Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Προσευχή του Αγίου Νικολάου Βελιμίροβτς

"Να είμαστε αισιόδοξοι όταν πάσχουμε, γιατί τίποτα απ'όσα παθαίνουμε δεν είναι χωρίς στόχο και χωρίς νόημα.
Κάθε πάθημα αποτελεί βασικό γεγονός εν γένει στη ζωή της ανθρωπότητας. Είναι σαν ένα εισητήριο που πληρώνουμε μπαίνοντας σε αυτό το παγκόσμιο θέατρο, το οποίο ο Θεός φώτισε με πολλούς ήλιους και το στόλισε με πολλά θαυμαστά σενάρια. Εμένα τρεις φορές τα παθήματά μου με έφθασαν κοντά στο θάνατο. Και μπορώ να σας μαρτυρήσω ότι δεν ήταν ανυπόφορα ούτε φοβερά. Τα ενθυμούμαι ευχάριστα, γιατί αυτά είναι που έκαναν τη ζωή μου σήμερα ομορφότερη και την ψυχή μου πληρέστερη και δυνατότερη.

     Να είμαστε αισιόδοξοι όταν χάνουμε όπως και όταν κερδίζουμε, όταν γερνάμε όπως και όταν είμαστε νέοι. Κάθε ηλικία έχει το μεγαλείο της και την ιδιαίτερη ομορφιά της. Και η ψυχή μιας ογδοντάχρονης σκιρτά μπροστά στη χαρά και τη λύπη με τον ίδιο ορμητικό τρόπο που το κάνει και η ψυχή ενός νέου και ορμητικού πλάσματος.
     Να είμαστε αισιόδοξοι σαν χριστιανοί, γιατί στην πίστη μας έβρισκαν τις παρηγοριές οι πιο απελπισμένοι, τις εμπνεύσεις οι μεγαλύτεροι καλλιτέχνες του διαφωτισμού, οι μεγαλύτεροι και καλύτεροι άνθρωποι των τελευταίων δεκαεννέα αιώνων.
     Να είμαστε αισιόδοξοι, εαν δεν θέλουμε να γίνουμε ανάπηροι στην ψυχή, δηλαδή πολύ περισσότερο βαριά ανάπηροι από εκείνον τον ανάπηρο οπτιμιστή , ο οποίος καθεται χωρίς πόδια στην πολυθρόνα πλάι στο παράθυρο και παρατηρεί τη ζωή.
     Να είμαστε αισιόδοξοι στη σκέψη, γιατί μόνο η αισιόδοξη σκέψη φτάνει ως το Θεό.
     Να είμαστε αισιόδοξοι στα αισθήματα, γιατί η αισιοδοξία είναι φάρμακο για τη θλίψη και πηγή πραγματικής και αιώνιας χαράς.
     Να είμαστε αισιόδοξοι στα έργα μας, γιατί τα έργα μας υφαίνονται στον ιστό του Θεού, και παραμένουν αιώνια όπως τα έργα του Θεού.
     Να είμαστε αισιόδοξοι, αφού η ζωή είναι αισιόδοξη και εμείς οι άνθρωποι είμαστε οι καλύτεροι στυλοβάτες και οι ομορφότεροι εκφραστές της ζωής.
     Να είσαι αισιόδοξος σημαίνει να ζεις και δικαίως να εκτιμάς τη ζωή."


σας αφιερώνω αυτή την όμορφη προσευχή του Αγίου Νικολάου Βελιμίροβτς,
γιατί τα δικά μου λόγια είναι φτωχά, σας ευχαριστώ !
Αν δουλεύουμε προς δόξα Θεού, τα έργα μας έχουν αυτή την επιτυχία,γιατί είναι ευλογημένα.
ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.
Μαρία, Νέο Καρλόβασι,Σάμος

Δεν υπάρχουν σχόλια: