Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

Όσες ευχές και να διαβάστηκαν, η λάρνακα του Αγίου Δημητρίου δεν άνοιξε εφέτος…


Η είδηση αυτή συγκλονίζει. Δεν έχουμε καταφέρει να τη διασταυρώσουμε, αλλά θα χαρούμε να μας ενημερώσουν οι ακροατές μας από τη Θεσσαλονίκη. Αν έτσι αποφάσισε ο Άγιός μας, φέτος που δεκάδες χιλιάδες προσκυνητές έφθαναν καθημερινά στο Ναό του για να προσκυνήσουν τα Άγια Λειψανά του και την εικόνα "Άξιον Εστίν" της Θεοτόκου, τότε όλοι μας θα πρέπει να εντείνουμε τις προσευχές μας ώστε ο Πανάθος Τριαδικός Θεός μας να μην μας εγκαταλείψει..
Διαβάστε την είδηση:

Σήμερα το απόγευμα, αναχώρησε αντίγραφο της Παναγίας Τριχερούσας από τον Άγιο Δημήτριο προς την Μητρόπολη Θεσσαλονίκης όπου ανήκει. Μετά την παράκληση προς την Παναγία ακολούθησε ο καθαγιασμός του Αγίου Μύρου από την λάρνακα του Αγίου. Την ώρα που ο Μητροπολίτης Άνθιμος διάβαζε ευχές και έκανε δεήσεις προς τον Άγιο, είδα με τα ίδια μου τα μάτια, όπως και όλος ο κόσμος την λάρνακα να ανοίγει μόνη της, να ξεχειλίζει από μύρο και να ευωδιάζει στο δευτερόλεπτο όλος ο ναός από το μύρο του Αγίου μας. Πραγματικά ήταν κάτι που δεν το είχα ξαναζήσει και για μια ακόμη φορά θαύμασα την δύναμη της πίστεως μας. Ο άγιος να είναι προστασία για όλους μας.
Το παραπάνω είναι από το Νοέμβριο 2011.
Σήμερα 4 Νοεμβρίου 2012 στον Άγιο Δημήτριο είχαμε πάλι τον ετήσιο καθαγιασμό Μύρου του Αγίου. Με μια διαφορά. Φέτος η λάρνακα όσες ευχές και να διαβάστηκαν, δεν άνοιξε.
Αναγκάστηκαν να την ανοίξουν με το χέρι και το μύρο ήταν σε λιγότερη ποσότητα από τις προηγούμενες χρονιές.
Υπάρχουν μαρτυρίες που λένε ότι παλαιότερα το Μύρο από την λάρνακα του Αγίου έφτανε μέχρι την παραλιακή. Πραγματικά ο κόσμος δεν προλάβαινε να το μαζεύει. Το 2011 ο Άγιος γέμισε περίπου μια κολυμπήθρα με το Άγιο Μύρο του.
Ευχαριστούμε τον αδερφό μας Σπύρο για την πληροφορία.
πηγή: http://kotsarikos.com/2012/11/05/%CF%86%CE%AD%CF%84%CE%BF%CF%82-%CE%B7-%CE%BB%CE%AC%CF%81%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CE%B1-%CF%8C%CF%83%CE%B5%CF%82-%CE%B5%CF%85%CF%87%CE%AD%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BD%CE%B1-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%B2%CE%AC/
και http://hggiken.pblogs.gr/2012/11/martyria-o-agios-dhmhtrios-den-thelei-na-anoixoyme-thn-larnaka-t.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: