Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Ο προβληματισμός μίας ακροάτριας για την παιδεία...

Σήμερα το πρωί η φίλη ακροάτρια Δέσποινα μας έστειλε το παρακάτω mail. Την ευχαριστούμε που μοιράστηκε μαζί μας τον προβληματισμό της και αναρτούμε το μήνυμά της ολόκληρο:


Καλημέρα και να είναι ευλογημένη η βδομάδα σας.
 
Χαίρομαι που σας ακούω μετά από μέρες. Το να ακούω για την Παιδεία, την ώρα που νοσεί το καθετί με στεναχωρεί ακόμη περισσότερο. Η..κοινωνιολογική μου αντίληψη με κάνει να παρατηρώ τα παιδιά, τους δασκάλους, τις γραμμές του εν λόγω Υπουργείου που άλλαξε όνομα, ενώ το είχε ονομάσει ο Ιωάννης Καποδίστριας Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, τα βιβλία που διαβάζουν και πραγματικά θλίβομαι. Είναι αυτό που είχε πει ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός ότι θα δούμε στα σχολεία να διδάσκονται...τέρατα, μετά συγχωρήσεως για την παράφραση. Χάρηκα, όταν έμαθα ότι πέρυσι καθηγήτρια φιλολογικών δεν δίδασκε μέσα από την ύλη, επειδή δεν είχαν μοιράσει το βιβλίο και είχαν μειώσει και το μισθό της. Βέβαια, τέτοιου είδους επαναστατικές κινήσεις ας είναι και για άλλους λόγους. Όπως η προσβολή της εθνικής, ιστορικής, πολιτισμικής, θρησκευτικής μας ταυτότητας. 
Ας αναλογιστούμε πόσοι ασχολούνται με αυτά τα θέματα. Εκεί κι αν θλιβόμαστε..πλέον όλους τούς απασχολεί πόσα λεφτά μένουν από το κόψιμο μισθών..συντάξεων..Να σας πω κάτι;; Πραγματικά, πρέπει να τα δούμε όλα από την αρχή. Κατηχώ, δόξα τω Θεώ, παιδιά κάθε σαββατοκύριακο και το νιώθω σαν κρυφό σχολείο. Ας μην είναι είμαι δασκάλα, παιδαγωγός..καθηγήτρια...δεν αντέχω να προσβάλλονται τα παιδιά με τέτοιες..αηδίες. Κι ο,τι περνάει από το χέρι μου, θα το κάνω.
 
Ας μας φωτίσει ο Κύριος..οι μεγάλοι Άγιοί μας που αγάπησαν τα γράμματα ας πρεσβεύουν για εμάς..και να μάθουμε από την αρχή ιστορία, γλώσσα, γραμματική..και να κάνουμε τον αγώνα μας εκεί.
 
Με εκτίμηση,
 
Δέσποινα

Δεν υπάρχουν σχόλια: