Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

Οι φωτογραφίες στο facebook μπορούν να αποκαλύψουν την ταυτότητα σας

Ευχαριστούμε τον Ν.Τ, για την είδηση που μας έστειλε.

Ερευνητές του Heinz College at Carnegie Mellon University, διεξήγαγαν σχετικό πείραμα, χρησιμοποιώντας ειδικό software αναγνώρισης προσώπων και βάσεις δεδομένων με φωτογραφίες προσβάσιμες από όλους (π.χ. από Facebook ή LinkedIn που δεν απαιτείται καν log in).
Συγκεκριμένα, η επιστημονική ομάδα παρέμεινε σε ένα πολυσύχναστο σταθερό σημείο από όπου και φωτογράφιζε τους περαστικούς (με τη συγκατάθεση τους). Το αποτέλεσμα ήταν μέσα σε λίγα μόλις δευτερόλεπτα το πρόγραμμα να κατορθώσει να αναγνωρίσει το 31% των άγνωστων περαστικών!
Σκεφτείτε, λοιπόν, να περπατάτε αμέριμνοι στο δρόμο ή να απολαμβάνετε το ποτό σας σε ένα μπαρ και ένας άγνωστος, φωτογραφίζοντας σας, να μπορεί σε λίγα δευτερόλεπτα να γνωρίζει το ονοματεπώνυμο σας, πού δουλεύετε, αν είστε ελεύθερος και πολλά άλλα…
Πώς θα σας φαινόταν να περπατάτε στο δρόμο και ειδικό πρόγραμμα να μπορεί να σας αναγνωρίσει από τις φωτογραφίες που έχετε ανεβάσει στο Facebook; Κάτι που ακούγεται μάλλον τρομακτικό, έγινε πρόσφατα πράξη…

2 σχόλια:

Σεβάχ ο Θαλασσινός είπε...

Απίστευτο! Πριν λίγο καιρό πιστεύαμε ότι κάτι τέτοιο βρισκόταν απλά στη σφαίρα της φαντασίας και μόνο...

Ανώνυμος είπε...

Συγκεκριμένα, για το facebook θα ήθελα να αναφέρω, πως μία από τις εταιρίες που έγιναν από πολύ νωρίς μέτοχοι της εταιρίας που διαχειρίζεται το facebook, ακούγεται πως είναι θυγατρική, ή αλλιώς εταιρία βιτρίνα της CIA. Με τον τρόπο αυτό αποκτούν πρόσβαση σε πληροφορίες που ούτε φαντάζονταν πριν, με κλάσμα του κόστους που θα χρειάζοταν με πιο παραδοσιακές μεθόδους συλογής πληροφοριών.