Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Πολλοί μουσουλμάνοι βαπτίστηκαν μετά το θάνατο του Ιερομάρτυρος Δανιήλ Σισόγιεβ

Η αιτία της δολοφονίας του πατρός Δανιήλ ήταν η επιτυχία της αποστολής του μεταξύ των μουσουλμάνων, όπως αναφέρει ο φίλος του, φημισμένος ιεραπόστολος Πατήρ Ολεγκ Στένυαβ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφαξ.

«Ένας άνθρωπος δολοφονείται όταν τον φοβούνται, όταν η πνευματική του ανωτερότητα προκαλεί φόβο. Ο πατήρ Δανιήλ είχε απειληθεί δεκατέσσερεις φορες. Ακόμα και την ημέρα της δολοφονίας του τον είχαν προειδοποιήσει να σταματήσει να κατηχεί τους μουσουλμάνους. Μετά τη δολοφονία του, πολλοί μουσουλμάνοι βαπτίστηκαν χριστιανοί όπως μου ανέφεραν ιερείς από άλλες εκκλησίες. Η δολοφονία του προκάλεσε το αντίθετο αποτέλεσμα». Αυτά ανέφερε ο π. Ολεγκ σ’ένα άρθρο του που δημοσιεύτηκε στην Ορθόδοξη εφημερίδα Κρεστόβσκυ Πριντζ.

Σύμφωνα με τον π.΄Όλεγκ όταν ο αρχηγός της συμμορίας, Σαίντ Μπουριάτσκυ, καταδίκασε τον π. Δανιήλ σε θάνατο, του απήγγειλε δύο κατηγορίες: Ότι ο π. Δανιήλ συζητούσε ανοικτά με τους μουσουλμάνους και ότι τους βάπτιζε.

Ωστόσο, ήταν οι ίδιοι οι μουσουλμάνοι που ήθελαν τη συζήτηση. Το γεγονός ότι έρχονταν σ’ αυτόν για να τους βαπτίζει σημαίνει ότι κάτι λειπει στον μωαμεθανισμό’ ανέφερε ο συγγραφέας του άρθρου.

Ο ιερέας τόνισε ότι η ποιμαντική του π. Δανιήλ δεν ήταν ποτέ επιθετική πράγμα που αποδεικνύεται από τις μαγνητοσκοπήσεις των συζητήσεων του.

Δυστυχώς τα διαλέιμματα δεν έχουν μαγνητοσκοπηθεί. Κατά τη διάρκεια των συζητήσεων υπηρχαν στιγμές που όλοι μιλούσαν μεταξύ τους. Πολλοι μουσουλμάνοι μαζεύονταν γύρω από τον π. Δανιήλ και τον ρωτούσαν ερωτήσεις στις οποίες απαντούσε με μεγάλη πραότητα. Δεν έτρεφε καμία έχθρα εναντίον των ανθρώπων άλλων πεποιθήσεων και αυτό το έλεγε και στις διαλέξεις του. «Αγαπώ αυτούς τους ανθρώπους αλλά δεν συμμερίζομαι τις απόψεις και τα πιστεύω τους» λέει το άρθρο.

Ο π. Ολεγκ πιστεύει ότι ο φίλος του έχει καταταγεί μεταξύ των Αγίων.

«Οι Άγιοι είναι δύσκολοι άνθρωποι. Διαθέτουν πάντοτε μιά επνευσμένη ροπή και βρίσκονται πάντοτε μπροστά απο τους άλλους όσον αφορά τις ιδέες τους, τα λόγια και τις πράξεις τους. Φαινόταν ότι πάντοτε βιαζόταν. Ωστόσο ήταν εμείς που βρισκόμασταν πίσω του. Ο π. Δανιήλ δεν βιαζόταν ποτέ, ήταν ένας μετρημένος άνθρωπος. Ηταν όμως αυτός που έδινε το βήμα και την ταχύτητα και δεν επέτρεπε σε κανένα να καθυστερεί», γράφει ο π. Ολέγκ.

Στις 19 Νοεμβρίου 2009, ο π. Δανιήλ πυροβολήθηκε στην εκκλησία του Αποστόλου Θωμά όπου διακονούσε. Λίγο αργότερα την 1η Δεκεμβρίου 2009 ένας ύποπτος για το φόνο του, Κυρζύκιος, δολοφονήθηκε στην περιοχή Μακχάσκα κατα τη διάρκεια της σύλληψής του.

Πηγή για αγγλικό κείμενο: orthodoxi-martiria.blogspot.it
Μετάφραση στα Ελληνικά από: Όλγα Κονναρή-Κόκκινου

Δεν υπάρχουν σχόλια: