Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Περί του νομοσχεδίου για την αυτόματη δωρεά των οργάνων!

Ευχαριστούμε την ακροάτριά μας Μ.Δ. για το mail που μας έστειλε σήμερα και εκφράζει την αγωνία και τον προβληματισμό της… Τα ερωτήματα είναι αμείλικτα! Ποιος όμως θα δώσει απαντήσεις;
Το θέμα των μεταμοσχεύσεων είναι τεράστιο και κρύβει πολλά επιμέρους θέματα που άπτονται της ηθικής αλλά και της ψυχής. Το νέο νομοσχέδιο όμως, όπως το ετοιμάζουν, είναι κάτι πολύ πιο επικίνδυνο:
Ποιος και πότε θα αποφασίζει να παίρνει τα όργανα όλων των πολιτών που πλέον θέλοντας και μη είναι δότες;
Πως μπορεί σε μία «δημοκρατία» να θεσπίζονται ολοκληρωτικού τύπου αποφάσεις;
Που κρύβεται η ελευθερία του προσώπου και ο σεβασμός της;
Σαφέστατα ανοίγουν την όρεξη σε περίεργα κυκλώματα που μπορούν να αναπτυχθούν… Φίλες και φίλοι, ευτέλισαν τη ζωή μας (με την ανοχή μας) και τώρα ετοιμάζονται να ξεπουλήσουν και το θάνατό μας…
Ο Θεός να βάλει το Χέρι Του και εμείς όλοι ας στραφούμε προσευχητικά και ικετευτικά προς Αυτόν!
Διαβάστε την επιστολή της ακροάτριας, μαζί με το κείμενο που μας έστειλε, που βρήκε  στο διαδίκτυο.
Είμαι και εγώ μια ακροάτρια του σταθμού της Πειραϊκής Εκκλησίας και θα ήθελα να σας συγχαρώ για την προσπάθεια όλων σας για ενημέρωση και ενίσχυση σε όλους τους τομείς.
Μόλις σήμερα διάβασα το ακόλουθο άρθρο και με βάση όσα προσπαθώ να μάθω
σε ότι έχει να κάνει με την πίστη μας, αναρωτήθηκα:
Πως είναι δυνατόν να γίνεται ένας Έλληνας Χριστιανός Ορθόδοξος υποχρεωτικά δότης οργάνων;
Πόσο επικίνδυνο μπορεί να είναι αυτό από θρησκευτικής απόψεως;
Πόσο πολύ μπορεί να κινδυνεύουν τα παιδιά μας, καθώς δεν αναφέρεται πουθενά ότι μπορούν να δηλώσουν την αντίθεση τους αν δεν έχουν ενηλικιωθεί;
Έχει ενημερωθεί ο Ελληνικός Λαός από άκρη σε άκρη και γνωρίζει άραγε και η γιαγιούλα του χωριού ότι είτε ζει, είτε όταν πεθάνει ενδέχεται να της αφαιρεθούν όργανα
προς μεταμόσχευση;
Δεν υπάρχει κανείς κίνδυνος να αναπτυχθεί ένα τεράστιο κύκλωμα όπου θα διακινούνται όργανα και ανύποπτοι πολίτες θα γίνονται θύματα δολοφονιών με σκοπό την εκμετάλλευση των οργάνων τους; Τώρα μάλιστα που υπάρχει κρίση, που ο κόσμος αρχίζει να πεινάει ακόμη και στη χώρα μας και δε σε βλέπει παρά ως μέσο επιβίωσης, όταν υπάρχουν τόσοι αλλόθρησκοι αλλά και ομόθρησκοι που αγνοούν τα περί Θεού;
Συγχωρέστε με, αυτές ήταν μόνο μερικές αγωνιώδης ερωτήσεις, απλά ζητώ την προσοχή σας σε μια προσπάθεια να ενημερωθώ σωστά για το θέμα. Άλλωστε μόνο εσείς και μέσω της Πειραϊκής Εκκλησίας, μπορεί κανείς να ακούσει την αλήθεια. Τα υπόλοιπα μέσα είτε ψεύδονται, είτε παραπληροφορούν και δεν είναι άξια εμπιστοσύνης. Αν θέλετε, ρίξτε μια ματιά στο θέμα και ενημερώστε μας μέσου του opougis.blogspot.com.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ:

Περίεργα και δύσκολα πράγματα αναφέρονται στο νέο νομοσχέδιο για τις μεταμοσχεύσεις.
Εν δυνάμει δότες οργάνων για να χρησιμοποιηθούν σε μεταμόσχευση, θα είμαστε  στο εξής όλοι , σύμφωνα με τα όσα προβλέπει το νέο προσχέδιο νόμου για τις μεταμοσχεύσεις, που δόθηκε στη δημοσιότητα.
Μόνο όσοι  θα έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους, όσο ζουν, με δήλωση στον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων, δεν θα είναι εν δυνάμει δότες.
Συγκεκριμένα το προσχέδιο νόμου αναφέρει ότι η αφαίρεση ενός ή περισσοτέρων οργάνων από ενήλικο, θανόν πρόσωπο, πραγματοποιείται εφόσον δεν είχε εκφράσει την αντίθεσή του .
Όπως αναφέρεται στο προσχέδιο, κάθε πολίτης που έχει ενηλικιωθεί, μπορεί να δηλώνει την αντίθεσή του στην αφαίρεση οργάνων του μετά θάνατον, σε ειδικό αρχείο που θα τηρείται στον ΕΟΜ. Η σχετική δήλωσή του θα πρέπει να φέρει βεβαιωμένο το γνήσιο της υπογραφής.
Αυτό όμως βάζει σε ενέργεια και τις απαραίτητες διαδικασίες για να εφαρμοστεί, αλλιώς δεν έχει νόημα να ψηφιστεί.
Όλα δηλαδή τα παιδιά κάτω των 18 θα είναι αναγκαστικά δότες οργάνων, αφού δεν μπορούν να αρνηθούν πριν ενηλικιωθούν;
Πρέπει με σαφήνεια να διευκρινιστεί τι θα γίνει με τους ανηλίκους. Ποιός θα μιλάει για αυτούς;
Αυτό θα σήμαινε ότι το κάθε μωρό που γεννιέται θα πρέπει να δίνει δείγμα DNA που θα περιλαμβάνεται στον ιατρικό φάκελο που θα το συνοδεύει μέσω της κάρτας του πολίτη σε όλη του τη ζωή. Έτσι αν σκοτωθεί ή πεθάνει άτομο κάτω των 18, το σώμα του θα πρέπει να παραδίδεται στις "αρμόδιες αρχές", όπου και θα αφαιρούνται τα όργανά του και θα μπαίνουν σε κατάψυξη.
Θα χρησιμοποιούνται όλα τα  όργανα στην Ελλάδα; ή θα κατάσχονται από το ΔΝΤ σαν περιουσία του ελληνικού κράτους;
Αφού όλα τα ανήλικα παιδιά θα θεωρούνται δότες και τα στοιχεία τους αναγκαστικά θα υπάρχουν σε κάποιο αρχείο, ποιός εξασφαλίζει το ότι κάποιοι κύκλοι δεν θα σκοτώνουν, για να πάρουν αυτοδικαίως τα όργανα των ανυπεράσπιστων απέναντι στο νόμο παιδιών; Είναι ανθρώπινο και λογικό να θέλει κάποιος να βοηθήσει τον συνάνθρωπό του με δωρεά οργάνων, το υποχρεωτικό και το χουντικό και το "είσαι εξάρτημα της μηχανής κι ο γιος σου το ανταλλακτικό" όμως είναι κάτι το σιχαμερό.
Ανταλλακτικά λοιπόν όλοι οι Έλληνες;
Στο προσχέδιο προβλέπονται αυστηρότατες ποινές για όσους με τη δική τους συναίνεση δίνουν όργανά τους προς μεταμόσχευση και πολύ αυστηρές ρυθμίσεις του, προβλέπουν ακόμη και φυλάκιση  δέκα ετών και πρόστιμο 290.000 ευρώ για οργανωμένες ομάδες που συμμετέχουν στη διακίνηση και εμπορία οργάνων.
Επίσης, το νέο προσχέδιο αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να γίνονται κατά περίπτωση μεταμοσχεύσεις και από ιδιωτικά νοσοκομεία. Η δυνατότητα για χειρουργική αφαίρεση οργάνων ή μεταμόσχευση δίνεται πλέον σε νοσηλευτικά ιδρύματα - νομικά πρόσωπα ιδιωτικού και δημοσίου δικαίου κοινωφελούς και μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα αλλά και ιδιωτικές κλινικές.
Συμπέρασμα από τα πρώτα που καταλάβαμε.
Θα δημιουργηθεί μία τεράστια τράπεζα οργάνων και βλαστοκυττάρων που θα θεωρείται περιουσία του δημοσίου.
Σύμφωνα με το μνημόνιο το ΔΝΤ μπορεί να κατάσχει την δημόσια περιουσία, ή η δημόσια περιουσία μπορεί να εκποιηθεί για να πληρωθεί το δημόσιο χρέος.
Θα μπορούν δηλαδή να πάρουν, νεφρά, ήπαρ, πάγκρεας, πνευμόνια, καρδιά, επινεφρίδια, όλα δηλαδή τα όργανα, οστά, μυελό των οστών , μάτια, δέρμα κτλ.
ΣΦΑΓΕΊΟΝ Η ΕΛΛΑΣ;
Θέλουμε να δούμε τις αντιδράσεις όλων αυτών που ασχολούνται με τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Ίδωμεν

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδιά είστε σίγουρα χριστιανοί???
Αφού υπάρχει η δυνατότητα όταν πεθάνει κάποιος να πάρουν κάποια όργανα και να ζήσει κάποιος άλλος, γιατί να μην γίνεται?
Ιδίως οι ζώντες χριστιανοί, θα έπρεπε να δίνουν τον έναν τους νεφρό σε κάποιον που έχει ανάγκη, αφού έχουν δύο.
Αντ'αυτού εναντιώνεστε σε κάθετί χριστιανικό όπως αυτό αλλά και το θέμα των μεταναστών που οι περισσότεροι τους χρήζουν βοήθειας.
Αν συναντούσατε το Χριστό και του λέγατε ότι είσαστε χριστιανός, τι νομίζετε θα σας απαντούσε?

Ανώνυμος είπε...

Αδελφέ ανώνυμε εσύ σαν καλός Χριστιανός που είσαι θα πρεπε να γνωρίζεις την εντολή: "μην κρίνεις για να μην κριθείς" όπως επίσης να μην μπερδεύεις το νεφρό με τον χιτώνα? Εγώ δεν ξέρω αν είμαι καλός Χριστιανός φοβάμαι πως όχι τουλάχιστον όπως το θέτεις εσύ. Θέλω να προσπαθήσω όμως ελεύθερα (αυτεξούσιο you know...)και όχι επειδή θα "σερβίρουν" δυνατότητες ΑΛΛΟΙ για ΑΛΛΟΥΣ σκοπούς. Α.Φ