Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2011

Αντίδραση από τη Ρωσία για την προφυλάκιση του Ηγουμένου Αρχιμ. Εφραίμ

Η πρώτη "απότομη" αντίδραση της Μόσχας στα συμβαίνοντα τα τελευταία δύο χρόνια στην χώρα, ήρθε με αφορμή την προφυλάκιση του ηγουμένου της Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ, ο οποίος πρόσφατα έγινε δεκτός με τιμές αρχηγού κράτους στην Ρωσίας και περιόδευσε σε ολόκληρη την χώρα προκαλώντας "πυρετό ορθοδοξίας" απ' όπου και αν περνούσε. 
  

Η αντίδραση ήρθε από το πανίσχυρο "Ίδρυμα του Αποστόλου Ανδρέα του Πρωτοκλήτου" το οποίο εξέφρασε την «βαθιά ανησυχία» του σχετικά με την προφυλάκιση, με αποψινή ανακοίνωση, αλλά προχώρησε και ακόμα περισσότερο με μία παρέμβαση που μπορεί δείχνει ότι η Μόσχα είναι αποφασισμένη εφεξής να λέει «τα σύκα, σύκα και την σκάφη, σκάφη»: χαρακτήρισε το γεγονός «ανεπίτρεπτη πολιτικοποίηση μιας δικαστικής απόφασης».
Το Ίδρυμα- που είναι εξαιρετικά ισχυρό στην Μόσχα, με μεγάλη επιρροή στο Κρεμλίνο και θεωρείται ότι εκφράζει προσωπικά τον Ρώσο πρωθυπουργό Β.Πούτιν, ασκώντας κατ'αυτό τον τρόπο μεγάλη επιρροή στα εκκλησιαστικά και ιδεολογικά πράγματα της μετασοβιετικής Ρωσίας – αναφέρει στην ανακοίνωση-κεραυνό ότι «παρόμοιες δικαστικές αποφάσεις μπορούν να εξηγηθούν μόνο από τις πολιτικές δεσμεύσεις ορισμένων κύκλων της ελληνικής διοίκησης, οι οποίοι επιθυμούν κατ' αυτόν τον τρόπο να επιδείξουν στη Δύση την ετοιμότητά τους να προχωρήσουν στην άρνηση των αρχών οργάνωσης της πνευματικής ζωής, που έχουν κατοχυρωθεί στο ελληνικό Σύνταγμα».
Η ανακοίνωση, είναι σαφές ότι αναφέρεται στην πολιτική εκχώρησης των πάντων στα δυτικά κέντρα και της πλήρους εξάρτησης "ορισμένων κύκλων της ελληνικής διοίκησης"  να προχωρήσουν σε "συνταγματικές εκπτώσεις" για να εξυπηρετήσουν δυτικούς κύκλους1
Το ρωσικό Ίδρυμα απευθύνεται στην Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους, τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, τον Πατριάρχη Μόσχας Κύριλλο, στους προκαθημένους όλων των κατά τόπους Ορθοδόξων Εκκλησιών, καθώς και όλους τους ορθοδόξους, ζητώντας τους να υπερασπιστούν τον ηγούμενο Εφραίμ, «ο οποίος υφίσταται διώξεις δυσανάλογες» της δικαστικής διαδικασίας.
Αναφέρεται επίσης στο γεγονός ότι αυτές ακολούθησαν αμέσως μετά την επιστροφή του ηγουμένου Εφραίμ από τη Ρωσία, όπου είχε συνοδεύσει την Τίμια Ζώνη, η οποία μεταφέρθηκε για πρώτη φορά στη Ρωσία, έπειτα από πρωτοβουλία του Ιδρύματος του Αποστόλου Ανδρέου και την προσκύνησαν περισσότεροι από τρία εκατομμύρια Ρώσοι πιστοί.
Στη σχετική ανακοίνωση, καλείται η ελληνική κυβέρνηση και οι ελληνικές Αρχές να εγγυηθούν «αντικειμενική, απροκατάληπτη, έντιμη και δημοκρατική δίκη», ζητώντας να γίνουν σεβαστοί και οι ανθρωπιστικοί λόγοι της κλονισμένης υγείας του ηγουμένου Εφραίμ.
Τα παραπάνω είναι πρωτοφανή και δείχνουν ότι με αφορμή την προφυλάκιση του ηγούμενου Εφραίμ, έρχεται στην επιφάνεια μια τεράστια γεωστρατηγική σύγκρουση, επί ελληνικού εδάφους, μεταξύ της Ρωσίας και Δύσης. Η επάνοδος του Β.Πούτιν στην εξουσία θα αλλάξει πολλά και αυτό άρχισε ήδη να φαίνεται... 

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗΕΣΗΜΕΙΩΘΕΙ ΠΡΟ ΟΛΙΓΟΥ, ΣΗΜΕΡΟΝ ΠΕΜΠΤΗ 29 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2011, ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΑΝΤΕΝΝΑ, ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΑΝ ΜΕ ΛΟΓΙΑ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΕΙΣ ΤΗΝ ΑΓΙΑΝ ΖΩΝΗΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΕΧΥΣΑΝ ΧΟΛΗ ΚΑΙ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΦΡΑΙΜ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΠΑΡΤΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΖΗΤΗΣΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΟΥ ΕΦΡΑΙΜ.ΩΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΚΦΡΑΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΣΕΒΑΣΜΟΥ ΠΡΟΣ ΤΑ ΙΕΡΑ ΣΕΒΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ, ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗΝ ΗΜΩΝ Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΓΙΑ ΚΑΙ ΙΕΡΑ.

Ανώνυμος είπε...

Στην ιστοσελίδα www.freegerontaefraim.com μπορεί όποιος θέλει να εκφράσει έμπρακτα τη συμπαράστασή του στο Γέροντα Εφραίμ, υπογράφοντας την επιστολή που καταδικάζει την προφυλάκισή του.