Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Πέμπτη 1 Νοεμβρίου στην Πειραϊκή Εκκλησία «κάνουμε την αγάπη μας πράξη»

Η Πειραϊκή Εκκλησία είναι ένα ξεχωριστό ραδιόφωνο. Δεν μοιάζει με κανένα άλλο. Ξεκίνησε τότε που δεν υπήρχε κάτι ανάλογο και έμοιαζε με πρωτότυπο τόλμημα: ένας εκκλησιαστικός ραδιοφωνικός σταθμός. Πέρασαν τα χρόνια από εκείνο τον Οκτώβριο του 1988 και πλέον η ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ εδραίωσε την παρουσία της στο ραδιοφωνικό χάρτη της Αττικής. Ο ραδιοφωνικός σταθμός της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς ακούγεται σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή και μέσα από την ιστοσελίδα της, σε κάθε γωνιά της υδρογείου.
Τότε είχε ξεκινήσει με ένα σύντομο πρόγραμμα που κρατούσε λίγες ώρες καθημερινά. Χρόνο με το χρόνο το πρόγραμμα μεγάλωνε και σύντομα κάλυψε ολόκληρο το 24ωρο. Ένα από τα πρώτα μελήματα ήταν η μετάδοση των ακολουθιών της Εκκλησίας. Δύσκολο στην αρχή, μα και πάλι η θέληση των ανθρώπων και η ευλογία του Θεού έκανε την επιθυμία πραγματικότητα. Καθημερινά πλέον υπάρχουν απ’ ευθείας μεταδόσεις του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας. Έτσι, ύστερα από τόσα χρόνια, η Πειραϊκή Εκκλησία έγινε από το καλοκαίρι του 2004 (με την προσθήκη στο ηχητικό σήμα της) αυτό που πάντα επιθυμούσε ο ιδρυτής και καθοδηγητής της, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης πρώην Πειραιώς κ.κ. Καλλίνικος. Έγινε το ραδιόφωνο που μιλάει στην ψυχή μας.

Και η φωνή της έφτασε σε κάθε άκρη της γης. Τι μοναδικό συναίσθημα, αλήθεια, η φωνή του σταθμού να φτάνει παντού. Μία δικαίωση όλων αυτών των χρόνων, μία μεγάλη ηθική ανταμοιβή του κόπου όλων των συνεργατών του σταθμού. Από τη μέρα που δημιουργήθηκε, περισσότεροι από 500 άνθρωποι προσέφεραν τις υπηρεσίες τους αφιλοκερδώς, στηρίζοντας μία προσπάθεια που ξεκινούσε μέσα από την ψυχή και έφτανε μέχρι ψηλά στον ουρανό. Σαν προσευχή προς τον ίδιο το Θεό.

Σήμερα, στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του σταθμού, στα 4 ψηφιακά στούντιο και στους υπόλοιπους χώρους εργάζονται σε μόνιμη βάση 20 υπάλληλοι και παράγουν ραδιοφωνικό πρόγραμμα δεκάδες εθελοντές συνεργάτες. Αυτό είναι μία ακόμη μεγάλη πρωτοτυπία του σταθμού. Συνεργάτες, οι παραγωγοί του σταθμού, έρχονται στην ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ από κάθε γωνιά της Αττικής, αλλά και από διάφορες περιοχές της Ελλάδας και προετοιμάζουν το 24ωρο πρόγραμμα χωρίς αμοιβή. Μιλάνε για το Θεό με λόγια καρδιάς, λόγο πνευματικό, λόγο ελπίδας και παρηγοριάς, λόγο δύναμης. Όσο δε για τη δική μας επικαιρότητα, αυτή δεν είναι άλλη από την αιωνιότητα. Με τις ευχές και την πνευματική καθοδήγηση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ, αλλά και τις προσευχές όλων των ακροατών μας, συνεχίζουμε την προσπάθεια ελπίζοντας στο Θεό πως η προσφορά μας ξεκινάει από τη γη για να καταλήξει στον ουρανό, όχι σαν απλό ραδιοφωνικό κύμα, αλλά σαν ελπίδα ζωής αιωνίου.

Ο άξονας του προγράμματός της ΠΕΙΡΑΪΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ είναι η αλήθεια του Ευαγγελίου, τα δόγματα της Ορθοδόξου Πίστεως και η Παράδοση της Εκκλησίας μας. Χωρίς φανατισμούς και μισαλλοδοξία, ταυτόχρονα όμως και χωρίς υποχωρήσεις, η φωνή μας παραμένει Ορθόδοξη και Ελληνική. Ο Θεός ας μας στηρίζει στον αγώνα μας. Και ας κάνει το ραδιοφωνικό μας σταθμό ικανό να προσφέρει ζωντανή μαρτυρία του ενός και μόνου επίκαιρου μηνύματος, της Αγίας Γραφής. Αυτή είναι η ταυτότητα του σταθμού μας. Αυτή είναι η προσπάθεια της ΠΕΙΡΑΪΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ. Αυτό είναι το ραδιόφωνο που μιλάει στην ψυχή μας.

Αυτή την Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012 από τις 10 το πρωί μέχρι λίγο μετά τα μεσάνυχτα, η Πειραϊκή Εκκλησία απευθύνεται σε όλους τους ακροατές και συμπαραστάτες του έργου που τόσα χρόνια επιτελείται. Με το σύνθημα «κάνουμε την αγάπη μας πράξη» σε καιρούς δύσκολους και με την Πατρίδα μας να ζει μέσα στην πολύμορφη σύγχρονη κρίση, απευθυνόμαστε σε όλους… Σε μικρούς και μεγάλους, εντός και εκτός της Ελλάδας μας, σε ακροατές συμπαραστάτες…
Κάθε βοήθεια είναι καλοδεχούμενη, αφού όπως το ζούμε τόσα χρόνια, η δική σας οικονομική ενίσχυση έρχεται από το υστέρημα των χρημάτων και ταυτόχρονα από το περίσσευμα της καρδιάς. Αυτή η αγάπη των ακροατών μας είναι μία άλλη πρωτοτυπία του σταθμού. Σε κανένα άλλο μέσο δεν γίνονται οι ακροατές χορηγοί, μέτοχοι και συμπαραστάτες… Αυτό είναι ένα συνεχές θαύμα που μας χαρίζει ο Παντοδύναμος Τριαδικός Θεός μας.

Με όποιο τρόπο μπορέσετε, με όποιο μέσο, σας καλούμε να συμμετάσχετε στην μικρή και απλή εκστρατεία της οικονομικής ενίσχυσης του σταθμού μας. Με αξιοπρέπεια και σεβασμό στο ακροατήριό μας, με σταθερότητα στα πιστεύω μας, με αποφασιστικότητα και ζήλο για την προσπάθειά μας και με την προσευχή μας στον Κύριο και Θεό μας, σας καλούμε να στηρίξετε τη λειτουργία του σταθμού μας… Να ενισχύσετε τη φωνή του ραδιοφώνου μας για να συνεχίσει να μιλάει στην ψυχή μας…

Μία μικρή προσπάθεια για ένα μεγάλο έργο… Μείνετε συντονισμένοι.

Ας κάνουμε την αγάπη μας πράξη!

Από τις 10 το πρωί και για 14 ώρες συμμετέχουμε στην εκστρατεία οικονομικής ενίσχυσης του ραδιοφωνικού μας σταθμού. Μείνετε συντονισμένοι!


Δεν υπάρχουν σχόλια: