Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Που θα φτάσουν οι μισθοί στην Ελλάδα; Επίσημη απάντηση της Τρόικα!

Η είδηση που θα διαβάσετε είναι πέρα για πέρα αληθινή και αναρτήθηκε σήμερα σε διάφορα site (μας την στείλατε από το επίσημο site των ειδήσεων της ΕΡΤ). Μολονότι είναι εξόχως σοβαρή και ανησυχητική για τη χώρα μας, δυστυχώς δεν τονίστηκε σε κανένα μέσο, πιθανότατα λόγο του περιεχομένου της και όχι επειδή αποτελεί επίσημη ενημέρωση ενός συγκεκριμένου κόμματος. Ωστόσο το συγκεκριμένο κόμμα πήρα επισήμως και μία άλλη θέση που είναι επικίνδυνη για την ίδια μας τη χώρα την οποία θα διαβάσετε παρακάτω.



Επειδή ο καιρός των εκλογών πλησιάζει, θέλει μεγάλη προσοχή από όλους μας ως προς την επιλογή της ψήφου μας. Στην Ευρώπη βλέποντας τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων που δείχνουν τα δύο μεγάλα κόμματα να χάνουν τις δυνάμεις τους και να εισέρχονται στη Βουλή και άλλα μικρότερα κόμματα, έχουν πανικοβληθεί και προσπαθούν να μεταστρέψουν με απειλές και ψεύτικες υποσχέσεις την επιλογή του Λαού μας προς τα δύο μεγάλα κόμματα της συγκυβέρνησης (που αφού κατέστρεψαν πλήρως τη χώρα και υπονόμευσαν το μέλλον μας) που έχουν ήδη συμφωνήσει σε άνευ όρων παράδοση της Ελλάδας στους δανειστές. Καμαρώστε την επίσημη απάντηση της Τρόικα για τους μισθους στην Ελλάδα, αλλά και την επικίνδυνη θέση ενός από τα μικρότερα κόμματα για θέμα που αγγίζει εξαιρετικά ευαίσθητους τομείς της ύπαρξης της εθνικής μας παρουσίας.
Με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρεται στην απάντηση που έλαβε ο ευρωβουλευτής του Νίκος Χουντής και σύμφωνα με αυτήν, οι στόχοι της τρόικα, είναι οι μισθοί και οι συντάξεις στην Ελλάδα να φτάσουν σε επίπεδα Βουλγαρίας και Ρουμανίας (150 ευρώ το μήνα).
Αναλυτικά η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρει ότι: «Σήμερα στην κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Οικονομικών και Απασχόλησης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου οι εκπρόσωποι της Τρόικα, (Όλι Ρέν, Γιοργκ Άσμουσεν και Πολ Τόμσεν, απαντώντας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Χουντή, αφού ομολόγησαν την παταγώδη αποτυχία του Μνημονίου μέχρι σήμερα, παραδέχτηκαν ότι σκοπός του είναι οι μισθοί και οι συντάξεις στην Ελλάδα να φτάσουν σε επίπεδα Βουλγαρίας και Ρουμανίας, δηλαδή στο επίπεδο των 150 ευρώ το μήνα.

Πιο συγκεκριμένα, ο Νίκος Χουντής στην ομιλία του, αφού τόνισε ότι το πρόγραμμα που εφαρμόζεται στην Ελλάδα, μέσω του Μνημονίου, έχει αποτύχει πλήρως και δημιουργεί έναν φαύλο κύκλο ύφεσης και ελλειμμάτων, ζήτησε από τους εκπροσώπους της Τρόικα να δεσμευτούν κατηγορηματικά, και να καθησυχάσουν τον ελληνικό λαό, ότι δεν είναι σκοπός τους να φτάσουν οι μισθοί στην Ελλάδα, στο ίδιο επίπεδο με αυτό της Βουλγαρίας και την Ρουμανία.

Η απάντηση και των τριών εκπροσώπων της Τρόικα, ήταν κάθε άλλο παρά καθησυχαστική. Και οι τρεις (Ρέν, Άσμουσεν, Τόμσεν), όχι μόνο δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο να υπάρξουν και νέες θυσίες του ελληνικού λαού και νέες περικοπές στους μισθούς του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, αλλά αναγνώρισαν με απόλυτη σαφήνεια ότι η στόχευσή τους είναι να προσεγγίσει η Ελλάδα το επίπεδο των μισθών που υπάρχει στη Βουλγαρία και τη Ρουμανία».
12/03/2012
Ανακοίνωση Επιτροπής Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την οριστική απόρριψη από τον Αρειο Πάγο αίτησης για νόμιμη αναγνώριση σωματείου της Ξάνθης κατά παράβαση ρητής απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου
Η Επιτροπή Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει με ανησυχία το γεγονός ότι ο Άρειος Πάγος απέρριψε την αίτηση της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης για την αναγνώριση της ως νόμιμου σωματείου παρά την δικαίωσή της από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, με αποτέλεσμα να διαιωνίζεται άδικα και παράλογα η παραβίαση του στοιχειώδους συλλογικού δικαιώματος ελεύθερης ίδρυσης συλλόγων που προστατεύεται ρητά τόσο από το Σύνταγμα της Ελλάδας όσο και από την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.
Μάλιστα, είναι λυπηρό από τη σκοπιά της προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ότι η αίτηση απορρίφθηκε με το σκεπτικό ότι οι αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου δεν είναι δεσμευτικές!! Όμως αυτή καθαυτή η άρνηση εφαρμογής απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου συνιστά από μόνη της νέα παραβίαση της ΕΣΔΑ , δεδομένου ότι σύμφωνα με το άρθρο 46 της Σύμβασης, τα συμβαλλόμενα κράτη αναλαμβάνουν την υποχρέωση να συμμορφώνονται προς τις οριστικές αποφάσεις του Δικαστηρίου επί των διαφορών στις οποίες είναι διάδικοι.
Κατά συνέπεια, η Επιτροπή Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ καλεί την ελληνική Πολιτεία να πράξει τα δέοντα ώστε οι συμπολίτες μας της μειονότητας της Θράκης να μπορούν να απολαμβάνουν ισότιμα τα δικαιώματα που τους κατοχυρώνει το Σύνταγμα και η Ευρωπαϊκή Σύμβαση
Πηγή: http://www.syn.gr/gr/keimeno.php?id=26351

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Α΄ ΘΕΜΑ: ΕΞΩ Η ΤΡΟΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΑΝ ΤΟΛΜΟΥΝ ΑΣ ΕΡΘΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝ.


Β΄ΘΕΜΑ: ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ. ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΣ, Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ. Η ΕΛΛΑΣ ΕΧΕΙ ΜΑΚΡΑΙΩΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΙ ΑΙΜΑΤΩΝ. ΜΑΡΤΥΡΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΔΕΝ ΔΙΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΑΡΑΠΟΙΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΧΑΡΙΝ ΜΙΑΣ ΨΕΥΤΟΦΙΛΙΑΣ. ΠΡΟΟΔΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΞΕΦΤΙΛΑ ΚΑΙ Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

Α΄ ΘΕΜΑ: ΕΞΩ Η ΤΡΟΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΑΝ ΤΟΛΜΟΥΝ ΑΣ ΕΡΘΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝ.


Β΄ΘΕΜΑ: ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ. ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΣ, Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ. Η ΕΛΛΑΣ ΕΧΕΙ ΜΑΚΡΑΙΩΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΙ ΑΙΜΑΤΩΝ. ΜΑΡΤΥΡΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΔΕΝ ΔΙΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΑΡΑΠΟΙΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΧΑΡΙΝ ΜΙΑΣ ΨΕΥΤΟΦΙΛΙΑΣ. ΠΡΟΟΔΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΞΕΦΤΙΛΑ ΚΑΙ Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ.

Ιωάννης είπε...

Να μην ψηφίσει κανεις όσους είπαν ναι στο μνημόνιο.Οι εκλογές δεν είναι αγώνας ποδοσφαίρου μεταξύ Ολυμπιακού-Παναθηναϊκου και περιμένουμε να δούμε αν θα κερδίσει η ομάδα μας.Εδώ και χρονια έτσι ψηφίζουν οι Ελληνες.ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ!Αναζητηστε άτομα ηθικά και με φόβο θεού και προσευχηθειτε ο Θεός να μας λυπηθει και να δείξει το μέγα έλεος του.