Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Έκοψαν το ρεύμα στο υπουργείο Υγείας

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας η ΓΕΝΟΠ έσβησε το ρεύμα στο υπουργείο Υγείας. Όπως αναφέρει η διαμαρτυρία αφορά στο «απαράδεκτο γεγονός» το Δημόσιο να χρωστά 141 εκατ. ευρώ στη ΔΕΗ και την ίδια ώρα «να δίνει εντολή να κοπεί το ρεύμα σε φτωχούς.


Σε διακοπή ρεύματος στο υπουργείο Υγείας προχώρησε το πρωί της Τετάρτης 16 Νοεμβρίου 2011 η ΓΕΝΟΠ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κυβερνητική πολιτική.

Όπως αναφέρει η ΓΕΝΟΠ, η διαμαρτυρία αφορά στο «απαράδεκτο γεγονός» το ελληνικό Δημόσιο να χρωστά 141 εκατ. ευρώ στη ΔΕΗ και την ίδια ώρα «να δίνει εντολή να κοπεί το ρεύμα στον φτωχό, τον άνεργο και τον μικροσυνταξιούχο».

Την ίδια ώρα στην ανακοίνωσή της η ΓΕΝΟΠ αναφέρει ότι τα χρέη προς της ΔΕΗ από ανεξόφλητους λογαριασμούς ρεύματος φθάνουν στα 856 εκατ. ευρώ και αναμένεται να αυξηθούν περαιτέρω το επόμενο διάστημα με αφορμή το τέλος ακινήτων.

Η ΓΕΝΟΠ προειδοποιεί ότι η εκτόξευση των απλήρωτων λογαριασμών απειλεί την επιχείρηση με οικονομική κατάρρευση και επισημαίνει ότι πέρυσι 320.000 καταναλωτές έκαναν διακανονισμό οφειλών λόγω αδυναμίας πληρωμής, δυνατότητα που δεν θα υπάρχει εφέτος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που επικαλείται η Ομοσπονδία, τα χρέη του Δημοσίου προς τη ΔΕΗ είναι 141 εκατ. Ευρώ από τα οποία 3,8 εκατ. είναι τα χρέη του υπουργείου Υγείας. Με αυτά τα δεδομένα η ΓΕΝΟΠ χαρακτηρίζει πρόκληση να κόβεται το ρεύμα σε ιδιώτες καταναλωτές που δεν μπορούν να πληρώσουν το τέλος ακινήτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: