Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Τώρα και τρίτο φύλο (εκτός από άρρεν και θήλυ) στα βρετανικά και αυστραλιανά διαβατήρια

Άντε και στα δικά μας… Μας έμαθαν τόσα χρόνια: ό,τι στραβό και αποτυχημένο συμβαίνει στον κόσμο, μας το εφαρμόζουν στην Ελλάδα υποχρεωτικά  ως ένα ακόμα φιλελεύθερο βήμα στην πρόοδο της εποχής… Κούνια που μας κούναγε…

Την κατάργηση της αναφοράς άρρεν ή θήλυ από τα διαβατήρια σε όσους το επιθυμούν εξετάζει η βρετανική κυβέρνηση. Στόχος της βρετανικής κυβέρνησης η καταπολέμηση των διακρίσεων μεταξύ των δύο φύλων.
Συγκεκριμένα, το Υπουργείο Εσωτερικών της Βρετανίας μελετά σοβαρά το ενδεχόμενο να δώσει την δυνατότητα σε όσους επιθυμούν να μην υπάρχει αναφορά του φύλου τους στο διαβατήριό τους. Αν η αρμόδια υπουργός Lynne Featherstone δεν είναι ακόμα βέβαιη για την έκβαση, ίσως ούτε και για την εξέλιξη του θέματος, δήλωσε ότι «η βρετανική κυβέρνηση δεσμεύεται να δημιουργήσει μία κοινωνία δίκαιη για όλους ανεξαιρέτως». Ο στόχος εξάλλου είναι η πάταξη των διακρίσεων φύλου.

Όσο για την Αυστραλία, εκεί τα γεγονότα έχουν εξελιχθεί περισσότερο. Στα διαβατήρια έχει καθιερωθεί και ένα τρίτο φύλο: εκτός από το Μ (άρρεν), το F (θήλυ) υπάρχει τώρα και το Χ  (άγνωστο ή απροσδιόριστο τρίτο φύλο).
Διαβάστε την είδηση και ετοιμαστείτε σύντομα να δούμε ανάλογα γεγονότα να συμβαίνουν και στην Ελλάδα μας. Εμείς εδώ ξεχάσαμε την ιστορία μας, ξεπουλήσαμε το παρελθόν μας, ξεγράψαμε τη γλώσσα μας, αρνηθήκαμε την παράδοσή μας, σε ένα νέο φύλο θα σταθούμε.

Αν και μοιάζουν σενάρια επιστημονικής φαντασίας η ανεκτικότητά μας δεν θυμίζει αλήθεια τις βιβλικές πόλεις των Σοδόμων και των Γομόρρων;  Ας ευχηθούμε να μην τους μοιάσουμε και ως προς την αμετανοησία γιατί τότε… Ο Θεός να φυλλάει!

Αυστραλία - Επιλέγουν όποιο γενετικό φύλο θέλουν για τα διαβατήρια

Το αυστραλιανό υπουργείο Εξωτερικών προειδοποιεί τους Αυστραλούς πολίτες που ταξιδεύουν στο εξωτερικό ότι σε κάποιες χώρες ίσως αντιμετωπίσουν προβλήματα αν έχουν προσδιορίσει το γενετικό φύλο τους ως …Χ!
Το υπουργείο προσφάτως εξέδωσε οδηγίες σύμφωνα με τις οποίες οι Αυστραλοί μπορούν να επιλέξουν τι φύλο θέλουν να αναγράφεται στα αυστραλιανά διαβατήρια ακόμα και αν δεν έχουν υποβληθεί σε αλλαγή φύλου.
Αρκεί μια βεβαίωση από γιατρό την οποία αν παρουσιάσουν θα μπορούν να προσδιορίζουν το φύλο τους όπως θέλουν: Άρρεν, Θήλυ ή Χ.
Η γερουσιαστής του Εργατικού Κόμματος Λουίζ Πρατ, είπε ότι τα ταξίδια στο εξωτερικό μπορεί να είναι επικίνδυνα για άτομα που η εμφάνισή τους δεν ταιριάζει με το φύλο που αναγράφεται στο διαβατήριό τους.
Η ίδια έχει σύντροφο που έχει γεννηθεί γυναίκα, αλλά μετά από ορμονοθεραπεία έχει εξελιχθεί σε άνδρα. «Με την αλλαγή στα διαβατήρια μπορούμε να ταξιδεύουμε στο εξωτερικό χωρίς πρόβλημα τώρα», είπε η γερουσιαστής.

ΠΗΓΕΣ:

Δεν υπάρχουν σχόλια: