Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Σχετικά με το υπέδαφος της Ελλάδας

Πρωί-πρωί σήμερα (24 Νοεμβρίου) μας στείλατε την παρακάτω είδηση. Τα στοιχεία που παραθέτουν καθηγητές πανεπιστημίων για το υπέδαφος της Ελλάδας είναι συγκλονιστικά. Μόνο μία απορία σχηματίζεται: γιατί;

Στο ελληνικό υπέδαφος υπάρχουν τεράστια κοιτάσματα άμεσα εκμεταλλεύσιμα φυσικού αερίου και κοιτάσματα πετρελαίου (κυρίως στο βόρειο Αιγαίο και τη δυτική Ελλάδα) που θα απέδιδαν στα κρατικά ταμεία ετησίως 250 -300 δισ. ευρώ. Δηλαδή η Ελλάδα θα ήταν μια από τις πλουσιότερες χώρες της Ευρώπης αντί να είναι αιχμάλωτη του Δ.Ν.Τ.
Όμως η μυστική διπλωματία μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας και η πορεία προς μια συνδιαχείριση του Αιγαίου απαγορεύουν κάθε προσπάθεια αυτή την στιγμή εκμετάλλευσης του ελληνικού υπόγειου θησαυρού.
Οι φοβερές αυτές αποκαλύψεις έγιναν σε χθεσινή εκπομπή του Κώστα Χαρδαβέλλα. Ο καθηγητής Γεωλογίας στο πανεπιστήμιο Πατρών κ. Αβραάμ Ζελιλίδης έκανε την εξής συγκλονιστική αποκάλυψη: «πριν δύο χρόνια σε απλή εξόρυξη για ανεύρεση νερού στο Τυμπάκι της Κρήτης πετάχτηκε από το υπέδαφος με μεγάλη πίεση φυσικό αέριο που το καίγαμε επί μία εβδομάδα. Ζητήσαμε επειγόντως έγκριση τοποθέτησης αγωγού για την εκμετάλλευση της τεράστιας ποσότητας φυσικού αερίου που υπάρχει στο υπέδαφος της Μεσσαράς της Κρήτης και η απάντηση από το υπουργείο Ενέργειας ήταν να στείλουν συνεργεία της νομαρχίας και να κλείσουν με τσιμέντο τις οπές από όπου έβγαινε το φυσικό αέριο». Επίσης ο καθηγητής Γεωλογίας στο Πανεπιστήμιο της Κρήτης κ. Αντώνης Φώσκολος με επίσημους γεωλογικούς χάρτες έδειξε ότι στη θαλάσσια λεκάνη νότιας της Κρήτης υπάρχει κοίτασμα πετρελαίου μεγέθους σχεδόν του κοιτάσματος της Αλάσκας. Ενώ τα κοιτάσματα αυτά τα κλέβουν Αιγύπτιοι, Λίβυοι και Αλγερινοί με εξέδρες εξόρυξης που έχουν ήδη στήσει, η Ελλάδα κρύβει ακόμα και τις μελέτες των επιστημόνων στην περιοχή.

1 σχόλιο:

Μαχιμος είπε...

Το "γιατι" εχει πολλες εκδοχες ωστοσο αυτο που αβιαστα συναγεται απο την αναγνωση πολλων δημοσιευσεων του μπλογκ ,ειναι οτι τα κοιτασματα της Ελλαδος πρεπει να καταστουν εκμεταλλευσιμα απο επηλυδες και οχι απο Ελληνες(βλεπε αρθρο προσφατου υποτιθεμενου προσηλυτισμου σε νηπιαγωγειο κλπ κλπ)...Περιμενουμε λοιπον την πληρη αφελληνοποιηση του τοπου και μετα θα ξεκινησει η μπιζνα...απλα!!!Το πρωτο βημα φαινεται να εχει γινει με βαση το παραδειγμα των προσφατων εκλογων,οπου η επικτητη ιδιωτια των νεοελληνων δημιουργησε ποσοστα αποχης απο τις εκλογες σε ποσοστο μεχρι και 75% σε καποια κεντρα...δινοντας ουσιαστικα στον jeffry-g.a.p το πρασινο φως για να τα ρημαξει ολα.....