Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Πληροφορίες από τη Θράκη!!!

Ο Παναγιώτης Αποστόλου μας έστειλε το παρακάτω κείμενο με αρκετές πληροφορίες για την πολιτική κατάσταση στη Θράκη. Επειδή η Θράκη, ως αναπόσπαστο τμήμα της Ελληνικής Επικράτειας, σήμερα ζει ένα παράδοξο σχέδιο που αγγίζει τα όρια του αφελληνισμού της, καλό είναι όλοι να ευαισθητοποιηθούμε περισσότερο για την περιφέρεια αυτή της Πατρίδας μας, πριν είναι αργά. Δυστυχώς τα κόμματα ασχολούνται μόνο με τη συλλογή ψήφων (με όποιο κόστος) για να καθίσουν στην πρωθυπουργική καρέκλα. Ας είναι και αυτό κριτήριο στις επικείμενες εκλογές: πρώτα η Πατρίδα μας!

ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ «ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΓΧΩΡΗΘΕΙ Η ΑΔΙΚΙΑ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ Η ΑΦΕΛΕΙΑ. ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑΣ»

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου

Η μουσουλμανική μειονότητα της Δυτικής Θράκης, σύμφωνα με την Συνθήκη της Λωζάνης (24 Ιουλίου 1923) είναι θρησκευτική και όχι εθνική. Αυτό άλλωστε αξίωσε και η Τουρκία, λόγω των Κούρδων που ζούσαν και ζουν εκεί. Επίσης, το άρθρο 2 της Διακηρύξεως της Βιέννης του 1993 προβλέπει ότι «όλοι οι λαοί έχουν το δικαίωμα του αυτοκαθορισμού». Από την στιγμή λοιπόν, που η μουσουλμανική μειονότητα στη Δυτική Θράκη δεν συνιστά λαό, η μειονότητα δεν έχει το δικαίωμα του αυτοκαθορισμού. Έχει μόνο τα δικαιώματα της Συνθήκης της Λωζάνης και όσα δικαιώματα προβλέπονται για όλες τις μειονότητες σε όλα τα κράτη. Επομένως, δεν υπάρχει καμιά νομική υποχρέωση της Ελλάδος να αποδεχθεί τον εθνικό καθορισμό της μουσουλμανικής μειονότητας σε Τουρκική και ούτε βεβαίως είναι Τουρκική.

Στη Δυτική Θράκη, σ΄ αυτή την άκρως ευαίσθητη περιοχή για την πατρίδα μας, το Τουρκικό προξενείο είναι κράτος εν κράτει!!! Η ίδρυση του Τουρκικού προξενείου στην Κομοτηνή συμφωνήθηκε μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας το 1933 και ήταν συμφωνία λειτουργίας απλού Τουρκικού προξενικού γραφείου. Το 1954 με την αδιαφορία των Ελληνικών κυβερνήσεων, αναβαθμίσθηκε σε Γενικό προξενείο και από τότε εφαρμόζει την πολιτική της Τουρκίας στην Μουσουλμανική Μειονότητα της Θράκης. Έτσι, το Τούρκικο προξενείο είναι το στρατηγείο της Άγκυρας στη Θράκη μας και προωθεί τις ορέξεις της Τούρκικης κυβέρνησης στο χώρο της μειονότητας και ταυτόχρονα καθοδηγεί τη δράση των βουλευτών της μειονότητας, οι οποίοι εκλέγονται με ψηφοδέλτια των περισσοτέρων κομμάτων της σημερινής Ελληνικής Βουλής.

Το Τούρκικο προξενείο έχει ως ναυαρχίδα της πολιτικής του, των επεκτατικών δηλαδή σχεδίων της Τουρκίας, τη «Συμβουλευτική επιτροπή Τουρκικής μειονότητας Δυτικής Θράκης» που στελεχώνεται από όλους εκείνους τους προπαγανδιστικούς μηχανισμούς που ποδηγετούν τα δικαιώματα και επηρεάζουν την θέληση των μουσουλμάνων κατοίκων της Θράκης. Το παράδοξο είναι πως αυτής της επιτροπής ηγούντο μέχρι του Φεβρουαρίου 2012 οι δυο μουσουλμάνοι βουλευτές του ΠΑ.ΣΟ.Κ, Ροδόπης και Ξάνθης, Αχμέτ Χατζηοσμάν ως πρόεδρός της και Τσετίν Μάντατζη ως αντιπρόεδρός της, αντίστοιχα.

Μπροστά στις ανησυχίες απώλειας της Δυτικής Θράκης, οι οποίες διατυπώνονται και από πολλούς ειδικούς επιστήμονες, διπλωμάτες και ιστορικούς, απέστειλα στις 4/4/2011 την παρακάτω επιστολή, που έλαβε αριθμό πρωτοκόλλου 817, στον πλέον αρμόδιο, τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Φίλιππο Πετσάλνικο, αναμένοντας μάταια απάντηση.

«Ασφαλώς έχει περιέλθει σε γνώση σας ότι, η καταργημένη με ανέκκλητη και οριστική απόφαση του Αρείου Πάγου, «Συμβουλευτική επιτροπή Τουρκικής μειονότητας Δυτικής Θράκης», κατά την σύνοδό της στην Κομοτηνή την Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011, εξέλεξε ομοφώνως ως πρόεδρό της τον Βουλευτή του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ροδόπης, Αχμέτ Χατζηοσμάν και ως αντιπρόεδρό της τον επίσης Βουλευτή του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ξάνθης, Τσετίν Μάντατζη. Παρακαλούμε όπως υπό την υψηλή θεσμική ιδιότητά σας, αυτής του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, ενημερώσετε τους ευλόγως ανησυχούντες Έλληνες πολίτες και την Βουλή των Ελλήνων, πώς είναι δυνατόν Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου να ηγούνται «Τουρκικής» οργάνωσης η οποία με την αντισυμβατική και εν πολλοίς έκνομη δραστηριότητά της στην Θράκη, προσβάλλει το Εθνικό μας συναίσθημα και περιφρονεί την Ελληνική πολιτική τάξη και τους νόμους του Κράτους. Επίσης, να μας γνωρίσετε ποιά μέτρα έχετε λάβει ή προτίθεσθε να λάβετε κατά των ως άνω Βουλευτών, προκειμένου να αποκατασταθεί η ήδη διαταραχθείσα εύρυθμη λειτουργία του πολιτεύματος της Πατρίδος μας από τις δραστηριότητες παρανόμων τουρκικών σωματείων, συλλόγων κλπ, που εξακολουθούν να λειτουργούν με την ανοχή των Ελληνικών διοικητικών και εισαγγελικών αρχών στην Θράκη. Πιστεύουμε πως θα συμφωνήσετε μαζί μας, ότι είναι ασυμβίβαστο το λειτούργημα του Έλληνα Βουλευτού με την προεδρεία «Τουρκικού» σωματείου, στην Εθνικά ευαίσθητη περιοχή της Θράκης, στην οποία ως καλώς γνωρίζετε δεν κατοικούν Τούρκοι πολίτες!»

Δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έλαβα ουδέποτε απάντηση ως προς το περιεχόμενο της πρωτοκολλημένης επιστολής μου, από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Βουλής, αλλά ούτε και από τους αρχηγούς όλων των κομμάτων που εκπροσωπούνται σήμερα στο κοινοβούλιο και οι οποίοι έχουν ενημερωθεί για το περιεχόμενό της. Η μεγάλη μου απογοήτευση ενισχύθηκε από την ενημέρωση που είχα από το έγκριτο διαδικτυακό ιστότοπο της Θράκης, «Rodopinews», στον οποίο με άρθρο «Νέα κολοτούμπα του Αντώνη Σαμαρά: Από …εθνικιστής κατευθείαν στην αγκαλιά του Τούρκικου Προξενείου», καταγγέλλεται ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, «πως συζητάει την υποψηφιότητα νεαρού δικηγόρου από την Ξάνθη, του Αντνάν Πετσενίκ. O Adnan Peçenek είναι ένας νέος άνθρωπος, σπουδαγμένος σε τουρκικό πανεπιστήμιο και αυτή τη στιγμή δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Μύκης με τον συνδυασμό της αντιπολίτευσης Ηalk Hareketi (“Λαϊκό Κίνημα”) με επικεφαλής τον Τζεμήλ Καπζά (Cemil Kabza) ο οποίος είναι και μέλος του Bakes (Μπακές) που σημαίνει “Batı Trakya Azınlığı Kültür ve Eğitim Şirketi” δηλαδή “Εκπαιδευτική Εταιρεία Πολιτισμού Μειονότητας της Δυτικής Θράκης”. Είναι όμως μόνο αυτά; Μάλλον όχι. Ο Τζεμήλ Καπζά, επικεφαλής του συνδυασμού της αντιπολίτευσης είναι ταυτόχρονα αρχισυντάκτης και συνεκδότης της τουρκόφωνης εφημερίδας Gundem (“Επικαιρότητα”), ένα μειονοτικό ΜΜΕ που ακολουθεί ξεκάθαρη “τουρκική” γραμμή στα θέματα επικαιρότητας της Θράκης ενώ είχε πρωταγωνιστήσει και στην υπόθεση με την δασκάλα Χαρά Νικοπούλου την οποία μαζί με άλλους, προξενικούς παράγοντες της περιοχής είχε συκοφαντήσει με πολύ άσχημο τρόπο και γι αυτό είχε καταδικαστεί από τα δικαστήρια. Ο Τζεμήλ Καπζά και ο Αντνάν Πετσενίκ συνυπάρχουν όχι μόνο στην εφημερίδα και στο δημοτικό συμβούλιο Μύκης ως αντιπολίτευση αλλά είναι “αυτοκόλλητοι” και στην προσωπική τους ζωή αφού διατηρούν πολύ στενές φιλικές και οικογενειακές σχέσεις».   (http://rodopinews.gr/?p=28006)
Μετά όλα τα παραπάνω, ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω τι «παιχνίδι παίζουν» όλοι ανεξαιρέτως οι πολιτικοί αρχηγοί των Ελληνικών κομμάτων. Κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου και δεν παίρνουν χαμπάρι τι ακριβώς διακυβεύεται στη Θράκη ή συμβαίνει κάτι άλλο πιο σοβαρό; Πάντως το απόλυτα σίγουρο είναι πως τόσο ο κ. Παπανδρέου, όσο και ο κ. Σαμαράς στις πιο πρόσφατες επισκέψεις τους στην Δυτική Θράκη δεν ΤΟΛΜΗΣΑΝ να αναφερθούν στην έκνομη δραστηριότητα του Τούρκικου Προξενείου και όταν ακόμη και ο ευτραφής κ. Πάγκαλος, «ο ασάλευτος γίγας με την σαλεμένη λογική» κατά Χάρη Καστανίδη, είχε δηλώσει στην «Ελευθεροτυπία» στις 9/9/2011: «ήταν σφάλμα το γεγονός ότι επετράπη η ίδρυση του Τούρκικου Προξενείου στη Κομοτηνή». Πολλοί πολιτικοί κατά το παρελθόν έχουν αναφερθεί στο θέμα αυτό, αλλά θα ήθελα να κάνω αναφορά στην δήλωση της βουλευτού Επικρατείας της Ν.Δ. και υπεύθυνης για την ανάπτυξη της Θράκης μας, κ. Βιργινίας Τσουδερού (σήμερα είναι Επίτιμη Πρόεδρος της Διεθνούς Διαφάνειας – Ελλάς και του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης), στην «Ελευθεροτυπία» στις 4/3/1990: «Ίσως τώρα είναι η πιο κατάλληλη στιγμή να τεθεί το θέμα της απομάκρυνσης του Τούρκικου Προξενείου Κομοτηνής. Στην πολιτική δεν μπορεί να συγχωρηθεί η αδικία αλλά ούτε και η αφέλεια. Και τα δύο ανοίγουν τον δρόμο της περιπέτειας». Από τότε πέρασαν είκοσι δύο χρόνια και καμία κυβέρνηση δεν σταμάτησε την παράνομη και αντεθνική δραστηριότητα του Τούρκικου Προξενείου.
(http://www.apostoloupanos.gr/index.php/articles/9-2011-04-19-21-30-19)
Συνεπώς, οι αρχηγοί όλων των κομμάτων που θα μετέχουν στις επικείμενες Εθνικές εκλογές και θα απαιτήσουν την ψήφο του λαού πριν από την προκήρυξή τους θα πρέπει να δεσμευθούν εν ονόματι του Ελληνικού λαού, πως:

1. Δεν θα συμπεριλάβουν στα ψηφοδέλτια των κομμάτων τους, υποψηφίους της μειονότητας που αυτοαποκαλούνται Τούρκοι ή έχουν την οποιαδήποτε σχέση με οργανώσεις που αποκαλούν την μειονότητα ως Τουρκική και έχουν συνάψει «ιδιαίτερες σχέσεις» με την «μητέρα» Τουρκία.

2. Θα δεσμευθούν πως θα απομακρύνουν, άμεσα, το Τούρκικο Προξενείο από την Κομοτηνή, απασφαλίζοντας έτσι την ωρολογιακή βόμβα από την Εθνικά ευαίσθητη αυτή περιοχή της πατρίδος μας.  

Παναγιώτης Αποστόλου
Οικονομολόγος
Κείμενο που μας έστειλε ο ίδιος με mail και υπάρχει και αναρτημένο στο: http://rodopinews.gr/?p=29035

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΝΑΙ. ΝΑ ΤΙΣ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΤΙΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ. ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ, ΔΙΟΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΛΑΟΣ ΦΙΛΕΙΡΗΝΙΚΟΣ ΚΑΙ ΟΠΟΤΕ Η ΕΛΛΑΣ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΗΤΑΝ ΑΜΥΝΟΜΕΝΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΑΝΑΔΡΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΒΑΡΒΑΡΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΛΙΤΙΣΤΩΝ ΛΑΩΝ. ΟΙ ΠΟΛΤΙΚΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ ΔΙΕΓΡΑΨΑΝ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ Ή ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΟΠΩΣ ΤΟ ΛΕΝΕ. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΦΡΑΣΗ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ ΤΟΥΣ; ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ; ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΕΝΟΧΛΕΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΚΦΡΑΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΓΝΩΜΗΣ; ΚΑΙ ΕΝΩ ΕΠΙ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΕΠΙΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΤΟΣΗ ΑΥΣΤΗΡΟΤΗΤΑ, ΕΠΙ ΤΩΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ ΑΤΟΜΩΝ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΟΡΓΑΝΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΘΕΤΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΑΥΤΩΝ, ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΥΣ ΩΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ, ΕΠΙΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΕΞΟΡΓΙΣΤΙΚΗ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ, ΦΑΙΝΟΜΕΝΙΚΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΔΙΕΓΡΑΨΑΝ ΠΟΤΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΦΑΣΙΣΤΟΕΙΔΗ ΑΝΘΡΩΠΑΡΙΑ; ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΑΡΧΗΓΟΥΣ ΑΝΑΛΟΓΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΔΕΙΧΘΕΙ ΠΡΟΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΘΛΙΑ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΑ. ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΤΩΝ ΦΤΩΧΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΣΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΕΞΤΡΑ.



ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΣ.

Ιωάννης είπε...

Φιλε μου συμφωνώ μαζί σου.Η παγκοσμιοποίηση είναι προ των πυλών και το κλειστά τα στόματα έχει ήδη αρχίσει να εφαρμόζεται.Ο λαός να καταψηφιση τα μνημονιακα κόμματα και να στηρίξει βουλευτές και κόμματα που αντέδρασαν και αγαπάνε την Ελλάδα και τον Χριστο.Και όσον αφορά την αγάπη στον Χριστο μπορει ο καθένας να καταλάβει αν ένας Βουλευτής παει Εκκλησια για ψήφους η' γιατι πραγματικά αγαπάει τον Χριστο και έχει φόβο θεού.