Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Διαβάστε το με προσοχή: τα σχόλια δικά σας

Με διαφορετικά mail που μας στείλατε διαβάσαμε την παρακάτω είδηση, την οποία αναδημοσιεύουμε από την αρχική πηγή με κάθε επιφύλαξη και χωρίς κανένα δικό μας σχολιασμό. Διαβάστε προσεκτικά το κείμενο και ο καθένας ας βγάλει τα δικά του σχόλια.

Καταργούν την 25η Μαρτίου αλλά γιόρτασαν το ολοκαύτωμα

Τετάρτη, 02 Μάρτιος 2011 17:31 .«Κόβουν» τον εορτασμό των εθνικών εορτών για... οικονομία, την ίδια ώρα όμως, στο Γενικό Προξενείο της χώρας μας στη Νέα Υόρκη, προχώρησαν με την καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση μνήμης για τους Έλληνες Εβραίους που έχασαν τη ζωή τους στο Ολοκαύτωμα. Στην εκδήλωση, με οικοδέσποινα τη Γενική Πρόξενο πρέσβειρα Αγλαΐα Μπαλτά, παρέστησαν ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος, ο ραβίνος Μάρτιν Κοέν, η Γενική Πρόξενος της Κύπρου στη Νέα Υόρκη Κούλα Σοφιανού κι ο πρόεδρος των Αμερικανών φίλων του ελληνικού Εβραϊκού Μουσείου, Σολομόν Ασέρ. Δόθηκε και παράσταση, από τα μέλη του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού και διαβάστηκαν αποσπάσματα του ημερολογίου της Ροζίνας Ασέρ Πάρντο «548 μέρες χωρίς όνομα, Θεσσαλονίκη 1943», μια ιστορία με αναφορά στην εποχή που η συγγραφέας ήταν κρυμμένη σε σπίτι χριστιανών. Έγινε και εβραϊκή παραδοσιακή προσευχή caddish...
«Φιλοφρονήσεις» να υποθέσουμε;
«Όταν ο άνθρωπος χάνει τη μνήμη του, όχι μόνο χάνει ένα κομμάτι από το παρελθόν του, αλλά κι από το παρόν και το μέλλον», είπε ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος, κάνοντας λόγο για «κοινές ρίζες» χριστιανισμού και ιουδαϊσμού. Ο Έλληνας αρχιερέας σημειωτέον ότι δέχεται τα πυρά των ομογενών για την απαράδεκτη ως τώρα παρουσία του στα ελληνικά πράγματα, στην Αμερική. Ο ραβίνος Κοέν απέτισε φόρο τιμής στον αστυνομικό διευθυντή Αθηνών Άγγελο Έβερτ, που βοήθησε την περίοδο του Β' Παγκοσμίου Πολέμου πολλούς Εβραίους να ξεφύγουν από την αιχμαλωσία και ζήτησε να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Μιλτιάδη Έβερτ. Ο αντιπρόεδρος του συλλόγου Νομού Μαγνησίας «Αργοναύτες», Απόστολος Ζουπανιώτης, υπογράμμισε ότι «πριν δύο εβδομάδες τελέσαμε την 5η Ετήσια Εκδήλωση Μνήμης, τιμώντας τα αθώα θύματα, αλλά και τους ηρωικούς Χριστιανούς της Μαγνησίας, οι οποίοι με αυτοθυσία διέσωσαν το 80% της Ισραηλιτικής Κοινότητας του Βόλου. Εμείς οι ‘Αργοναύτες' είμαι υπερήφανοι που είμαστε οι απόγονοί τους».
«Λεφτά υπάρχουν»...
Υπενθυμίζουμε ότι πέρσι, το ΥΠΕΞ απαίτησε με μια εγκύκλιό του-μνημείο εθνομηδενισμού, που έφερε την υπογραφή του πρέσβη και γενικού γραμματέα του υπουργείου Αλ. Ζέπου, να μην οργανώνονται στις ελληνικές πρεσβείες και προξενεία ανά τον κόσμο εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου, «προς εξοικονόμηση πόρων, αλλά και για λόγους συμβολισμού»... Για την καθιερωμένη και ετήσια εορτή για το ολοκαύτωμα όμως, χρήματα υπήρχαν. «Προτεραιότητες» είναι αυτές...

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο σύνδεσμος με την αρχική καταχώρηση, που παραθέτετε στο τέλος, δεν είναι διαθέσιμος καθώς η σελίδα έχει απενεργοποιηθεί... Όπως λέτε και και στον τίτλο της καταχώρησή σας, "Τα σχόλια δικά σας".

Όπου Γης - Στις Ορθόδοξες Γειτονιές του Πλανήτη είπε...

Το link που παραθέτουμε ισχύει κανονικά αυτή τη στιγμή. Δεν γνωρίζουμε αν κάποια στιγμή νωρίτερα το είχαν απενεργοποιήσει. Γεγονότα ποτ πονάνε, προφανώς κάποιους ενοχλούν γιατί γίνονατι γνωστά.