Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Ο οπαδός που συγκινεί

Μία εξαιρετική είδηση μας ήρθε νωρίτερα σήμερα (αν και δημοσιεύθηκε στην πρώτη της πηγή στις 24 Φεβρουαρίου 2011) και την αναρτούμε γιατί τέτοιες προσπάθειες, όπου κι αν γίνονται, αξίζει να μαθαίνονται και να βρίσκουν μιμητές.
Ο οπαδός που συγκινεί
Ο 9χρονος φίλος της Γουέστ Χαμ, Τζόντζο Χέουερμαν, θα διανύσει 23 μίλια με τα πόδια, ξεκινώντας την Παρασκευή από το "Γουέμπλεϊ" για να καταλήξει την Κυριακή στο "Άπτον Παρκ". Στόχος του να μαζέψει 10.000 λίρες για το ίδρυμα "Μπόμπι Μουρ" που δίνει μάχη κατά του καρκίνου. Διαβάστε την ιστορία του! 
Στη χώρα μας η έννοια οπαδός τείνει με το πέρασμα των χρόνων να αποκτήσει εντελώς αρνητική χροιά ελέω των θλιβερών σκηνών βίας στις οποίες πρωταγωνιστούν οι θερμόαιμοι της εξέδρας εντός και εκτός γηπέδων, όμως στην Αγγλία η συγκεκριμένη λέξη έχει εντελώς διαφορετική υπόσταση.
Εκεί, η λέξη οπαδός μεταφράζεται σε αγνό πάθος, τυφλή αφοσίωση για τη φανέλα μίας ομάδας αλλά και συνάμα επίδειξη κοινωνικών ευαισθησιών, με τον Τζόντζο Χέουερμαν να αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα.
Ο 9χρονος φίλος της Γουέστ Χαμ (δεξιά στη φώτο) ανακοίνωσε ότι το τριήμερο 25-27 Φεβρουαρίου θα διανύσει απόσταση 23 μιλίων, ξεκινώντας από το "Γουέμπλεϊ" και καταλήγοντας στο κέντρο του γηπέδου του "Άπτον Παρκ" λίγα λεπτά πριν τη σέντρα του Γουέστ Χαμ-Λίβερπουλ, με τον σκοπό του "ταξιδιού" του να είναι η συγκέντρωση 10.000 λιρών για φιλανθρωπικό σκοπό.
Όπως ανακοίνωσε, τα χρήματα που θα μαζέψει θα πάνε στο Ερευνητικό Τμήμα του Ιδρύματος "Μπόμπι Μουρ" που είναι ταγμένο στον αγώνα για την καταπολέμηση του καρκίνου, με τον νεαρό μαθητή να προχωράει σε αυτή την συγκινητική πρωτοβουλία στη μνήμη της αγαπημένης του γιαγιάς Λίντα αλλά και του θρυλικού Μπόμπι Μουρ, που "έφυγαν" από τη ζωή αμφότεροι νικημένοι από καρκίνο του εντέρου.
Η αγγλική ομοσπονδία στο πλευρό του Τζόντζο
Το θετικό με όλο εγχείρημα είναι ότι η Γουέστ Χαμ και η αγγλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία είναι σημαντικοί αρωγοί στην προσπάθεια του 9χρονου φίλου των "σφυριών", δίνοντας την ανάλογη προβολή στο θέμα.
"Είναι ωραίο να βλέπεις ένα μικρό παιδί όπως ο Τζόντζο να επωμίζεται ένα τόσο μεγάλο φορτίο για να αποδώσει φόρο τιμής στη νταντά του και σε έναν από τους εθνικούς μας ήρωες, και για να συγκεντρώσει φυσικά χρήματα για το Ίδρυμα του Μπόμπι Μουρ, που είναι από τους παλαιότερους επίσημους συνεργάτες της Ομοσπονδίας.
Εύχομαι σε αυτόν και στην οικογένειά του που θα τον συνοδεύσει, καλή τύχη στον περίπατό τους, και του εύχομαι να τύχει θερμής υποδοχής από τους οπαδούς στο Άπτον Παρκ την Κυριακή", δήλωσε χαρακτηριστικά ο ποδοσφαιρικός διευθυντής της Αγγλικής FA, Σερ Τρέβορ Μπρούκινγκ.
Πηγή έμπνευσης και λόγος υπερηφάνειας

Από την πλευρά της η Στέφανι Μουρ, η οποία δημιούργησε το συγκεκριμένο φιλανθρωπικό ίδρυμα μετά την απώλεια του συζύγου της (σημαία της Γουέστ Χαμ από το 1958 μέχρι το 1974) το 1993, υπερθεμάτισε την κίνηση του μικρού Τζόντζο:
"Υποστηρικτές του Ιδρύματος Μπόμπι Μουρ για τον αγώνα κατά του καρκίνου υπάρχουν σε κάθε γωνιά της χώρας και παρόλο το νεαρό της ηλικίας του, ο Τζόντζο ανέλαβε μία τεράστια πρόκληση.
Αυτός και η οικογένειά του έκαναν σπουδαία δουλειά στο να οργανώσουν αυτό τον περίπατο, προκειμένου να μαζέψουν χρήματα που θα βοηθήσουν για περαιτέρω έρευνες αλλά και να βοηθήσουν ώστε το κοινό να μάθει περισσότερα για τη συγκεκριμένη αρρώστια.
Ο Τζόντζο αποτελεί σπουδαία πηγή έμπνευσης για πολύ κόσμο και είμαι σίγουρη ότι η γιαγιά του ειδικότερα θα είναι πολύ υπερήφανη για εκείνον".
Όπως έγινε γνωστό, η αφετηρία της διαδρομής θα είναι το άγαλμα του Μπόμπι Μουρ που έχει ανεγερθεί έξω από το νέο "Γουέμπλεϊ", με τον Τρέβορ Μπρούκινγκ και τη Στέφανι Μουρ να δίνουν το σύνθημα για την αναχώρηση.
You'll never walk alone...
Σε αυτή την βόλτα... 23 μιλίων, ο Τζόντζο θα συνοδεύεται από τον πατέρα του Γκάρι (κάτοχος διαρκείας της Γουέστ Χαμ εδώ και πολλά χρόνια), τη μητέρα του Ντόνα και την αδερφή του Μέγκαν, ενώ την τελευταία ημέρα θα διανύσουν την απόσταση που τους έχει απομείνει μαζί με άλλα 200 άτομα, που έχουν δηλώσει ήδη "συμμετοχή" στον ιστορικό περίπατο στους δρόμους του Λονδίνου.
Να σημειωθεί πως ο πιτσιρικάς οπαδός των Λονδρέζων έχει δημιουργήσει εδώ και αρκετές ημέρες ιστοσελίδα (www.justgiving.com/fornannyandbobby) ώστε να ενημερωθεί ο κόσμος για την προσπάθειά, ενώ μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης είχε συγκεντρωθεί από προσφορές περίπου το 80% των χρημάτων που έχει βάλει ως σκοπό να μαζέψει.

ΠΗΓΗ: http://www.sport24.gr/Paraxena/o_opados_poy_sygkinei.787841.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: