Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

Νέος «Ιωάννης Σκοπίων» ετοιμάζεται στην Ελλάδα…

Και μετά αναρωτιόμαστε για την Κρίση που ζούμε. Και λίγα μας επιτρέπει ο Θεός φίλες και φίλοι. Με αγανάκτηση έμαθα κάτι σήμερα που με πόνεσε και με πίκρανε μέρες που είναι. Και με οδηγεί αυθόρμητα σε σύγκριση με ένα άλλο γεγονός που συνέβη προ ολίγων ημερών.  

Τότε, την προηγούμενη εβδομάδα, οι αρχές του γειτονικού κρατιδίου των Σκοπίων (ναι αυτοί οι δημοκράτες που στρεβλώνουν την Ιστορία και ορέγονται τιμές και μεγαλεία επειδή κάποιο άλλοι ξένοι άρχοντες τους τα έταξαν) συνέλαβαν και οδήγησαν για μία ακόμα φορά τον μαρτυρικό και υπομονετικό Ιεράρχη, τον Αρχιεπίσκοπο Αχρίδος και Μητροπολίτη Σκοπίων κ.κ. Ιωάννη. Έναν κανονικό Ιεράρχη της Ορθοδόξου Εκκλησίας, μέλους της Ιεράς Συνόδου του Σερβικού Πατριαρχείου, αλλά εχθρού του κρατιδίου. Για τους δημοκράτες γείτονες (που κατά τους ηγετίσκους της Ευρώπης πληρούν προϋποθέσεις για να γίνουν μέλη της Ενωμένης Ευρώπης) ο Αρχιεπίσκοπος Ιωάννης είναι εχθρός του κράτους, γιατί δεν αναγνωρίζει τη σχισματική Εκκλησία της περιοχής που έχει αντικανονικά εδώ και πολλές δεκαετίες αποσχιστεί από το Πατριαρχείο της Σερβίας και έχει αυτονομηθεί. Αυτό είναι το μεγάλο έγκλημα στα γειτονικά Σκόπια. Και για μία ακόμα φορά ο Αρχιεπίσκοπος βρίσκεται στη φυλακή εν μέσω εγκληματιών του κοινού ποινικού δικαίου. Θλίψη για τα μαρτύριά του. Οργή για το κρατίδιο και ευχές προς τον Θεό να τον στηρίζει.
Όταν την προηγούμενη Κυριακή φιλοξενούσαμε τηλεφωνικά στους ΔΙΑΛΟΓΟΥΣ τον Καθηγητή και Κοσμήτορα της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. κ. Μιχαήλ Τρίτο για να μας περιγράψει τα νέα δεινά του φυλακισμένου Ιεράρχη, ποτέ δεν φανταζόμασταν πως θα ζούσαμε ανάλογες σκηνές στην Ελλάδα του 21ου αιώνα.
Κι όμως, στη χώρα αυτή που διοικείται από τα ξένα συμφέροντα και με διορισμένο πρωθυπουργό ασκεί την καθ’ υπέρβαση του Συντάγματος εξουσία, στην Πατρίδα μας σήμερα, δύο μέρες πριν τα Χριστούγεννα αποδείχθηκε πως ακόμα και η Δικαιοσύνη δεν μπορεί να προστατεύσει τους Έλληνες πολίτες. Δεν είναι τυφλή, είναι μυωπική και καθοδηγούμενη…
Αλήθεια, γιατί η δικαιοσύνη αυτή δεν έχει στείλει στη φυλακή κανένα πολιτικό πρόσωπο από αυτά που ξεπούλησαν τον τόπο και κατέστρεψαν τις ζωές μας; Γιατί κανένας από τους μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου δεν αντιμετώπισε καμία ποινή αλλά όλοι παραμένουν ελεύθεροι και συνεχίζουν το δικό τους παιχνίδι; Γιατί δεν ασκήθηκε καμία ποινική δίωξη για όσους έφαγαν τα χρήματα των εργαζομένων και τώρα τρώνε και τις τελευταίες σταγόνες του αίματός τους; Γιατί πρώην υπουργός που αποδεικνύεται πως συμμετείχε σε ύποπτους διαγωνισμούς εισπράττοντας μίζες δεν αντιμετωπίζεται ως προφυλακιστέος;
Γιατί; Επειδή για όλα στην Ελλάδα φταίει ένας Αρχιμανδρίτης. Αυτός κατέστρεψε τον τόπο, αυτός χρεοκόπησε το κράτος, αυτός διέλυσε την οικονομία, αυτός διέφθειρε τους πολιτικούς, αυτός είναι ο πλέον επικίνδυνος εγκληματίας, αυτός κινδυνεύει να φύγει από τη χώρα με τα αμύθητα πλούτη του….
Αυτός θα είναι σύντομα ο νέος ιερωμένος που θα σταθεί στη φυλακή ανάμεσα σε άλλους εγκληματίες… Μπράβο στη δικαιοσύνη μας! Μπράβο στους δικαστές μας. Να κοιμηθούμε ήσυχοι όλοι πλέον. Ίσως αύριο, παραμονή Χριστουγέννων να ξυπνήσουμε σε μία άλλη χώρα. Στη χώρα των υποκριτών. Στη χώρα που ο δοτός πρωθυπουργίσκος με την παρέα του επιθυμούν να μείνουν κι άλλο για να συνεχίσουν το παιχνίδι τους ανενόχλητοι. Να ξεπουλήσουν τα πάντα  και να μας ξαποστείλουν όλους!
Έτσι κι αλλιώς ο κακός ηγούμενος κρίθηκε προφυλακιστέος.
Σήμερα το βράδυ το μόνο που έχω να πως είναι να μας λυπηθεί ο Θεός. Κάναμε την παρανομία νόμο και την ανομία τη βαπτίσαμε ηθική ισορροπία. Δημοκρατία των ολίγων και μικρών που αγωνίζεται με πάθος να ξεκάνει το Λαό και να εξαφανίσει την Πατρίδα. Το σχέδιό τους προχωράει: οι οικογένειες διαλυμένες στην Ελλάδα, η Παιδεία ανύπαρκτη, η γλώσσα ακολουθεί τα greeklish άκομψα τερατουργήματα, η Ιστορία του τόπου ξαναγράφεται από ξένα κέντρα, οι ηθικές εκτροπές αποτελούν το σύγχρονο και προβεβλημένο life style και η Εκκλησία να βάλλεται συνεχώς.
Ας φυλακίσουμε τον Ηγούμενο της μονής του Αγίου Όρους και όλοι μαζί ως εκείνο το άφρον πλήθος στο Λιθόστρωτο  ας φωνάξουμε για το αίμα του, επί τας κεφαλάς ημων.
Ο Θεός να μας λυπηθεί όλους μας…
Διαβάστε και τη σχετική είδηση που ήδη κάνει το γύρω του κόσμου:
Σεβάσμιοι «κύριοι» της δικαιοσύνης,αξιότιμα…μέλη του δικαστικού συμβουλίου εφετών,κρίνατε προφυλακιστέο τον ηγούμενο Εφραίμ  για ύποπτο φυγής;Διότι μόνο έτσι δικαιολογείται νομικά η προφυλάκιση.Πειστική….. και αντικειμενική η αιτιολογία σας!
Ετσι δικάζετε; Κρίνοντας έναν ηγούμενο ύποπτο φυγής.Πρόσφατα  ήταν στη Μόσχα και εγκαίρως επέστρεψε στην Ελλάδα.Εκτός αυτού,δεν έχει αποδειχθεί ζημία εις βάρος του δημοσίου.
Τι να πει κανείς!
Τη ίδια ώρα, ο κ. Γιώργος Πεταλωτής, ένας από τους βασικούς κατηγόρους στην υπόθεση παραμένει υφυπουργός Δικαιοσύνης και ο αδελφός ενός ακόμα κατήγορου του κ. Ξυνίδη μέλος της κυβέρνησης, αυτό είναι ηθικό και «νόμιμο»;;
Επίσης, όταν ρωτήθηκε ο κ. Θ. Πάγκαλος στην πρωϊνή  εκπομπή του κ. Γ.Παπαδάκη, γιατί κανείς που ενεπλάκησαν σε διάφορα σκάνδαλα δεν πήγε στη φυλακή, είπε''ΘΑ ΔΕΙΤΕ, ΘΑ ΔΕΙΤΕ΄΄. Το είδαμε κ. αντιπρόεδρε της κυβέρνησης .Αυτή είναι η Ελλάδα.Η εντολή εκτελέστηκε....Ετσι θα δικαιωθεί το ΠΑΣΟΚ και τα πολιτικά τσιράκια της Ξάνθης;
Πηγή: http://www.agioritikovima.gr/2011-07-14-22-28-56/4316-%CE%A4%CE%91%C2%AB%CE%95%CE%9A%CE%A4%CE%95%CE%9B%CE%95%CE%A3%CE%A4%CE%99%CE%9A%CE%91-%CE%9F%CE%A1%CE%93%CE%91%CE%9D%CE%91%C2%BB-%CE%A6%CE%A5%CE%9B%CE%91%CE%9A%CE%99%CE%A3%CE%91%CE%9D-%CE%A4%CE%9F%CE%9D-%CE%97%CE%93%CE%9F%CE%A5%CE%9C%CE%95%CE%9D%CE%9F-%CE%95%CE%A6%CE%A1%CE%91%CE%99%CE%9C

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω ότι ο Εφραίμ κρίθηκε προφυλακιστέος επειδή "με βάση τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της αποδιδόμενης σ΄αυτόν πράξη κρίνεται αιτιολογημένα ότι αν αφεθεί ελεύθερος είναι πολύ πιθανό να διαπράξει και άλλα εγκλήματα.." άρθρο 282 παρ.3 εδ.β Κωδ.Ποιν.Δικον. Δεν γνωρίζω τη δικογραφία, αλλά διατηρώ επιφυλάξεις αν οι συνάδελφοι που πήραν αυτή την απόφαση και μάλιστα προπαραμονή Χριστουγέννων "έχουν φόβο Θεού", από τον οποίο πηγάζει κάθε σοφία και εξουσία. Κατά τη γνώμη μου ο Εφραίμ ίσως δεν πρέπει να κάνει τη "χάρη" στο σύστημα να ασκήσει προσφυγή. Κύριε ελέησον.