Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Δεν χρωστάμε σε Αλαμάνους και Φράγκους τίποτα!

Στις 4 Νοεμβρίου ο π. Παντελεήμων στο προσωπικό του ιστολόγιο έκανε την παρακάτω ανάρτηση που παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το τι χρωστάμε τελικά στους ξένους εμείς οι Έλληνες στην ιστορική μας πορεία.  
H αφορμή αυτής  της ανάρτησης είναι ένα επιπόλαιο σχόλιο πού δυστυχώς αναπαράγεται από τις γραφίδες και τα χείλη πολλών Ελλήνων, ελέω ίσως φοβικής ευρωπολαγνείας και ψευδοπροοδευτικού εθνομηδενισμού: Χρεωστάμε, λέει, την απελευθέρωση μας από τον τουρκικό ζυγό στους ξένους και στην επέμβαση τους στο Ναβαρίνο.
Το τί χρεωστάμε στους ξένους, το γνωρίζουμε πολύ καλά οι Έλληνες και το πληρώνουμε έως σήμερα. Από την "αγία" σταυροφορία των νορμανδικών χοίρων, έως την δυναστεία του Μετερνίχου και την μικροπολιτική του Κάνιγγος ,από την ληστρική παγκυριαρχία των γαληνοτάτων "Εμπόρων των Εθνών" έως  την παράδοση του Ρήγα στους αλλόθρησκους και τον διχασμό των Επαναστατών-φυλάκιση καπεταναίων, η Ελλάδα πληρώνει την φιλία των ξένων ακριβά.
Αν το Γένος σύσσωμο δεν ξεσηκωνόταν κατά του τυρράνου, αν δεν είχαν ανθήσει κάστρα και ολοκαυτώματα λευτεριάς, όπως η Αλαμάνα,το Μεσσολόγι, το Μανιάκι, αν ήρωες όπως ο Διάκος και ο Μάρκος δεν θυσιάζοταν, αν στις Εθνοσυνελεύσεις δεν απαιτούσαμε-πρωτοφανες για τα χρονικά - ισονομία και δίκαιον οι ξένοι θα ευαισθητοποιούνταν; Θυμάστε πώς η πρώτη αντίδραση τους ήταν να μας κατατάξουν με τους ρέμπελους; Συνεπώς, εάν δεν χύνοταν αίμα, πλήθος αίμα ελληνικό και να δεν εδίνοταν παραδείγματα αυτοθυσίας και γενναιότητας, ο ελληνικός αγώνας θα κρίνοταν ένας ξεσηκωμός στασιαστών ανταρτών κατά των "νομίμων" δικαιωμάτων του Σουλτάνου, μια πειρατία. Όμως ο αγώνας και δίκαιος ήταν και ιερός στην πράξη και τα αιτήματα. Άλλωστε αμέσως πριν το Ναβαρίνο , αυτοί οι ξένοι δεν μας εκουλάντριζαν κατά τα συμφέροντα τους, ώστε να επέλθει εθνικός διχασμός και να φυλακίσουμε-διώξουμε παν τί αξιόμαχο;
Αλλά οι ξένοι επέβαλαν και μετέπειτα δολοφόνησαν τον Καποδίστρια.
Οι ξένοι έφεραν την βαυαροκρατία,την ξενόφερτη βασιλεία και το έθνος κράτος,την αστική τάξη και την καταφρόνια για κάθε τί πάτριο και δίκαιο και ελληνικό, μειώνοντας και ευτελίζοντας και αφήνοντας ανολοκλήρωτο τον Αγώνα.
Οι ξένοι δημιούργησαν τον ελληνοχριστιανικό προτεσταντισμό(αλλοίωση ορθοδόξου φρονήματος) και τον γασμουλισμό εν Ελλάδι.
Οι ξένοι χώρισαν τους  Έλληνες σε βόρειους και νότιους,βενιζελικούς και βασιλικούς και έπειτα δρομολόγησαν την καταστροφή στην Ανατολία.Μετά αρχίσαμε να χάνουμε κι άλλα εδάφη έως την Κύπρο του 74 και το Καστελόριζο το 2011.
Οι ξένοι οδήγησαν στον εμφύλιο σπαραγμό του 1944-1949 και εδίχασαν τους χοντροκέφαλους Έλληνες σε δεξιούς και αριστερούς,αυτούς πού λίγα χρόνια πριν ΕΝΩΜΕΝΟΙ ατίμασαν την πλέον εμπειροπόλεμη πολεμική μηχανή του κόσμου.
ΟΙ ξένοι έφεραν την χούντα και εκείνοι μετά των υπηρετών τους δρομολόγησαν μια μεταπολιτευτική δημοκρατία δυτικού τύπου και υποτελείας και ευρωπαϊκής προοπτικής.
Οι ξένοι μας μετέδωσαν την "σύφιλη" της αμερικάνικης μαγκιάς και της ευρωπαϊκής βαρβαροκουλτούρας. Tον αστισμό,τον φιλελευθερισμό,τον καπιταλισμό,τον σοσιαλισμό,τον φασισμό,τον κομμουνισμό,τον εθνικισμό και καμιά δεκαριά ισμούς πού ο ελεύθερος Έλληνας Ρωμηός ίσως έγραφε στα τσαρούχια του έναν αιώνα πριν γιατί ένιωθε πιο Χριστιανός από τους "χριστιανούς", πιο πατριώτης από τους εθνικιστές, πιο αριστερός από τους σοσιαλιστές,πιο αξιοπρεπής από τον αστό, όταν πλουτούσε πνευματικά με την ορθόδοξη ανατολική παράδοση στο βίο και την πολιτεία του.
Οι ξένοι μας πούλησαν ακριβά χρήματα και σήμερα απαιτούν την σάρκα και το αίμα μας.
Ναί. Φταίμε και εμείς. Είμαστε το έθνος των μεγάλων επιτυχιών και της πιό δεινής ατιμίας ταυτόχρονα. Μισούμε και αγαπούμε την ίδια την Μάνα μας , με το ίδιο πάθος, όπως ο τυφλός Οιδίποδας της δικής μας μυθολογίας, από την οποία δεν διδαχτήκαμε ποτέ.
Όμως στους ξένους δεν χρωστάμε. Αυτοί οικοδόμησαν έναν πολιτισμό με τα πιο ετερόκλητα στοιχεία. Και ό,τι λαμπρό έχουν ακόμα είναι ελληνικό. Ό,τι διασώζεται αυθεντικό και αξιόλογο το πήραν από τους πατέρες μας.
Και εμείς βαρβαρίζοντες και υπόδουλοι στο άτιμο δανεικό ψωμί, πού όμως το επληρώσαμε με το αίμα της καρδιάς μας, εξαρτημένοι από την εύνοια των Αρείων, λησμονήσαμε τα λόγια του εθνικού ποιητή:
Καλήτερα, καλήτερα
διασκορπισμένοι ο λληνες
ν τρέχωσι τν κόσμον,
μ ξαπλωμένην χερα
ψωμοζητοντες· 
Παρ προστάτας νχωμεν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: