Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

Απάντηση στο νέο δήμαρχο Θεσσαλονίκης από την Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος

Απάντηση στις απαράδεκτες θέσεις του νέου δημάρχου Θεσσαλονίκης αποτελεί το δελτίο τύπου που εκδόθηκε στις 22 Νοεμβρίου στη συμπρωτεύουσα από την Παμποτιακή Ομοσπονδία Ελλάδος. Ο ίδιος ο νέος δήμαρχος εξέδωσε απάντηση προσπαθώντας να στρογγυλέψει τα όσα είπε στη συνέντευξή του στην Ελευθεροτυπία (αναφορά σε προηγούμενη ανάρτηση στο blog μας στις 19 Νοεμβρίου).

Θεσσαλονίκη, 22-11-2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Μπουτάρης σε συνέντευξή του στις 19 Νοεμβρίου κάνει τη διαπίστωση ότι «η Θεσσαλονίκη δεν διαβάζει ιστορία» και αποφασίζει αμέσως να δώσει λύση στο πρόβλημα της πόλης εκδηλώνοντας την πρόθεσή του να εγκαταστήσει στην Πλατεία Ελευθερίας μνημείο «για την επανάσταση των Νεοτούρκων».
Εξηγεί δε ότι το μνημείο αυτό θα αποτελεί κίνητρο να έρχονται στη Θεσσαλονίκη 300.000 Τούρκοι «να προσκυνούν τα πατρογονικά τους» όπως, κατά την έκφρασή του, «πάμε εμείς στην Κωνσταντινούπολη, προσκυνάμε την Αγια-Σοφιά και χώνουμε τα ωραία μας λεφτά».
Η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος (Π.Ο.Ε.) υπενθυμίζει ότι το κίνημα των Νεοτούρκων, ανεξάρτητα από τις αρχικές προοδευτικές διακηρύξεις του, μετεξελίχθηκε σε αδίστακτο γενοκτονικό μηχανισμό.
Ότι οι Νεότουρκοι σε συνέδριό τους, που έγινε εδώ στην Οθωμανική ακόμη Θεσσαλονίκη τον Οκτώβριο του 1911, αποφάσισαν επίσημα την εξόντωση των μη τουρκικών εθνοτήτων.
Ότι αυτοί εμπνεύσθηκαν, σχεδίασαν και έθεσαν σε εφαρμογή τις ειδεχθείς γενοκτονικές μεθόδους κατά των Χριστιανικών πληθυσμών της Ανατολής, που συνέχισε και ολοκλήρωσε ο Κεμαλισμός με συνέπεια εκατομμύρια θύματα, ανάμεσα στα οποία και 353.000 Έλληνες του Πόντου, η ιερή μνήμη των οποίων δεν είναι ανυπεράσπιστη σε αυτή την πόλη και βεβαίως δεν προσφέρεται για τουριστική εκμετάλλευση.
Για το σκοπό αυτό μπορεί να αναδείξει ο κ. Δήμαρχος τα οθωμανικά μνημεία που υπάρχουν στην πόλη.
Λόγοι ιστορικοί, ηθικοί, συναισθηματικοί υπαγορεύουν να είμαστε αδιάλλακτα αντίθετοι σε κάθε σκέψη να αποδοθούν τιμές σε γενοκτόνους.


Ο Πρόεδρος Γεώργιος Παρχαρίδης
Καθηγητής Καρδιολογίας

Ο Γεν. ΓραμματέαςΚωνσταντίνος Γαβρίδης
ΔικηγόροςΔεν υπάρχουν σχόλια: