Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Επιχειρούν να «σπάσουν» τις ρίζες των Ελλήνων...

Αναρτούμε το παρακάτω κείμενο που μας στείλατε. Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα των Ιωαννίνων «Πρωινός Λόγος» από τον Αθανάσιο Δέμο την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011.  
Δύο σχεδόν δεκαετίες τώρα γίνεται συχνά λόγος για το σχέδιο (δόγμα) Κίσινγκερ, το οποίο ανάμεσα στα άλλα προτείνει: Για να συνετιστούν οι Έλληνες πρέπει να τους πλήξουμε στη Γλώσσα, στη Θρησκεία, στα Πολιτιστικά και Ιστορικά τους αποθέματα...
Στα χρόνια που ακολούθησαν βλέπουμε κατά διαστήματα να γίνεται λόγος για κάποια από αυτά που αναφέρονται στο σχέδιο αυτό. Και γίνονται μάλιστα με τέτοιον τρόπο, ώστε να μη συνειδητοποιεί ο λαός την προέλευσή τους.
Έτσι, βλέπουμε συχνά να προβάλλονται «ριζοσπαστικές ιδέες...» χωρίς να μας λένε ποιες ρίζες ονειρεύονται να σπάσουν. Εμείς όμως διαπιστώνουμε ότι όλοι αυτοί σπάνε μόνον τις ρίζες του Έθνους μας, δηλαδή ό,τι μας συνέχει ως Έλληνες!
Όλοι αυτοί οι αυτοαποκαλούμενοι «προοδευτικοί» κατά έναν περίεργο τρόπο κατά μία προκλητική κάθε φορά σύμπτωση, είχαν σκόπιμα παρωπίδες και δεν έβλεπαν τίποτε σχετικό με τα ανθελληνικά σχέδια των νεοταξιτών και των οργάνων τους.
Με την πάροδο του χρόνου άρχισαν να επαληθεύονται οι «οδηγίες» Κίσινγκερ. Άρχισαν να αποδομούνται αυτά που ο Ηρόδοτος θεωρούσε ως χαρακτηριστικά του ελληνικού έθνους. Στον Ηρόδοτο (Βιβλίο «Ουρανία» 144, 14-16) αναφέρεται «αύρις δε το Ελληνικόν, εόν όμαιμόν τε και ομόγλωσσον, και θεών ιδρύματά τε κοινά και θυσίαι ήθεά τε ομότροπα»! Τα συνεκτικά στοιχεία, λοιπόν, του έθνους είναι «το όμαιμον, το ομόγλωσσον, η κοινή λατρεία και τα ομότροπα ήθη».
Κι όμως αποτολμήθηκε από κάποιους νάνους της «προοδευτικιάς διανόησης» η θεωρία ότι «Η ελληνική ταυτότητα δεν υπήρχε πριν από τον 19ον αιώνα...». Οι πρόγονοί μας του 1821, τα ακρόπρωρα των πλοίων τους τα στόλιζαν με ξύλινες προτομές του Θεμιστοκλή, του Περικλή και άλλων και εν ονόματι της αρχαίας Ελλάδος, εν ονόματι των αρχαίων Ελλήνων έγινε η επανάσταση του 1821!
Η συνοχή της Ελληνικής φυλής από τα παμπάλαια, τα Ωγύγια χρόνια, μέχρι σήμερα είναι αδιαίρετη, είναι ενιαία. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.
Ξεκίνησε η κατιούσα με την κατάργηση της διδασκαλίας των αρχαίων ελληνικών και την καθιέρωση της διδασκαλίας από μεταφράσεις. Ακολούθησε η επιβολή του μονοτονικού.
Παράλληλα, η ταυτόχρονη κατάργηση διαχρονικών συνεκτικών δομικών κανόνων ορθογραφίας και Γραμματικής οδηγούν στην καταστροφή της ελληνικής γλώσσας. Παρά τις επισημάνσεις μεγάλων πνευματικών μορφών. Ένας από αυτούς είναι και ο μεγάλος Ολλανδός ουμανιστής και θερμός Ελληνιστής Έρασμος, που έλεγε για την γλώσσα των Ελλήνων: «Αν εξαφανιστεί η Ελληνική Γλώσσα θα φτωχύνει η παγκόσμια διανόηση».
Ακολούθησε ο πόλεμος κατά της θρησκείας. Ξεκίνησε με την υποτίμηση της Ορθοδοξίας. Ακολούθησε η ασέβεια και οι φραστικές επιθέσεις από πολιτικούς και κόμματα προς τους ιερείς κάθε φορά που δίνονταν ευκαιρία και κατέληξε στην κατάργηση του θρησκεύματος από τις ταυτότητες. Αλλά δεν σταμάτησαν εδώ. Συνήθως τις ημέρες των μεγάλων εορτών Χριστουγέννων και Πάσχα εμφανίζονταν κάποια θεωρία υβριστική για την Ορθοδοξία. Άλλοτε παρουσίαζαν το «Ευαγγέλιο του Ιούδα», άλλοτε τον «Κώδικα Νταβίντσι». Στις 28-3-2011 δημοσίευσαν μια εικόνα «αναπαράσταση», δήθεν, της μορφής του Ιησού Χριστού, που είχε τη μορφή κακούργου... Το 2006 πλημμύρισαν οι δρόμοι της πρωτεύουσας με αφίσες θορυβοποιού ζωγράφου, που παρουσίαζαν την Παναγία σαν κότα και τον Χριστό σαν αυγό...
Αυτά είναι μερικά από όσα είδαμε και ακούσαμε τα τελευταία χρόνια. Αλλά και τα σχολικά εγχειρίδια των θρησκευτικών μοιάζουν περισσότερο με κοινωνιολογία παρά με μάθημα θρησκευτικών.
Μετά ήλθε η σειρά της Ιστορίας. Εμφανίζεται η κ. Ρεπούση συγγραφέας του σχολικού εγχειριδίου που μας πληροφορούσε ότι το 1922 οι Έλληνες της Ιωνίας (Μ. Ασίας) «συνωστίζονταν» στο λιμάνι της Σμύρνης να μπουν στα καράβια, για να προλάβουν να πάνε για τουρισμό στην Ελλάδα! Τι σημασία έχει, αν ο πρόξενος των ΗΠΑ στη Σμύρνη Τζορτζ Χόρτον έγραφε: «Ντρέπομαι που είμαι άνθρωπος...».
Η ιστορία διαστρεβλώνεται ή περιορίζεται σε γενικούς και αόριστους αφορισμούς. Εξωραΐζουν τις θηριωδίες και τις γενοκτονίες των Τούρκων και προετοιμάζουν το έδαφος για το ιδεολογικό υπόβαθρο της νέας γενιάς, το οποίο θα ταυτίζεται με αυτό της παγκοσμιοποίησης και της νέας τάξης πραγμάτων, γραμμένα δυστυχώς, από Έλληνες.
Μεγάλο εμπόδιο στα σχέδιά τους ήταν η «Ιστορία του Ελληνικού Έθνους» του Κων. Παπαρρηγοπούλου. Είναι κλασικό έργο αναμφισβητήτου εγκυρότητας. Έπρεπε να «διαβρωθεί». Έπρεπε να ευρεθεί τρόπος να μειωθεί η εγκυρότητά του. Αυτό και για έναν άλλο λόγο: Διότι απέδειξε το ψέμα του Φαλμεράϋερ. Απέδειξε με ατράνταχτα επιχειρήματα πόσο ψευδής ήταν η θεωρία του ανθέλληνα Γερμανού Φαλμεράϋερ.
Με το πρόσχημα να καταστήσουν κατανοητή την ιστορία στα παιδιά και στον απλό πολίτη, χρηματοδότησαν την μεταγλώττιση του έργου στην δημοτική. Όμως, φρόντισαν παράλληλα να περιλάβουν στην έκδοση και κεφάλαια με «νεώτερες προσθήκες». Έπρεπε να γίνει, λένε, διότι από την εποχή του Παπαρρηγόπουλου και μετά έχουν ευρεθεί νέα επιστημονικά δεδομένα. Και τα πρόσθεσαν αυτά οι «διορθωτές» μέσα στο κείμενο του Παπαρρηγόπουλου, για να δημιουργήσουν σύγχυση στους αναγνώστες. Τα νέα δεδομένα γράφονται σε νέο σύγγραμμα και δεν νοθεύεται το ξένο κείμενο...
Για να αποκρύψουν τη συνοχή της ελληνικής φυλής, φονεύουν διά της σιωπής (όπως έλεγε ο καθηγητής Ανδρέας Παναγόπουλος) τις άκρως επιστημονικές έρευνες DNA, έρευνες 28 Πανεπιστημίων της Ευρώπης υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, που αποδεικνύουν ότι το 70% του μιτοχονδριακού DNA των Ελλήνων ανάγεται σε αυτόχθονες πληθυσμούς της παλαιολιθικής εποχής (Καθημερινή, 8 Δεκεμβρίου 2000).
Η εθνική παιδεία έπαψε να υπάρχει ως θεσμός. Το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων διέγραψε το «Εθνικής». Και αυτό παρά το γεγονός ότι το Σύνταγμα άρθρο 16 παρ. 2 τονίζει «...την ανάπτυξη εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης...».
Η ανεξέλεγκτη εισροή στην Ελλάδα χιλιάδων παράνομων μεταναστών οδηγεί στην πληθυσμιακή ανατροπή. Έτσι, οι Έλληνες μια μέρα θα είναι μειονότητα στον τόπο τους. Ονόμασαν μάλιστα την Ελλάδα «χώρα υποδοχής». Στην Ευρώπη, όμως, ισχύει η ποσόστωση. Αν περάσεις παράνομα τα σύνορα στις ΗΠΑ θα φας το ξύλο της χρονιάς σου από την τοπική Αστυνομία. Στην Κίνα δεν θα σε βρουν ποτέ. Στην Τουρκία τιμωρούν όποιον θα σου νοικιάσει σπίτι, γι’ αυτό θα πληρώσεις κάτι για να σε περάσουν απέναντι, στη Νότια Κύπρο ή στην Ελλάδα...
Αν περάσεις παράνομα τα σύνορα της Ελλάδας, θα βρεις δουλειά, θα βγάλεις δίπλωμα οδήγησης, βιβλιάριο ασθενείας, θα έχεις σύνταξη, κουπόνια φαγητού, πιστωτικές κάρτες, επιχορηγούμενο ενοίκιο, δάνειο για σπίτι, δωρεάν ιατρική περίθαλψη κλπ.
Σκάβουμε μόνοι μας το λάκκο να πέσουμε!..

1 σχόλιο:

Ιωάννης Βαρουτάς είπε...

Μας λέτε ότι "Σκάβουμε μόνοι μας το λάκκο να πέσουμε!..".

Σε όλη την Ελλάδα δίνονται καθημερινά χιλιάδες μερίδες φαγητού σε λαθρομετανάστες από την εκκλησία.
Ρωτώ λοιπόν, αν δεν είχαν να φάνε, θα συνέχιζαν να κάθονται στην έρημη Ελλάδα;