Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

Ξεκίνησε η δημόσια διαβούλευση για την Κάρτα του Πολίτη. Ας πούμε τη γνώμη μας!

Διαβάσαμε την παρακάτω είδηση στον νέο ιστοχώρο εκκλησιαστικής ενημέρωσης anagrafes.com σχετικά με την διαβούλευση που ξεκίνησε σήμερα 22 Νοεμβρίου για την κάρτα του πολίτη. Στο link (http://www.anagrafes.com/diafora-nea/protoselido/473--q-q) μπορείτε να δείτε ένα ενδιαφέρον βίντεο από τη Διεύθυνση της Αστυνομίας που έχει την ευθύνη για την έκδοση των διαβατηρίων και των νέων δελτίων ταυτότητας για τους αστυνομικούς (κάρτες) . Επίσης, αφού το Υπουργείο Εσωτερικών ζητάει από όλους να καταθέσουν τις απόψεις τους, καλό είναι να το κάνουμε με υπευθυνότητα, σεβασμό και σοβαρότητα. Ακόμα καλύτερο είναι να καταθέσουν τεκμηριωμένα τις απόψεις τους και νομικοί, προγραμματιστές κ.α. που να μπορούν να υποστηρίξουν το θέμα τις προστασίας των προσωπικών δικαιωμάτων και των ατομικών ελευθεριών. Τι θα προκύψει από τη δημόσια διαβούλευση δεν το γνωρίζουμε. Αξίζει όμως να δοκιμάσουμε όλοι να πούμε τη γνώμη μας και ας αφήσουμε τα υπόλοιπα στα χέρια του Θεού. Στο link του Υπουργείου Εσωτερικών (http://www.opengov.gr/ypes/?p=863) θα βρείτε όλες τις πληροφορίες.


Ξεκίνησε σήμερα (22.11.2010) και θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου, η δημόσια διαβούλευση με τους πολίτες και όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς για την Κάρτα του Πολίτη, στους δικτυακούς τόπους www.ypes.gr και www.opengov.gr/ypes .
Όπως επισημαίνει ο υπουργός Εσωτερικών Γ.Ραγκούσης, η Κάρτα δεν υποκαθιστά απλά το δελτίο αστυνομικής ταυτότητας, αλλά αποτελεί κρίσιμο μέσο για την αποτελεσματικότερη, φιλικότερη και ασφαλέστερη εξυπηρέτηση των πολιτών από τη Δημόσια Διοίκηση.
«Η Κάρτα Πολίτη θα αποτελέσει ένα βασικό όχημα για τη ταχύτατη μετάβαση στη νέα μετά-ΚΕΠ εποχή, για τη μετάβαση στην ψηφιακή Δημόσια Διοίκηση. Η καθιέρωση της Κάρτας θα διευκολύνει την ευρύτατη ανάπτυξη υπηρεσιών Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης για κάθε πολίτη της χώρας και θα συμβάλλει αποφασιστικά στη βελτίωση της ταχύτητας και της ασφάλειας των υπηρεσιών που παρέχονται στον πολίτη-δημότη, τον πολίτη-ασφαλισμένο, τον πολίτη-φορολογούμενο, τον πολίτη-αγρότη, τον πολίτη-φοιτητή κ.λπ.», τονίζει μεταξύ άλλων ο υπουργός Εσωτερικών και προσθέτει:
«Ταυτόχρονα, η Κάρτα Πολίτη αναμένεται να αποτελέσει κίνητρο προς τον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας για την ανάπτυξη νέων, σύγχρονων, καινοτομικού χαρακτήρα υπηρεσιών, προς όφελος των πολιτών - κατόχων της Κάρτας Πολίτη, όπως έχει δείξει η διεθνής εμπειρία στα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και σε πληθώρα άλλων χωρών».
«Γνωρίζουμε τις ευαισθησίες και τις επιφυλάξεις που ήδη έχουν εκφραστεί από πολίτες και φορείς. Γνώμονας μας στο σχεδιασμό, τη διαμόρφωση και την υλοποίηση της Κάρτας Πολίτη είναι η απαρέγκλιτη προσήλωσή μας στην προστασία των δικαιωμάτων, των προσωπικών δεδομένων και της ιδιωτικότητας των πολιτών», υπογραμμίζει ο κ. Ραγκούσης και απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής στη δημόσια συζήτηση για την Κάρτα Πολίτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: