Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Βήμα για «τουρκική μειονότητα» σε Ρόδο-Κω…

Μας στείλατε την παρακάτω είδηση που αναρτήθηκε το Σάββατο 17 Μαρτίου 2012. Δεν γνωρίζουμε πόσα και ποια μέσα την μετέδωσαν, αλλά είναι αποκαλυπτική των όσων συμβαίνουν σε διεθνές επίπεδο με την παρουσία της χώρας μας να είναι εξαφανισμένη επισήμως. Είναι πιο σημαντικό να γίνει κάποιος πρωθυπουργός με όποιο κόστος και κάποιος άλλος αρχηγός με όποιο κόστος, παρά να ασχοληθούν σοβαρά με την Πατρίδα μας. Μόνο η καρέκλα και η χώρα ας χαθεί. Διαβάστε για να ξέρουμε τι γίνεται στο Συμβούλιο της Ευρώπης. Ένα παράξενο όργανο με ακόμα πιο παράξενες αποφάσεις και μεθοδεύσεις…
Η Διαρκής Επιτροπή της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, αποδέχτηκε την έκθεση με θέμα «η κατάσταση των κατοίκων της Ρόδου και Κω που έχουν υπόβαθρο την τουρκική πολιτισμική κουλτούρα» (Doc. 12526) και το σχέδιο της απόφασης περί αυτής (1867/2011), η οποία είχε συνταχθεί από τον Ελβετό Αντρέα Γκρος, μέλος της Επιτροπής Νομικών Θεμάτων και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης.
Με την απόφαση που έγινε δεκτή την 9 Μαρτίου 2012 στη Διαρκή Επιτροπή, η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, απαίτησε από την Ελλάδα την επικύρωση της Σύμβασης Πλαισίου για την Προστασία των Εθνικών Μειονοτήτων. Η Κ.Σ.Σ.Ε κάνει έκκληση στην Ελλάδα, να διοργανώσει σε συνεννόηση «με τους πολίτες που ομιλούν την τουρκική», μια καμπάνια με σκοπό την πληροφόρηση των οικογενειών όλων των μαθητών, σχετικά την δυνατότητα διδασκαλίας της τουρκικής γλώσσας.
Πέραν τούτου, ζητείται από τις αρχές της Ελλάδας να αξιολογηθεί και το θέμα της επαναλειτουργίας των τουρκικών σχολείων. Επίσης, ζητείται να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες ώστε οι διοικήσεις των δύο βακουφίων που υπάρχουν στη Ρόδο και Κω, να λειτουργούν με πλήρη διαφάνεια. Εξ’ αυτού, ζητείται η ανανέωση των διοικητικών συμβουλίων των βακουφίων να γίνεται με ανοιχτό και διαφανή τρόπο και να προστατευτεί το δικαίωμα της πλήρης πρόσβασης στους δημόσιους λογαριασμούς, της «τουρκικής κοινότητας».
Ζητείται επιπρόσθετα να προσδιοριστούν τα δικαιώματα και οι αρμοδιότητες των ιμάμηδων και ηγετών των μουσουλμάνων πολιτών της Ρόδου και Κω και να προστατευτεί το δικαίωμα της εκλογής αυτών από τους Μουσουλμάνους πολίτες, ενώ απαιτείται από την Ελλάδα να συνεχίσει την αναπαλαίωση των ιστορικών μνημείων που ανήκουν στην Οθωμανική περίοδο. Τέλος, ζητείται από την Ελλάδα να ενδυναμώσει το διάλογο με τους εκπροσώπους της «τουρκικής κοινότητας» των νησιών, για την επίλυση των προβλημάτων όπως είναι το ιδιοκτησιακό θέμα και θέματα ιθαγενειών.
Σχετικά με την έκθεση, ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης (Ε.Ο.Τ.Δ.Θ), Χαλήτ Χαμπίπογλου, δήλωσε: «Η έκθεση που έγινε δεκτή στη Διαρκή Επιτροπή της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης και η απόφαση που την ακολούθησε, λήφθηκαν κατόπιν μακρόπνοων και έντονων συζητήσεων. Μετά τις έντονες αντιδράσεις που δέχθηκε η έκθεση, ο εισηγητής της, Αντρέα Γκρος, αναγκάστηκε να επισκεφθεί τον περασμένο Φεβρουάριο για δεύτερη φορά τη Ρόδο και Κω. Η τελική έκθεση που έγινε αποδεκτή, είναι ένα κείμενο που συγκριτικά με την πρώτη έκθεση Γκρος, αναφέρεται ανοιχτά στα προβλήματα των τουρκικών κοινοτήτων της Ρόδου και της Κω»…
πηγή: http://greeknation.blogspot.com/2012/03/blog-post_3380.html
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: