Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

Τούρκοι θα μας πουν ότι έφτιαξαν τον… Παρθενώνα!

Γράφει ο ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΔΕΜΟΣ, σε άρθρο του στην εφημερίδα Πρωϊνός Λόγος των Ιωαννίνων στις 22 Δεκεμβρίου 2011. 

Η Ελλάδα τηρεί ειλικρινή φιλική στάση απέναντι σ’ όλες τις γειτονικές χώρες. Πολύ περισσότερο απέναντι στην Τουρκία, την οποία μάλιστα στηρίζει έμπρακτα στην προσπάθειά της να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση.   

Η συμπεριφορά όμως των Τούρκων κάθε άλλο παρά φιλική είναι: Προκλητικά και θρασύτατατα τα πολεμικά τους αεροπλάνα οπλισμένα πετούν καθημερινά στο FIR της χώρας μας. Στις διπλωματικές ενέργειες της Ελληνικής Κυβέρνησης απαντούν ιταμότατα ότι εμείς παραβιάζομε τον εθνικό τους χώρο... Όταν κάποτε έπεσε δικό τους αεροπλάνο απειλούσαν ότι θα ζητήσουν αποζημίωση!..
Η Τουρκία  συνάπτει συμμαχία με τα Σκόπια, για να απειλήσει τα νώτα της Ελλάδος. Έχει βάσεις στην Αλβανία, για να απειλεί την Ελλάδα. Εργάζεται μεθοδικότατα για τον εκτουρκισμό της Ελληνικής Θράκης με στοιχεία αδιάσειστα αποδεδειγμένα, για να φροντίσει εν ευθέτω χρόνω να την προσαρτήσει ή να ανακηρυχθεί η Θράκη Κόσοβο. Φρόντισε, βέβαια, πολύ νωρίς (1955) να εξοντώσει τον Ελληνισμό της Κων/πολης.
Οι τουρκικές φρεγάτες φθάνουν ανεμπόδιστα στο Σούνιο. Τα τουρκικά πλοία κάνουν όποτε θέλουν έρευνες για πετρέλαιο στα ελληνικά ύδατα! Στα Ίμια η Τουρκία συντηρεί τη θολή εικόνα για γκρίζες ζώνες, παράλληλα ορέγεται μόνιμα το Καστελλόριζο. Στην κατεχόμενη Κύπρο ο Αττίλας αλωνίζει θρασύτατα. Τα Χριστούγεννα του 2010 διέπραξε την ακόλουθη φασιστική και σταλινική ενέργεια: Τούρκοι στρατιώτες όρμησαν την ώρα του Χριστουγεννιάτικου Όρθρου στους Ορθόδοξους ναούς του Ριζοκαρπάσου και της Αγίας Τριάδος και υποχρέωσαν τους φυλήσυχους ιερείς των δύο ναών να βγάλουν αμέσως τα ιερά άμφια και να εγκαταλείψουν την ίδια ώρα τους ναούς με όλο το εκκλησίασμα. Και στη συνέχεια οι «γενναίοι», αντιστάσεως μη ούσης, σφράγισαν τους δύο ναούς και αποχώρησαν θριαμβευτικά!.. Τι κάνει η Ευρώπη για όλα αυτά; Απλούστατα: σιγά! Ή ορθότερα υπνώττει...
Αλλά, εδώ έχουμε ακόμη πιο σοβαρό θέμα για το οποίο αδιαφορεί όχι μόνον η Ευρώπη, αλλά η Παγκόσμια κοινωνία και η Παγκόσμια διπλωματία: Στην Κύπρο υπάρχει το μοναδικό στον κόσμο «τείχος του αίσχους». Η Λευκωσία, η πρωτεύουσα του νησιού είναι χωρισμένη στα δύο, όπως κάποτε το Βερολίνο. Εκεί βέβαια το τείχος έπεσε, εδώ όμως υπάρχει και δεν φαίνεται φως από κάπου να αλλάξει κάτι...
Αντίθετα η Τουρκία απειλεί και την Ευρώπη. Στις 23 Νοεμβρίου 2011 ο Τούρκος πρόεδρος Γκιουλ ευρισκόμενος στο Λονδίνο, σε μια άνευ προηγουμένου επίθεση στην Ε.Ε. χρησιμοποιώντας βαρείς και ανοίκειους χαρακτηρισμούς, οι οποίοι δεν αρμόζουν σε ανώτατο θεσμικό παράγοντα (πρόεδρο) χώρας η οποία είναι υποψήφια προς ένταξη. Αφορμή, η προγραμματισμένη για τον ερχόμενο Ιούλιο ανάληψη της Ευρωπαϊκής προεδρίας από την Δημοκρατία της Κύπρου.
Και ο Γκιουλ από το Λονδίνο  δήλωσε: «Το 2012 μπορεί να συμβεί η μεγαλύτερη απώλεια κύρους. Σκεφτείτε ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά εντάχθηκε στην Ε.Ε. κατά παράβαση όλων των αρχών της Ε.Ε. και μάλιστα με τρόπο ελλιπή και μισό. Μπορείτε να καταλάβετε τι έχει συμβεί; Οι Ευρωπαίοι παραβιάζοντας όλες τις αρχές της Ευρώπης ενέταξαν την Κύπρο στην Ε.Ε.. Αυτό ήταν ένα παράδειγμα καταπάτησης των κανόνων της ευρωπαϊκής οικογένειας. Τώρα αυτή η μισή χώρα, αυτό το ημιτελές κράτος θα αναλάβει την προεδρία; Θα είναι μία ελλιπής προεδρία, μιας άθλιας Ένωσης και αυτό ακριβώς είπα και στους αρμόδιους της Ε.Ε.»!..
Αυτές και μόνον οι δηλώσεις είναι αρκετές να καταλάβουμε το πνεύμα που επικρατεί στη γειτονική χώρα. Ομιλούν αλαζονικά ακόμη και σε ολόκληρη την Ευρώπη. Εμφανίζονται σαν ηγεμόνες της περιοχής. Και το πιο λυπηρό είναι ότι δεν βρέθηκε ένας Ευρωπαίος ηγέτης να δώσει την κατάλληλη απάντηση.
Αλλά και κάποιοι Έλληνες πολιτικοί νομίζουν ότι με την υποχωρητικότητα θα φιλοτιμηθούν και θα αλλάξουν πολιτική. Ίσα-ίσα την υποχωρητικότητα την θεωρούν αδυναμία. Με την τακτική αυτή θα χάσουμε πολλά πράγματα...
Η υποχωρητικότητα της ελληνικής πολιτικής φθάνει και στα σχολικά βιβλία. Στα ελληνικά σχολικά βιβλία γίνεται συνεχώς ωραιοποίηση των γεγονότων σε σημείο που αγγίζει τα όρια της δουλοπρέπειας. Και όλα αυτά για να μη θιγούν οι γείτονές μας... Και αυτοί μας γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους. Έτσι, στα σχολικά τους εγχειρίδια οι Τούρκοι γράφουν: Ο Έλληνας παρουσιάζεται ως εχθρός, γεμάτος ωμότητα και πολύ συχνά απάνθρωπος, ενώ η Ελλάδα ως μία ιμπεριαλιστική χώρα που επιβουλεύεται συνεχώς τα «τουρκικά» εδάφη και διαρκώς ηττάται...
Για την Ελληνική Επανάσταση του 1821 οι Τούρκοι μαθητές διδάσκονται ότι πρόκειται για μια από τις εξεγέρσεις στον χώρο των Βαλκανίων και αντιμετωπίζεται ως εκδήλωση αγνωμοσύνης προς τους Οθωμανούς, οι οποίοι κυβερνούσαν με δικαιοσύνη...» (αυτό το πνεύμα θέλει να περάσει και η δική μας θολοκουλτούρα...).
Για να δικαιολογήσουν την επιθετικότητα που δείχνουν στο Αιγαίο, οι Τούρκοι μαθητές μαθαίνουν από το βιβλίο της ΣΤ’ Δημοτικού ότι «τα νησιά του Αιγαίου βρίσκονται σήμερα υπό ελληνική κατοχή. Η Ελλάδα δεν έχει την δυνατότητα να διατηρήσει στο Αιγαίο την ειρήνη».
Σε εγχειρίδιο που διδάσκεται στις ακαδημίες ιστορίας και στις στρατιωτικές σχολές της Τουρκίας αναφέρεται: «Όλοι οι πολιτισμοί του Αιγαίου – μεταξύ αυτών και ο ελληνικός – ήταν τουρκικής προέλευσης! Φτάνουν μάλιστα στον παραλογισμό να θεωρούν Μινωίτες, Μυκηναίους, Ίωνες και Πελασγούς προτουρκικές φυλές που κατοικούσαν στο Αιγαίο...
Σύμφωνα με αυτές τις απίστευτες θεωρίες, οι Έλληνες δεν ήταν παρά ένα μικρό παρακλάδι του μεγάλου τουρκικού λαού, του μοναδικού που είχε την δύναμη να δημιουργεί μεγάλα κράτη και πολιτισμούς!
Κάποιοι μεγαλόσχημοι σημερινοί Έλληνες απεκάλεσαν αγράμματους τους ήρωες του 1821. Εκείνοι, όμως, οι αγράμματοι δεν δίστασαν να τα βάλουν με την οθωμανική αυτοκρατορία και να ελευθερώσουν την Ελλάδα. Εμείς οι γραμματισμένοι καταστήσαμε γκρίζα ζώνη τα Ίμια. Παραδίνουμε στα παιδιά μας το βιβλίο της κ. Ρεπούση για να μάθουν ότι στις 9-9-1922 οι Έλληνες συνωστίζονταν στην προβλήτα της Σμύρνης για να προλάβουν να κάνουν τουριστικό ταξίδι στην Ελλάδα. Όμως ο τότε πρόξενος των Η.Π.Α. στη Σμύρνη Τζορτζ Χόρτον βλέποντας τις ακατονόμαστες θηριωδίες των Τούρκων έγραφε: Ντρέπομαι που είμαι άνθρωπος...
Παράλληλα κάποιοι άλλοι πλασάρουν τον μύθο ότι οι Έλληνες επί τουρκοκρατίας περνούσαν καλά, με δικαιώματα και ελευθερίες, όπως ακούσαμε από τον ΣΚΑΙ στις 25-1-2011.
Ξεχνούν όλοι αυτοί ότι είναι μαθηματικό Αξίωμα αυταπόδεικτο ότι λαός που καλοπερνάει δεν επαναστατεί ποτέ! Εάν οι Έλληνες του 1821 περνούσαν καλά η Ελληνική Επανάσταση δεν θα γινόταν ποτέ. Οι ιστορικές μαρτυρίες που έχουμε επαληθεύουν την αλήθεια των παραπάνω.
Αλλά, με την τακτική που ακολουθούμε δεν υπάρχει αμφιβολία ότι κάποια μέρα θα μας πούνε ότι τον Παρθενώνα τον έφτιαξαν οι Τούρκοι.
Με την οικονομική κρίση των τελευταίων ετών ξεσπάθωσαν και οι Ευρωπαίοι κατά της Ελλάδος και μιλούν υποτιμητικά και απαξιωτικά...
Την συνείδηση της Ευρώπης εκφράζει η μεγάλη Ελληνίστρια Ακαδημαϊκός Ζακλίν Ντε Ρομιγύ, η οποία στην τελευταία της ομιλία στην αίθουσα της Γαλλικής Ακαδημίας τον Δεκέμβριο του 2009 ανάμεσα στα άλλα είπε: «Δεν αξίζει στην σύγχρονη Ελλάδα να γυρεύει σήμερα βοήθεια στις αυλές της Ευρώπης. Είναι καθήκον της Ευρώπης να της την προσφέρει πριν καν της ζητηθεί».
πηγή: http://www.proinoslogos.gr/component/content/article/35/9157

Δεν υπάρχουν σχόλια: