Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Γιατί μία τέτοια ξαφνική αλλαγή; (συνέχεια προηγούμενης είδησης)

Κάτι συμβαίνει στην Πατρίδα μας και δεν υπάρχει ανάλογο προηγούμενο. Διαβάστε την είδηση που αναρτήθηκε μόλις πριν δύο ώρες (19:22). Μα τι έχουν σκοπό να κάνουν στην Ελλάδα;  Εδώ και μέρες μας στέλνατε πολλά mail για την κατάργηση μεγάλων σωμάτων στρατού στη χώρα μας. …
Η είδηση είναι:

Το ΚΥΣΕΑ, σε μια σπάνια απόφασή του, αποφάσισε να αποστρατεύσει και τους τέσσερις αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων.

Η απόφαση για την αποστρατεία των τεσσάρων αρχηγών έγινε μισή ώρα πριν ο πρωθυπουργός συγκαλέσει σε πλήρη σύνθεση το Υπουργικό Συμβούλιο.

Νέος αρχηγός ΓΕΕΘΑ τοποθετήθηκε ο αντιστράτηγος κ. Μιχ.Κωσταράκος, διοικητής έως τώρα του 3ου Σώματος Στρατού.

Νέος αρχηγός ΓΕΣ τοποθετήθηκε ο αρχιστράτηγος κ. Κων.Ζαζιάς, διοικητής του 4ου Σώματος Στρατού Αρχηγός ΓΕΑ τοποθετήθηκε ο αντιπτέραρχος (Ι) κ. Αντ. Τσαντιράκης, έως τώρα αρχηγός τακτικής αεροπορίας.

Νέος αρχηγός ΓΕΝ τοποθετήθηκε ο υποναύαρχος κ. Κοσμάς Χρηστίδης, έως τώρα αρχιεπιστολέας της Διοίκησης Διοικητικής Μερίμνης (ΔΔΜΝ) του Πολεμικού Ναυτικού.

Το ΚΥΣΕΑ αποστράτευσε τους: αρχηγό ΓΕΕΘΑ πτέραρχο (Ι) Ι. Γιάνγκο, αρχηγό ΓΕΣ αντιστράτηγο κ. Φραγ. Φράγκο, αρχηγό ΓΕΑ αντιπτέραρχο (Ι) κ. Βασ. Κλόκοζα και τον αρχηγό του ΓΕΝ ναύαρχο κ. Δ. Ελευσινιώτη, οι οποίοι κρίθηκαν ότι τερμάτισαν ευδοκίμως τη σταδιοδρομία τους.
Αντιδράσεις


Για αντιδημοκρατική ενέργεια, που στρέφεται εναντίον του εθνικού συμφέροντος έκανε λόγο ο υπεύθυνος του τομέα Εθνικής Άμυνας της ΝΔ, βουλευτής Δράμας, Μαργαρίτης Τζίμας και κατήγγειλε ότι «την ώρα που καταρρέει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, προχωρά σε κρίσεις με αλλαγή της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας και μάλιστα εντός της ημέρας».

Ο τομεάρχης της αξιωματικής αντιπολίτευσης δήλωσε ότι το κόμμα του δεν θα αναγνωρίσει τις αποφάσεις.

Το ΚΚΕ ζήτησε εξηγήσεις από την κυβέρνηση για την κίνησή της: «Ο υπουργός Άμυνας και η κυβέρνηση πρέπει να δώσουν ξεκάθαρες εξηγήσεις στο λαό για ποιο λόγο σ’ αυτές τις συνθήκες αντικατέστησαν την ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων» αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

O υπεύθυνος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ για την εξωτερική πολιτική και την Άμυνα Θοδωρής Δρίτσας σχολίασε: «Θεωρούμε απολύτως απαράδεκτο να αποφασίσει ο υπουργός αυτής της κυβέρνησης για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα, προτού ξεκαθαρίσουν τα πράγματα, συγκεκριμένα πριν από απόφαση της Βουλής για την ψήφο εμπιστοσύνης που ζήτησε ο πρωθυπουργός».

Η Δημοκρατική Συμμαχία σημείωσε: «Την ώρα που έχει τεθεί θέμα ψήφου εμπιστοσύνης για την κυβέρνηση και διακυβεύονται οι κεντρικές στρατηγικές επιλογές της χώρας εξαιτίας της ανικανότητας και της ανευθυνότητας της, η έκτακτη σύγκλιση του ΚΥΣΕΑ και η αλλαγή του συνόλου της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, αποτελεί πράξη πολιτικά ανήθικη και παλαιοκομματικής αντίληψης, που επιβεβαιώνει την οριστική ρήξη της κυβέρνησης Παπανδρέου με την υπευθυνότητα και τη σοβαρότητα. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει χρέος προστατεύοντας την νομιμότητα, να αρνηθεί την υπογραφή των διαταγμάτων».

«Οι σχεδιαζόμενες σαρωτικές αλλαγές στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, εντείνουν το κλίμα ανασφάλειας και ανησυχίας της κοινής γνώμης. Οι αλλαγές πρέπει να γίνουν στην προβλεπόμενη ώρα τους και όχι τώρα, με δεδομένη την πολιτική ρευστότητα. Ποια ανάγκη τις επέβαλε; Αυτό είναι το ερώτημα της κοινωνίας» δήλωσε η Δημοκρατική Αριστερά.
πηγή: http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231135630

Δεν υπάρχουν σχόλια: