Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

Μήνυμα Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ Κοσμά προς τους μαθητές για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Αγαπητά μου παιδιά, μαθητές και μαθήτριες
Σας καμαρώνουμε, σας χαιρώμαστε σήμερα, καθώς προχωρείτε με χαρά και αισιοδοξία για να αρχίσετε τη φοίτησί σας στα σχολεία σας με την έναρξι της νέας σχολικής χρονιάς.
Ο φιλόξενος χώρος του σχολείου σας, έτοιμος για να σας φιλοξενήση και οι άκούραστοι και εκλεκτοί εκπαιδευτικοί σας, τους οποίους συγχαίρω και ευχαριστώ, με ανοιχτές τις πνευματικές αγκάλες τους, σας περιμένουν για να σας προσφέρουν ο,τι καλύτερο, να σας διδάξουν, να σας σοφίσουν, να σας πλουτίσουν την επιστημονική σας γνώσι.
Αυτή τη στιγμή, επιτρέψτε μου ως επίσκοπος και πνευματικός σας πατέρας, που ειλικρινά σας αγαπά και προσεύχεται κάθε μέρα για σας και την πρόοδό σας, να σας μιλήσω και να σας ευχηθώ...

Κι εγώ προσωπικά και οι καλοί μας ιερείς, οι οποίοι πάντοτε σας παρακολουθούν, σας διακονούν και απευθύνουν δεήσεις στον Κύριο για σας, ευχόμαστε κι εφέτος, να σας χαρίση ο αιώνιος και πάνσοφος οδηγός των νέων, ο Θεός μας Κύριος Ιησούς Χριστός, υγεία, δύναμι, φωτισμό, ειρήνη και χαρά ώστε ανεμπόδιστα και απρόσκοπτα να μάθετε καλύτερα τα γράμματά σας, να γίνετε υπεύθυνοι άνθρωποι, ολοκληρωμένοι και νέοι στολισμένοι με αρετές.

Το γνωρίζω, παιδιά μου, και το παρακολουθώ με άγρυπνο ενδιαφέρον. Σπουδάζετε, κτίζετε το οικοδόμημα της προσωπικότητός σας και της ζωής σας, μέσα σε ένα κόσμο που μιλάει συνέχεια για κρίσι, για δυσκολίες, για εμπόδια, αγωνίζεσθε να επιτύχετε την πρόοδο μέσα σε λόγια και έργα ανθρώπων, που υπενθυμίζουν απαισιοδοξία και αποθάρρυνσι.

Πατρικά σας παρακαλώ μην επηρεάζεσθε, μην ανησυχείτε, μη πτοείσθε, μη κλονίζεσθε. Είσθε νέοι με ικανότητες, με δυναμισμό, με πίστι, με ελπίδα, με υψηλούς οραματισμούς. Μπορείτε να νικήσετε και να ξεπεράσετε κάθε εμπόδιο, να κτίσετε έναν ωραίο τέλειο κόσμο, να χαίρεσθε, να ευτυχήτε

Το πιστεύω ότι μπορείτε, αρκεί να αφήσετε τα νιάτα σας να τα φωτίζη, να τα καθοδηγή, να τα στηρίζη, να τα παιδαγωγή ο Πάνσοφος , ο Παντοδύναμος Θεός μας, ο Κύριος Ιησούς Χριστός. Η κρίσις αυτή που ζούμε ας μας διδάξει, παιδιά μου. Δημιουργήσαμε την κρίσι γιατί αρνηθήκαμε το Χριστό. Αφήσαμε το Χριστό και ακυβέρνητοι, με οδηγό μόνο τον εγωισμό μας, φθάσαμε σε αυτή την κατάστασι. Αν μελετήσουμε την ιστορία της πατρίδος μας, θα διαπιστώσουμε ότι με τη βοήθεια του Θεού μας περάσαμε πολύ πιο δύσκολες καταστάσεις και όμως σωθήκαμε. Με το φως του Χριστού μας και τη θεία Του χάρι, μόνο φωτεινή πορεία, επιτυχία, δημιουργία, χαρά και ευτυχία έχουν ο νέος και η νέα.

Εύχομαι αυτό το νέο σχολικό έτος να ανοίξετε την καρδιά σας για να κατοικήση μέσα σας ο Χριστός μας. Να του δώσετε τη θέλησί σας για να σας οδηγήση αλάθητα στην αληθινή πρόοδο, στις νίκες και τις επιτυχίες.

Εύχομαι με την προσεκτική μελέτη σας, την υπακοή, το σεβασμό και την ευγνωμοσύνη προς τους σεβαστούς εκπαιδευτικούς σας, να γίνετε πρότυπα μαθητών και μαθητριών, να σας χαίρονται οι καλοί σας γονείς, να σας χειροκροτούμε όλοι μας.Με πατρική αγάπη

† Ο ΑΙΤΩΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΚΟΣΜΑΣ
ΠΗΓΗ: http://thriskeftika.blogspot.com/2011/09/blog-post_4986.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: