Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

VIDEO: Ρεπορτάζ της DEUTSCHE WELLE για το RFID chip που είναι κρυμμένο μέσα στη Γερμανική Κάρτα του Πολίτη.

Στο 47ο δευτερόλεπτο του video μπορείτε να δείτε πόσο ...μικροσκοπικό είναι το RFID chip που θα περιέχει η Γερμανική ταυτότητα.
Επίσης στο δεύτερο λεπτό του video και πιο συγκεκριμένα από το 2.22 έως το 2.25 μπορείτε να βεβαιωθείτε ότι αυτό το chip με την κεραία του (σαφώς πιο εξελιγμένο από αυτό που βρήκαμε κρυμμένο στη σόλα Ελληνικού παπουτσιού http://id-ont.blogspot.com/2010/10/video-rfid-tag.html) είναι ενσωματωμένο μέσα στην ταυτότητα και δεν φαίνεται εξωτερικά. Το chip αυτό με την κεραία του, είναι κολλημένο σε μια λεπτή στρώση πλαστικού η οποία μπαίνει ανάμεσα σε δυό άλλες σκληρές στρώσεις οι οποίες αναγράφουν τα στοιχεία της ταυτότητας.
Όσον αφορά τις δυνατότητες του chip αυτού, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, "πρόκειται για ένα μικροσκοπικό Η/Υ ο οποίος έχει όλα τα βασικά συστατικά στοιχεία ενός κανονικού Η/Υ" (It's a miniscule computer that has all the essential components of a big computer): 53o έως 56ο δευτερόλεπτο του video.
Η Ελληνική ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ (Κάρτα του Πολίτη) θα περιέχει τέτοιο chip; Εάν ναι, ποιές θα είναι οι δυνατότητές του; Ποιές και πόσες πληροφορίες θα μπορεί να καταγράφει; Τι θα μπορεί να γραφτεί εν αγνοία μας σε αυτό; Πότε και κάτω από ποιές συνθήκες η ηλεκτρονική ταυτότητα θα γράφει δεδομένα για μας και πότε και κάτω από ποιές συνθήκες θα εκπέμπει (αποκαλύπτει) δεδομένα (πληροφορίες) για μας; Μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για RFID chip !!!
ΔΕΙΤΕ το ρεπορτάζ για την Γερμανική Ηλεκτρονική Ταυτότητα (Γερμανική Κάρτα του Πολίτη) και προβληματιστείτε:

Δεν υπάρχουν σχόλια: