Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα, 5 Σεπτεμβρίου 2011

Κερδοσκοπία του έλληνα πρωθυπουργού σε βάρος της χώρας του

Διαβάστε το αποκαλυπτικό κείμενο που προέρχεται από την επίσημη ιστοσελίδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Η απίστευτη ερώτηση για τον Έλληνα πρωθυπουργό κατατέθηκε στις 27 Ιουνίου 2011. Ποιο κανάλι, εφημερίδα ή άλλο μέσο έκανε έστω και μία αναφορά; Γιατί τέτοια συγκλονιστική ερώτηση έχει κρυφτεί από τον Ελληνικό Λαό; Ποιος θα ισχυριστεί τώρα ότι τα ανώνυμα blog δημιουργούν και διαδίδουν ψεύτικες ειδήσεις. Η είδηση είναι από την πλέον επίσημη ευρωπαϊκή πηγή... Ευχαριστούμε τον ακροατή μας Β.Κ. που μας έστειλε αυτή την τόσο απίστευτη είδηση που  θα διαβάσετε στη συνέχεια. Αν είναι αλήθεια τα όσα ρωτάει ο Ευρωβουλευτής Andreas Molzer  τότε έχουμε την πιο άρτια κατασκευασμένη απάτη σε βάρος του Λαού μας... Χωρίς άλλα σχόλια!


Κοινοβουλευτικές ερωτήσεις
27 Ιουνίου 2011
E-006139/2011

Ερώτηση με αίτημα γραπτής απάντησης
προς την Επιτροπή
Άρθρο 117 του Κανονισμού
Andreas Mölzer (NI)

 Θέμα: Κερδοσκοπία του έλληνα πρωθυπουργού σε βάρος της χώρας του                        
Ο πρωθυπουργός Γεώργιος Παπανδρέου κατηγορήθηκε στο ελληνικό κοινοβούλιο ότι απέκτησε μια περιουσία εκμεταλλευόμενος εμπιστευτικές πληροφορίες για την ελληνική δυσχερή θέση. Κατά το έτος 2009, η συντηρητική κυβέρνηση αγόρασε τις συμβάσεις ανταλλαγής κινδύνου αθέτησης (Credit Default Swaps) στην αξία του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ, οι οποίες πωλήθηκαν τον Οκτώβριο του ίδιου έτους στον Παπανδρέου με κέρδος σχεδόν 30 εκατομμυρίων ευρώ, επομένως σε μια χρονική στιγμή κατά την οποία το πρόβλημα στη χρηματοπιστωτική αγορά δεν ήταν γνωστό, ενώ στα παρασκήνια ήδη γίνονταν διαπραγματεύσεις με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) για πακέτο ενίσχυσης. Η πώληση των συμβάσεων ανταλλαγής κινδύνου αθέτησης, μέσω της οποίας η ελληνική χρεοκοπία μπορεί να μετατραπεί σε κερδοφόρα επιχείρηση, πραγματοποιήθηκε στην καλύτερη στιγμή για τον αγοραστή και στη χειρότερη για τον πωλητή. Λόγω των πακέτων στήριξης, αυτές οι συμβάσεις ανταλλαγής κινδύνου αθέτησης θα αποκτούσαν στο μεταξύ αξία 22 δισεκατομμυρίων ευρώ. Επομένως, ο Παπανδρέου επωφελείται όσο η Ελλάδα δεν εξυγιαίνεται.
1. Γνωρίζει η Επιτροπή της ΕΕ τις εν λόγω κατηγορίες;
2. Πώς αντέδρασε ή θα αντιδράσει η Επιτροπή απέναντι σε αυτές τις κατηγορίες;
3. Εάν δεν έχει αντιδράσει, ποιες αντιδράσεις προβλέπονται;
4. Πώς θα αποτραπούν μιμητές σε άλλες χώρες, οι οποίοι από τη θέση ισχύος τους επηρεάζουν σημαντικά τη διαχείριση των χρεών;

ΠΗΓΗ:
http://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?pubRef=-//EP//TEXT+WQ+E-2011-006139+0+DOC+XML+V0//EL

Δεν υπάρχουν σχόλια: