλάξει από τις δεσμεύσεις του στην Ολομέλεια της Καβάλας. Οφείλουμε εξαντλούντες την καλοπιστία μας να πιστεύσουμε τα λεγόμενά του παραμένοντας όμως σε άμεση επιφυλακή και επαγρύπνηση. Η συσταθείσα επιτροπή υπό τον επίτιμο Αντιπρόεδρο του ΣτΕ κ. Μιχαήλ Βροντάκη θέλει να ολοκληρώσει τις εργασίες της σύντομα! Ελπίζουμε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, να τηρήσει τις δεσμεύσεις του Υπουργού Οικονομικών και να μην χρησιμοποιηθεί ως άλλοθι για την επιβολή εξοντωτικών μέτρων. Ζητήσαμε να μας τεθεί έγκαιρα υπόψη προσχέδιο για να εκφράσουμε επίσης έγκαιρα τις απόψεις μας. Αύριο, σε συνάντηση με τους επιστημονικούς φορείς θα συναποφασίσουμε τρόπους αποτελεσματικής δράσης για την προστασία της υπόστασής μας, του επαγγέλματός μας, της αξιοπρέπειάς μας.
Οι στιγμές απαιτούν ενότητα, αδελφότητα και σκληρό αγώνα για να μην καταντήσουμε επαίτες στην τυχόν κατάργηση ιδιαίτερα των γραμματίων προείσπραξης. Η αξιοπρέπειά μας δεν είναι διαπραγματεύσιμη. Γι' αυτό πρέπει να είμαστε έτοιμοι γ ι α κ ά θ ε θ υ σ ί α προκειμένου να προστατεύσουμε το δικηγορικό σώμα, το μέλλον των νέων γενεών και να μην κατεδαφιστούν όλα όσα κτίσαμε με συνέπεια και αγώνες. Κυρίως προστατεύουμε το δικαίωμα, συνάμα και καθήκον, να είμαστε συλλειτουργοί της Δικαιοσύνης, υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων με όρους αξιοπρέπειας. Κάποιοι μας θέλουν οιονεί δουλοπάροικους. ΕΔΩ ΕΙΜΑΣΤΕ να υπερασπιστούμε τις αξίες του νομικού πολιτισμού, την τιμή της δικηγορίας από την λαίλαπα της ισοπέδωσης, της απαξίωσης στην οποία τόσο άγαρμπα θέλουν να μας οδηγήσουν, όπως έπραξαν με όλες τις επαγγελματικές τάξεις, με τις οποίες συστρατευόμαστε στον κοινό αγώνα για την προστασία των στοιχειωδών κοινωνικών δικαιωμάτων.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Χ. ΠΑΞΙΝΟΣ

http://www.dsa.gr/index.phtml?url=news&categ=Νέα-Ανακοινώσεις&id=2281242&search=&searchkeywords=

και http://www.zoiforos.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=4986&Itemid=1 

Δεν υπάρχουν σχόλια: