Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011

Σχόλιο το Μητροπολίτου Καλαβρύτων και Αιγιαλείας...

Παραθέτουμε το παρακάτω σχόλιο του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ.κ. Αμβροσίου που αναρτήθηκε στις 2 Μαρτίου στο προσωπικό του blog. Τα λέει όλα για τον τρόπο που υπολογίζει τους μητροπολίτες ο Πρωθυπουργός της χώρας. Λυπηρό!

Ο ΙΜΑΜΗΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ ΤΟΥ κ. ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ!
ΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΣΕ ΑΓΝΟΙΑ!
ΠΗΓΗ: http://www.ierovima.gr/pages/topics.aspx?Action=date&Date=00320030002F00300032002F0032003000310031&Pg=1
Τρεις μητροπολίτες περίμεναν τον Πρωθυπουργό, που συναντήθηκε με τον ιμάμη
Ρεπορτάζ. Δημοσίευση: 20/02/2011
Ο μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος, ο μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμων και ο υπέργηρος μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής, με τους συνεργάτες τους περίμεναν κάποιο τηλεφώνημα από συνεργάτη του πρωθυπουργού που επισκεπτόταν την Θράκη, αλλά μάταια…

Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, την περασμένη Πέμπτη και Παρασκευή πραγματοποίησε περιοδεία σε Σαμοθράκη, Ξάνθη και Κομοτηνή, συναντήθηκε με τον ιμάμη και επισκέφθηκε τοΤζαμί στο Δημάριο. Στην περιοδεία του αυτή δεν συναντήθηκε με κανέναν από τους τρεις μητροπολίτες «λόγω περιορισμένου χρόνου», όπως υποστηρίζει το Μαξίμου. Όμως ουδείς από τους συνεργάτες του πρωθυπουργού είχε εντάξει στο πρόγραμμα του κ. Παπανδρέου συνάντηση έστω και ολιγόλεπτη με έναν από τους επιχώριους μητροπολίτες. Αδιαφορία; Παράλειψη;
Πάντως ο πρωθυπουργός που συναντήθηκε με την μουσουλμανική κοινότητα δεσμεύτηκε ότι θα δώσει λύσεις σε σειρά προβλημάτων της. Προφανώς η χριστιανική κοινότητα έχει λυμένα τα προβλήματά της.
Συγκεκριμένα, από το χωριό Δημάριο της Ξάνθης, ο κ. Παπανδρέου δεσμεύτηκε ότι θα δώσει λύση σε σειρά προβλημάτων που αντιμετωπίζει η μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης. Ειδικότερα, ανακοίνωσε ότι μέχρι τον Σεπτέμβριο θα ενταχθεί στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης η Ειδική Παιδαγωγική Ακαδημία (ΕΠΑΔ), στην οποία φοιτούν οι δάσκαλοι των μειονοτικών σχολείων, προσθέτοντας ότι θα προτιμούσε να σπουδάζουν σε αυτό το πανεπιστημιακό πλέον τμήμα μουσουλμάνοι από την εν λόγω περιοχή για να επιστρέφουν αργότερα ως δάσκαλοι.
Σε ό,τι αφορά τα "βακούφια", είπε ότι θα δοθεί λύση στο θέμα με τις διοικήσεις τους. Σχετικά με την καλλιέργεια καπνού, που αντιμετωπίζει προβλήματα, είπε ότι επειδή είναι μονοκαλλιέργεια τύπου μπασμάς, πρέπει να διατηρηθεί και να ενισχυθεί.
Ακόμη, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι θα υπάρχει η δυνατότητα οι προφορικές εξετάσεις για τους υποψήφιους οδηγούς να γίνονται και στην τουρκική γλώσσα, ενώ στα ΚΕΠ της περιοχής θα ενισχυθεί η παρουσία υπαλλήλων που γνωρίζουν τουρκικά. Είπε ακόμη ότι θα δώσει εντολή στα αρμόδια υπουργεία να φροντίσουν ώστε γρήγορα να καλυφθεί η περιοχή με σύνδεση στο Διαδίκτυο.
Κορίτσια που φορούσαν παραδοσιακές ενδυμασίες του πρόσφεραν λουλούδια και στη συνέχεια ο πρωθυπουργός περπάτησε στους δρόμους του χωριού. Ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε το τζαμί όπου ξεναγήθηκε από τον ιμάμη και στη συνέχεια πήγε σε καφενείο όπου είχε την ευκαιρία να ακούσει τους κατοίκους και να τους μιλήσει και ο ίδιος.

ΣΧΟΛΙΟ:
ΔΙΕΡΩΤΩΜΑΙ: Μήπως πρέπει να γίνω κι εγώ Μουσουλμάνος, ώστε να μπορέσω να λύσω τα προβλήματα του τόπου μας; Τόσο μεγάλος έρωτας του Έλληνα Πρωθυπουργού με τους Μουσουλμάνους; Η Εκκλησία της Ελλάδος προπηλακίζεται, παραθεωρείται, πιέζεται, υπερ-φορολολογείται! Οι κληρικοί χαρακτηρίζονται "Δημόσιοι Υπάλληλοι" και εντάσσονται στη ρύθμιση 1 πρός 5. Αυτό σημαίνει ότι σε λίγο τα χωριά μας θα μείνουν χωρίς ιερείς! Η Ορθοδοξία στο στόχαστρο, οι Μουσουλμάνοι στην άγκαλιά του κ. Πρωθυπουργού!
+ Ο Κ καί Αι Α

Δεν υπάρχουν σχόλια: