Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2011

Μία όχι και τόσο αθώα πρόκληση από ΤΑ ΝΕΑ

Η εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ κυκλοφόρησε στις 22 Δεκεμβρίου με πρωτοσέλιδο μία φωτογραφία του Σπηλαίου της Βηθλεέμ, τον τόπο που γεννήθηκε ο Χριστός μας, την ώρα που κατέβαινε εκεί μία νεαρή μουσουλμάνα γυναίκα. Ο Ιερός Ναός Κοιμήσεως Θεοτόκου Ηλιουπόλεως αναδημοσίευσε τη φωτογραφία με την παράξενη λεζάντα που τη συνοδεύει και έκαναν τα παρακάτω σχόλια:  


1. Η Βηθλεέμ, κατά την εφημερίδα είναι "εκεί που πιστεύεται ότι γεννήθηκε ο Ιησούς" Δηλαδή η εφημερίδα περνά το μήνυμα ότι μπορεί και να είναι παραμύθι ότι εκεί γεννήθηκε ο Ιησούς! Ακόμα μπορεί να είναι παραμύθι ακόμα και το ότι γεννήθηκε ο Ιησούς!!
Ευχαριστούμε θερμά τους αξιοτίμους κ.κ. Δημοσιογράφους που ανοίγουν τα μάτια σε ιστορικούς και ερευνητές! Κάτι που δεν αμφισβητήθηκε εδώ και 20 αιώνες το αμφισβητούν αυτοί! Συγχαρητήρια κύριοι! Αναξιόπιστο το Ευαγγέλιο, αναξιόπιστες οι πηγές της εποχής εκείνης, αξιολύπητοι οι πιστοί δύο χιλιάδων αιώνων, αξιολύπητοι οι εκατομμύρια πορσκυνητές που πάνε κάθε χρόνο να προσκύνήσουν με πίστη στη Βηθλεέμ, αξιολύπητοι τα εκατομμύρια των πιστών που κάθε χρόνο γιορτάζουν τη Γέννηση Αυτού που γεννήθηκε "εν Βηθλεέμ της Ιουδαίας" και έσωσε τον κόσμο από την αμαρτία!
Ευτυχώς που υπάρχει και η Εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ" και μας ανοίγει τα μάτια και αποκαλύπτει αυτούς που μας κοροϊδεύουν! Δόξα τω Θεώ γνωρίζουμε την αλήθεια (όχι βέβαια από τους παπάδες αλλά) από τους Δημοσιογράφους  "ΤΩΝ ΝΕΩΝ"!!!
2. Μιλάει το σχόλιο για θρησκευτικό φανατισμό. Ναι, συμφωνούμε ότι αυτός δεν είναι κανόνας αλλά εξαίρεση! Φοβούμαστε όμως μήπως θέλει έντεχνα και πονηρά να μας περάσει την οικουμενιστική - νεοεποχίτικη ιδέα, ότι ο Θεός είναι ένας και δεν εχει σημασία αν άλλοι τον λένε Ιησού Χριστό, άλλοι Αλλάχ άλλοι Βούδα κ.λπ!! Και επομένως η Μουσουλμάνα που πήγε στην Βηθλεέμ, καλά έκανε αφού το Θεό προσκύνησε ανεξάρτητα από το  πώς τον ονομάζει η ίδια και υπό ποιές ιδιότητες τον λατρεύει!!
Ίσως αυτό το δεύτερο είναι πιο επικίνδυνο από το πρώτο!
Η συγκεκριμένη Εφημερίδα, μας έχει συνηθίσει σε τέτοια δημοσιεύματα, και μάλιστα παραμονές μεγάλων εορτών! Δεν μας ξαφνιάζει! Ας συνεχίσει το ... "θεάρεστο" έργο του γκρεμίσματος! όσο γκρεμίζει τόσο θα συντελεί στο να βαθαίνει η κρίση που μας ταλαιπωρεί!
Δείτε τη φωτογραφία στα παρακάτω Links
ΣΧΟΛΙΟ δικό μας: Στο Θείο Σπήλαιο της Γεννήσεως στη Βηθλεέμ (που δεν αμφισβητεί κανένα δόγμα για 20 αιώνες τώρα πως εκεί γεννήθηκε ο Χριστός μας), εκτός από τις χιλιάδες των χριστιανών επισκεπτών που καθημερινά φθάνουν από κάθε γωνιά του κόσμου, συνηθίζουν να κατεβαίνουν και μουσουλμανικές οικογένειες της περιοχής για να δουν τον τόπο που γεννήθηκε ένας προφήτης, όπως κατά τη διδασκαλία τους μαθαίνουν για το Χριστό μας. Για το λόγο αυτό είναι πολύ σύνηθες να δεις κάτι ανάλογο με αυτό που δημοσίευσε η εφημερίδα.
Για ποιο λόγο ήθελαν να περάσουν μηνύματα τέτοιες μέρες… Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα.


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

τα νεα και το κομμα τους ειναι μια παλιοσαβουρα.