Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

Εσύ ποιος ληστής θέλεις να είσαι;

Ευχαριστούμε τον ακροατή μας Σ.Γ. που μας έστειλε αυτό το σύντομο κείμενο. Στην εποχή των Ληστών, ας επιλέξουμε να γίνουμε όλοι μας "δεξιοί ληστές", όπως λέει και το κείμενο. Ας προσπαθήσουμε τουλάχιστον...


[...] Ας στρέψουμε το βλέμμα μας στον Γολγοθά, εκεί όπου ο Υιός του Θεού σήκωσε την αμαρτία του κόσμου και με το αίμα Του μας λύτρωσε από τη δουλεία της. Στον Γολγοθά στάθηκαν τρεις σταυροί, σύμβολα των ανθρώπινων σταυρών. Όλοι οι άνθρωποι σηκώνουν στη ζωή τους κάποιο σταυρό, που μοιάζει μ' έναν απ' αυτούς τους τρεις.
Οι λίγοι, οι άγιοι, οι φίλοι κι εκλεκτοί του Θεού, σηκώνουν τον σταυρό του Χριστού.
Αρκετοί σηκώνουν τον σταυρό του δεξιού ληστή, τον σταυρό της μετάνοιας, που τον οδήγησε στη σωτηρία.
Οι πολλοί, δυστυχώς, σηκώνουν τον σταυρό του αριστερού ληστή, τον σταυρό της αμετανοησίας, που τον οδήγησε στην απώλεια.

Εμείς ας σηκώσουμε τουλάχιστον τον σταυρό του δεξιού ληστή, που ήταν άσωτος και ληστής όχι μόνο στην αμαρτία, αλλά και στη μετάνοια. Γι' αυτό και «λήστεψε» ακόμη και τον παράδεισο! Είτε το δεχόμαστε, είτε όχι, είμαστε όλοι «ληστές». Τουλάχιστον ας γίνουμε «δεξιοί ληστές»!


Αρχιμ. Νεκτάριος Αντωνόπουλος, Επιστροφή: Μετάνοια και εξομολόγηση, επιστροφή στον Θεό και στην Εκκλησία Του, εκδ. Ακρίτας, 2007, σ. 95.

1 σχόλιο:

ΑΦΡΟΔΙΤΗ είπε...

Αν γίνουμε όλοι "δεξιοί ληστές" τότε όλα θα είναι υπέροχα σ'αυτήν την έρμη την πατρίδα μας!! Ας προσπαθήσουμε λοιπόν αδέλφια! Προσευχή!!