Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Ένα γεγονός που μπορεί να μην είναι αλήθεια...

Εδώ και δύο μέρες (για την ακρίβεια από την Κυριακή ξεκίνησαν τα πρώτα μηνύματα) έχουμε λάβει πολλά e-mail δικά σας με αναφορές στο ίδιο γεγονός. Μάλιστα βλέπουμε αυτό το ίδιο κείμενο να έχει αναρτηθεί σε πολλά blog και διαβάζοντάς το κάποιος μένει στην κυριολεξία άφωνος. Η θέση μας ΔΕΝ μας επιτρέπει να μοιράζουμε φήμες και ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες. Η δεοντολογία αλλά και η υπευθυνότητα που οφείλει να μας διακρίνει, επιβάλει πριν αναρτήσουμε κάτι να το ερευνήσουμε όσο γίνεται. Διαβάζοντας λοιπόν τη σχετικό περιστατικό προσπαθήσαμε και επικοινωνήσαμε με το αναγραφόμενο εκπαιδευτικό συγκρότημα. Θέσαμε στη διεύθυνση το θέμα όπως το είδαμε και αρνήθηκε κατηγορηματικά πως ένα τέτοιο περιστατικό συνέβη. Όπως θα διαβάσετε και εσείς παρακάτω ,υπήρξε μία καταχώρηση στο Internet για ένα νηπιαγωγείο στα Σεπόλια, όπου παρουσιάστηκε στα παιδιά η μεγάλη μουσουλμανική γιορτή. Δεν αναρτήσαμε το γεγονός από την πρώτη ώρα που μας το γνωστοποιήσαμε, αλλά προσπαθήσαμε να έρθουμε πρώτα σε επαφή με το συγκεκριμένο νηπιαγωγείο. Η απάντηση της διευθύντριας ήταν ότι κάτι τέτοιο δεν συνέβη και ότι δεν γνώριζε πως και από πού μπορούσε να κινηθεί ένα τέτοιο δημοσίευμα. Ευχόμαστε πράγματι να μην έγινε κάτι παράξενο με τα παιδιά του νηπιαγωγείου, αλλά διαβάζοντας το παρακάτω κείμενο βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα. Αν το γεγονός είναι πραγματικό και η διευθύντρια μας είπε ψέματα, τότε πρέπει να ανησυχούμε ιδιαιτέρως για αυτές τις εκτροπές. Αν όμως το περιστατικό δεν συνέβη ποτέ, τότε είναι ακόμα πιο ανησυχητικό και επικίνδυνο κάποιος να μεταφέρει ανύπαρκτα γεγονότα!

Η είδηση που μεταφέρουμε, μπορεί να κάνει τον κάθε έναν να βγει από τα ρούχα του.
 Έτσι όπως ακριβώς συνέβη στον αγανακτισμένο γονέα, ο οποίος μας την μετέφερε. Στο 79ο νηπιαγωγείο της περιοχής των Σεπολίων, την ημέρα που οι μουσουλμάνοι κατέλαβαν τις πλατείες της Αττικής για να προσευχηθούν, οι δασκάλες αποφάσισαν να διδάξουν τους μικρούς μαθητές τι εστί μπαϊράμ.
Όχι, δεν κάνετε λάθος. Κάποιοι άνθρωποι επέλεξαν να μάθουν στα παιδιά ηλικίας τεσσάρων-πέντε ετών για το μπαϊράμ, δηλαδή τη μουσουλμανική γιορτή. Και αυτό γιατί ανάμεσα στα 30 συνολικά παιδάκια, τα τρία ήταν μουσουλμανόπαιδα. Έτσι, αντί για μάθημα, τα παιδάκια “μυήθηκαν” στη μουσουλμανική θρησκεία. Και σαν να μην έφτανε αυτό, κάποια στιγμή, εμφανίστηκαν στον παιδικό σταθμό οι γονείς των μουσουλμανόπαιδων, για να προσευχηθούν μαζί τους! Όπως είναι φυσικό, τα παιδάκια αντιμετώπισαν το όλο περιστατικό σαν παιχνίδι και με δεδομένη την παιδική περιέργεια, έπεσαν και αυτά στο έδαφος και άρχισαν να προσκυνούν τον Αλλάχ, χωρίς κανείς να κάνει τίποτε για να τα εμποδίσει. Είναι σαφές ότι τέτοιου είδους γεγονότα είναι απαράδεκτα, ιδιαίτερα όταν οι γονείς δεν έχουν ενημερωθεί. Βέβαια, προκαλεί εντύπωση το πώς κάποιοι, οι οποίοι αγωνίζονται για να μην γίνονται… αγιασμοί στα σχολεία, δέχονται να πραγματοποιούνται δημόσιες μουσουλμανικές προσευχές. Αλλά αυτό είναι ένα άλλο ερώτημα. Όπως είναι περίεργο, το πώς μια κυβέρνηση που θέλει να καταργήσει τις εικόνες από τα δημόσια καταστήματα, αποδέχεται δημόσιες προσευχές στο κέντρο της Αθήνας. Είναι όμως η πρώτη φορά που έρχεται στην επιφάνεια ένα τέτοιο γεγονός στη χώρα μας και φυσικά, στο κλίμα των ημερών, είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό. Σε γειτονικές χώρες των Βαλκανίων όμως, ανάλογα συμβάντα είναι πολύ συνηθισμένα. Πρόσφατα κυκλοφόρησε βίντεο από τη γειτονική Αλβανία, όπου μια μουσουλμανική “φιλανθρωπική” οργάνωση, χωρίς να το γνωρίζουν οι γονείς, επισκεπτόταν σχολεία για να προσφέρει “δώρα” στα παιδιά. Τα “δώρα” όμως ήταν μαντίλες για τα κοριτσάκια και λευκά σκουφάκια του μουσουλμανικού τελετουργικού για τα αγόρια. Όχι απλά τους τα έδιναν, αλλά τα υποχρέωναν να τα φορέσουν, ενώ δίπλα οι “φιλάνθρωποι” έψελναν μουσουλμανικούς ύμνους. Και όλα αυτά, επαναλβάνουμε, δίχως τη συγκατάθεση και ούτε καν εν γνώσει των γονέων, οι οποίοι αιφνιάδονταν.
Αντίστοιχα περιστατικά είχαμε φυσικά και σε χώρες της Δυτικής Ευρώπης, ιδιαίτερα στην “πολυπολιτισμική” Βρετανία, όπου μουσουλμάνοι εκπαιδευτικοί, έκαναν ανοικτή προπαγάνδα στα αγγλάκια, προσπαθώντας να τα προσηλυτίσουν, χωρίς να τηρούν ούτε τα προσχήματα. Κλείνοντας, θα πρέπει να ρωτήσουμε εάν θα χαρακτηριστεί “ρατσιστής” ή “ξενόφοβος” κάποιος γονέας, ο οποίος μαθαίνοντας τέτοια πράγματα, θα πάει να πιάσει αυτούς που επιτρέπουν να υφίστανται τέτοια πράγματα τα παιδιά του και τους κάνει μαύρους στο ξύλο! Θα φταίει;
http://aktines.blogspot.com/2010/11/blog-post_5136.html 
ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΟΠΟΥ ΓΗΣ: Το παραπάνω κείμενο με τη μορφή που εμφανίζεται έχει αναρτηθεί σε διάφορα blog. Το καταχωρούμε όπως μας το στείλατε. Δεν έχει σταθεί εφικτό μέρι στιγμής να βρούμε άλλα στοιχεία για τγν ακρίβεια του συμβάντος. Η δισυθύντρια πάντως του νηπιαγωγείου το διαψεύδει κατηγορηματικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: