Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Μια λεπτομέρεια μέσα στη μεγάλη πολιτική κρίση των τελευταίων ημερών

Αρχικά είχα αποφασίσει να μην γράψω κάτι για όσα συνέβησαν μέσα σε δύο εικοσιτετράωρα στη χώρα μας και στον κόσμο. Όμως έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον μία λεπτομέρεια, που καλό είναι να την προσέξουμε όλοι:
Τίποτα δεν έγινε στην τύχη ή απλώς για εκβιασμό από έναν πρωθυπουργό που για μία φορά είπε ψέματα στη χώρα και το λαό της. Το πρόσωπο αυτό που πανηγύρισε τη συμφωνία της 27ης Οκτωβρίου ως απόλυτη σωτηρία για την Ελλάδα, δύο μέρες αργότερα είπε πως θα κάνει δημοψήφισμα στη χώρα για να εγκρίνει ή να απορρίψει ο Λαός μας τη συμφωνία αυτή. Το περιεχόμενό της συμφωνίας ΔΕΝ μας το ανέφερε κανένας. Είναι ύποποτο και δεσμευτικό για τη χώρα και το μέλλον της. Εκείνη τη μέρα, που ο πρωθυπουργός της μικρής χώρας ανακοίνωσε την πρόθεσή του να γίνει δημοψήφισμα, το κοινό νόμισμα είχε φτάσει σε μία εξαιρετικά καλή ισοτιμία με το δολλάριο, ύστερα από αρκετές αναταράξεις και διακυμάνσεις. Την ίδια βραδιά που ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο δημοψήφισμα το κοινό νόμισμα άρχισε να υποχωρεί έναντι του δολλαρίου. Εκείνη τη μέρα, από αυτή την πτώση του ευρώ, κάποιοι έβγαλαν δισεκατομμύρια….
Τη Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011, στην αίθουσα της ολομέλειας της Βουλής (με την παρουσία ελαχίστων βουλευτών και ενός μόνο μέλους της κυβέρνησης – τόσο σέβονται οι βουλευτές τους δημοκρατικούς θεσμούς και τις διαδικασίες) ένας βουλευτής κατήγγειλε τις μεθοδεύσεις της βραδιάς αυτής και ανέφερε επισήμως ονόματα για κάποιους που κερδοσκόπησαν με το τέχνασμα της απειλής του δημοψηφίσματος.
Δυστυχώς, με λύπη και θλίψη αναγνωρίζω ότι ο πρωθυπουργός χρησιμοποίησε αυτό το τέχνασμα για να ταράξει την αγορά και κάποιοι να θησαυρίσουν. Ούτε από το ευρώ ήθελε να βγάλει τη χώρα, ούτε από την ευρωζώνη, ούτε να αποφασίσει ο Λαός για τη συμφωνία και τη νέα δανειακή σύμβαση που μας έχουν ετοιμάσει.
Στο Link που σας δίνουμε (και που μας στείλατε νωρίτερα εσείς) θα δείτε την αποκαλυπτική ομιλία του βουλευτή που δεν ακούγεται από κανένα κανάλι. Όλα (τα κανάλια)  μέσα στο κόλπο είναι και ας το παίζουν τώρα οι δημοσιογράφοι τους οργισμένοι και αγανακτισμένοι με τα καμώματα του μεγάλου πολιτικού ανδρός. Καμαρώστε την άδεια Βουλή που συζητάει την πρόταση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης. Οι περισσοτεροι ούτε καν παρόντες στην αίθουσα δεν είναι. Αλλά και πάλι αν ήταν, όπως είπε ξεκάθαρα μία άλλη βουλευτής, θα ήταν εκεί για να κάνουν τα δικά τους happenings όπως κάνουν πάντα, αυτοί που αγωνίζονται για την Πατρίδα. Καημένη Ελλάδα μας! Τις επόμενες μέρες θα αναρτήσουμε και τις αποφάσεις τις Συνόδου για να μάθουμε όλοι που έχουμε μπλεχτεί. Λυπηρό, αλλά οφείλουμε να ξέρουμε. Δείτε με προσοχή το βίντεο και ακούστε τις επώνυμες καταγγελίες του βουλευτή. Τι συμβαίνει; Τι παιχνίδι παίζουν πίσω μας;