Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

Εγκύκλιος για πληρωμή συντάξεων όσων δεν προσκομίζουν ΑΜΚΑ

Να που όταν υπάρχει μαζική αντίδραση, τότε δημιουργούνται άλλες λύσεις. Διαβάστε την εγκύκλιο του ΙΚΑ για όσους από τους συνταξιούχους δεν προσκομίζουν ΑΜΚΑ. Επειδή σε ένα μήνα νέα μέτρα μας περιμένουν, ας αντιδράσουμε ΜΑΖΙΚΑ και ας αρνηθούμε την επιβαλόμενη ως υποχρεωτική ΦΟΡΟΚΑΡΤΑ. Δεν πρέπει και δεν θα γίνουμε πιόνια και αριθμοί στο δικό τους ύποπτο και σκοτεινό παιχνίδι. Μετά την φοροκάρτα θα μας φέρουν την Κάρτα του Πολίτη για την οποία και πάλι θα πρέπει να είναι μαζική η ΑΡΝΗΣΗ μας. Μην περιμένουμε να ακούσουμε τον Προκαθήμενο της Εκκλησίας να μας καλεί να αρνηθούμε την κάρτα. ΗΔΗ η σύναξη των ΜΟΝΩΝ του ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ (εδώ και μήνες) έχει βγάλει απόφαση κατά της κάρτας του πολίτη. Και πολλοί άλλοι σοβαροί πνευματικοί έχουνα ρνητική θέση. Μην αφήνουμε περιθώριο να μας πανικοβάλουν και να μας φοβίσουν. Αυτό θέλουν. Με πίστη στο Θεό και εμπιστοσαύνη στο Θέλημά Του θα κάνουεμ τον αγώνα μας. Διαβάστε τη σχετική είδηση για την καταβολή συντάξεων σε όσους αρνήθηκαν τον ΑΜΚΑ. 

Προκειμένου να επιτευχθεί η καταγραφή της φυσικής παρουσίας των συνταξιούχων του ΙΚΑ, ζητήθηκε από αυτούς να προσκομίσουν υποχρεωτικά τον Α.Μ.Κ.Α. Δεδομένου ότι οι υπηρεσίες του ΙΚΑ έχουν δεχθεί διαμαρτυρίες και αιτήματα πολλών ασφαλισμένων, οι οποίοι ζητούν να εξαιρεθούν από την χορήγηση ΑΜΚΑ, καταθέτοντας και εισαγγελική παραγγελία προκειμένου να πληρωθούν, επικαλούμενοι λόγους παραβίασης θρησκευτικής συνείδησης και συνταγματικής συνείδησης και μέχρι να δωθούν νέες οδηγίες από τη Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων, θα γίνεται χειρόγραφη πληρωμή των συντάξεων όσων ασφαλισμένων δεν προσκομίζουν Α.Μ.Κ.Α. επικαλούμενοι λόγους θρησκευτικής και συνταγματικής συνείδησης.

Η σχετική εγκύκλιος του Ι.Κ.Α. αριθ. πρωτ.: Σ70/62/29.11.2011




ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ
ΕΝΙΑΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΜΙΣΘΩΤΩΝ
ΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΑΣΦ. ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
ΔΙΕΥΘΥΝΣH ΠΑΡΟΧΩΝ
ΤΜΗΜΑ ΚΥΡΙΑΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ

Ταχ. Δ/νση: Αγ. Κων/νου 8 (10241)
Πληροφορίες: M.Παναγοπούλου
Αριθ. Τηλεφώνου: 2105215191
FAX: 2105230046
e-mail : diefpar@ika.gr

ΓΕΝΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ

ΘΕΜΑ: «Καταβολή συντάξεων σε ασφαλισμένους μας οι οποίοι αρνούνται την χορήγηση του Α.Μ.Κ.Α.»

Όπως είναι γνωστό με τις διατάξεις του άρθρου 153 του Ν. 3655/2008, από 1/6/2009 ο Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) καθιερώθηκε υποχρεωτικά ως αριθμός εργασιακής και ασφαλιστικής ταυτοποίησης όλων των πολιτών της Χώρας.

Σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου αυτού από την ανωτέρω ημερομηνία ουδείς δύναται να απασχοληθεί ως μισθωτός ή ως αυτοαπασχολούμενος, να ασφαλιστεί, να εκδώσει ή να ανανεώσει βιβλιάριο ασθενείας, να δικαιωθεί και να εισπράξει συντάξεις και γενικότερα πάσης φύσεως παροχές, επιδόματα και βοηθήματα, εάν δεν διαθέτει ΑΜΚΑ, ο οποίος αναγράφεται υποχρεωτικά επί όλων των ως άνω αντίστοιχων παραστατικών.

Επίσης στην αρ. 7791/245/Φ80321/30.3.2009 Κ.Υ.Α. και συγκεκριμένα στο άρθρο 1 παρ.2 ορίζεται ότι υπόχρεοι απόκτησης ΑΜΚΑ είναι όλοι οι ασφαλισμένοι (άμεσα ή έμμεσα) και οι συνταξιούχοι.

Στη συνέχεια με τα αρ. Σ70/46/16-09-2010 και Σ70/49/24-09-2010 Γενικά Έγγραφά μας, σας ενημερώσαμε για την υποχρεωτική αναγραφή του Α.Μ.Κ.Α. στα δελτία αναγγελίας νέου συνταξιούχου ή μεταβολών από 1/1/2011.

Προκειμένου να επιτευχθεί η καταγραφή της φυσικής παρουσίας των συνταξιούχων μας, ζητήθηκε απ'Α αυτούς να προσκομίσουν υποχρεωτικά τον Α.Μ.Κ.Α.

Δεδομένου ότι η υπηρεσία μας έχει γίνει αποδέκτης διαμαρτυριών και έγγραφων αιτημάτων πολλών ασφαλισμένων μας, οι οποίοι ζητούν να εξαιρεθούν από την χορήγηση ΑΜΚΑ, καταθέτοντας και εισαγγελική παραγγελία προκειμένου να πληρωθούν, επικαλούμενοι λόγους παραβίασης θρησκευτικής συνείδησης και συνταγματικής συνείδησης, υποβάλαμε ερώτημα στη Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων, για παροχή οδηγιών σχετικά με την αντιμετώπιση των περιπτώσεων αυτών.

Συνεπώς, μέχρι να ολοκληρωθεί η ως άνω αλληλογραφία και να σας ενημερώσουμε για τον χειρισμό των περιπτώσεων αυτών με σχετικό έγγραφό μας, παρακαλούμε να προβαίνετε σε χειρόγραφη πληρωμή των συντάξεων όσων ασφαλισμένων δεν προσκομίζουν Α.Μ.Κ.Α. επικαλούμενοι λόγους θρησκευτικής και συνταγματικής συνείδησης.

Η ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ
ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ ΓΔΟΝΤΑΚΗ

πηγή: http://anavaseis.blogspot.com/2011/12/blog-post_03.html

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΚΑΛΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ Η ΠΕΡΙΒΟΗΤΗ "ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ"; ΑΠΛΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΞΟΔΩΝ ΜΑΣ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΑΡΠΩΝΟΝΤΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΟΙ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΜΑΣ.... ΔΙΟΤΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΟΤΑΝ ΘΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΙ ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ (ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΜΕΣΩ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΠΑΝΤΟΥ) ΘΑ ΣΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ ΜΕ ΝΟΜΟΥΣ ΝΑ ΞΟΔΕΨΕΙΣ (ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΕΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ - ΔΕΣ ΦΟΡΟΚΑΡΤΑ ΚΛΠ...ΚΑΡΤΑ ΠΟΛΙΤΗ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ) ΑΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΣ ΔΕΝ ΣΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΕΙ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΣΟΥ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ, ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ, ΤΙΣ ΔΟΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΣΟΥ, ΤΙΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΣΟΥ ΚΛΠ....ΚΑΙ ΑΝ ΠΕΡΙΣΕΨΕΙ ΚΑΤΙ ΘΑ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΖΕΙΣ.... Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ ΚΑΙ ΕΞΕΦΤΙΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ΔΗΛΑΔΗ.... ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΘΑ ΤΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΓΙΑ ΧΑΡΗΝ ΔΗΘΕΝ ΤΗΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ, ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΣΚΟΠΙΜΑ ΕΠΕΤΡΕΨΑΝ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ (ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΕΔΩ ΑΛΛΑ ΠΑΝΤΟΥ) ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΗΘΕΛΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΙ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΟΥΝ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ... ΑΝ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΑΥΤΗ Η ΔΙΑΦΘΟΡΑ, ΤΙ ΘΑ ΕΛΕΓΑΝ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΑΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΠΕΙΣΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΗ ΑΥΤΗ Η «ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ»; ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΗ ΔΕΧΟΤΑΝ ΤΟΤΕ; ΕΝΩ ΤΩΡΑ, ΠΟΛΥΣ ΚΟΣΜΟΣ ΘΑ ΠΕΙ "ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ", ΧΩΡΙΣ ΟΜΩΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΗ ΦΑΚΑ ΠΟΥ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΤΥΡΙ.... ΑΣΕ ΠΟΥ ΜΕΤΑ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΛΛΗ «ΝΕΟΥ ΤΥΠΟΥ» ΔΙΑΦΘΟΡΑ...ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΜΟ ΟΛΩΝ ΕΚΕΙΝΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ, ΚΛΠ (ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΑ, ΒΡΩΜΙΙΚΟΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΚΛΠ, ΟΤΑΝ Π.Χ. ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΜΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΕΣ ΜΕΣΩ ΔΙΑΠΛΩΚΟΜΕΝΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΕ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ).... ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΥΛΟΙ ΣΩΣΤΟΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΚΑΙ Η ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΘΑ ΧΤΥΠΗΘΕΙ....ΚΟΡΟΙΔΟ ΚΟΣΜΑΚΗ...