Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

Σ’ εκείνους που αγαπούν το Θεό, όλα συνεργούν γιά το καλό τους.


Ευχαριστούμε τον Ι.Ζ. που μας έστειλε την παρακάτω σύντομη διδακτική ιστορία.

Κάποτε ένας ναυτικός βρέθηκε ναυαγός σ' ένα ακατοίκητο τροπικό νησί μόνος κι έρημος. Με πολλούς κόπους, χωρίς εργαλεία, εργαζόμενος μόνο με τα χέρια του, κατάφερε να φτιάξει μια ξύλινη καλύβα για να μπορέσει να προστατευτεί κατά την περίοδο των βροχών.  


Πράγματι είχε μόλις τελειώσει την καλύβα όταν άρχισε να βρέχει ασταμάτητα.
Όμως την δεύτερη κιόλας μέρα ένας κεραυνός έκαψε την καλύβα του και την έκανε στάχτη. Ο ναυαγός, που πρώτα δόξαζε το Θεό για τη σωτηρία του, τώρα αναλύθηκε σε δάκρυα. «Γιατί Θεέ μου», άρχισε να λέει και να παραπονιέται για την καταστροφή.
Κι ενώ η απελπισία πλημμύριζε την καρδιά του άκουσε από το πέλαγος το σφύριγμα ενός μεγάλου πλοίου. Σε λίγο μια βάρκα ήταν στην παραλία. «Πώς με βρήκατε σε τούτη την ερημιά;» τους ρώτησε. «Είδαμε, του είπαν, το σινιάλο του καπνού απ' την φωτιά που άναψες»!
Όταν βλέπεις τα όνειρα, τις επιδιώξεις και τα έργα σου κάποιες φορές να γίνονται στάχτη κι αποκαΐδια, μην απελπίζεσαι. Περίμενε και θα προβάλει ανέλπιστα το υπερωκεάνιο του Θεού.
πηγή:   http://1myblog.pblogs.gr/2011/11/s-ekeinoys-poy-agapoyn-to-theo-ola-synergoyn-gia-to-kalo-toys.html 

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"Σ’ εκείνους που αγαπούν το Θεό, όλα συνεργούν γιά το καλό τους."

Αυτό σαν να μου θυμίζει τον γλυκανάλατο Πάολο Κοέλιο: "όταν θέλεις κατι πολύ, όλο το σύμπαν συνομωτεί για να το καταφέρεις"

Δεν νομίζω πως αυτό μαγικό στη λογική του σύνθημα, είναι ακριβώς είναι ο μήνυμα που προβάλει η Εκκλησία. Αλλωστε ο Θεός ενεργεί για το καλό δικαίων και αδίκων χωρίς να προσωποληπτεί.


Τεσπα. Φωτιά από κεραυνό σε περίοδο βροχών και ύστερα απο μια μέρα καταρακτώδους βροχή; Το σενάριο θέλει δούλεμα ακόμη..

Ανώνυμος είπε...

Κι όμως, αγαπητέ μου, το χωρίο είναι παρμένο από την Καινή Διαθήκη (Ρωμ 8, 28):

"Οίδαμεν δε ότι τοις αγαπώσι τον Θεόν πάντα συνεργεί εις αγαθόν, τοις κατά πρόθεσιν κλητοίς ούσιν·"

Αλλά και όποιος έζησε χρόνια μακριά από το Χριστό και επέστρεψε, ξέρει πολύ καλά ότι τα πράγματα είναι ακριβώς έτσι. Διότι συμβαίνει το άλλο που αναφέρεται επίσης στην Καινή Διαθήκη, ότι δηλαδή (Θεσ B’ 2,11):

"... τοῖς ἀπολλυμένοις [...] πέμψει αὐτοῖς ὁ Θεός ἐνέργειαν πλάνης"

που σημαίνει ότι όταν ζεις μακριά από το Θεό, η πλάνη δεν ενεργεί μόνο μέσα σου, αλλά αλλάζει και κατευθύνει καί τά γεγονότα της ζωής σου. Αντίθετα η ενέργεια χάριτος αλλάζει τη ΖΩΗ σου (και όχι μόνο τους λογισμούς και τις πράξεις σου) προς το καλό.

Ανώνυμος είπε...

OTI AΔΥΝΑΤΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ............ ΔΥΝΑΤΟ ΠΑΡΑ ΤΟ ΘΕΟ