Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Παπούλιας - Σαμαράς δεν στήριξαν Ελληνική Υποψηφιότητα για το Νόμπελ Ειρήνης 2012

Το Νόμπελ Ειρήνης φέτος όπως είναι γνωστό, δόθηκε στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Επιλογή που συγκέντρωσε παγκοσμίως αρνητικά σχόλια.
Ανάμεσα στις φετινές υποψηφιότητες υπήρχε και μία ελληνική, η οποία είχε υποβληθεί και είχε γίνει αποδεκτή από την Επιτροπή Νομπέλ στις 8-12-2011. Αυτή, αφορούσε στον πατέρα Γερβάσιο κατά κόσμον Ιωάννη Ραφτόπουλο, τον "Άγιο των Φυλακισμένων". Ο ίδιος δε, δεν γνώριζε τίποτα γι' αυτή την υποψηφιότητα, την πληροφορήθηκε μόλις τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Ο "Άγιος των φυλακισμένων" πατέρας Γερβάσιος, γυρίζει τις φυλακὲς μοιράζοντας ηθική, πνευματικὴ και υλικὴ βοήθεια στους φυλακισμένους.
Δυστυχώς, σύμφωνα με το ρεπορτάζ από την ιστοσελίδα vimaonline.gr, η ελληνική υποψηφιότητα δεν στηρίχθηκε ούτε από τον πρωθυπουργό της χώρας, ούτε και από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Αντιθέτως, φήμες θέλουν τον έναν εξ αυτών, να προτείνει για την απονομή του βραβείου Νόμπελ Ειρήνης, απόμαχο Γερμανό πολιτικό, που συνέβαλε στην ενοποίηση των δύο Γερμανιών.
Ανάμεσα στους ανθρώπους των γραμμάτων, των τεχνών και των επιστημών από τις πέντε ηπείρους που πρότειναν και στήριξαν αυτή την υποψηφιότητα του "Άγιου των Φυλακισμένων", είναι και ο γνωστός μας από τα δημοτικά της Γλυφάδας, ενεργός πολίτης και πρ. Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Δημήτρης Καραπάνος.
Με επιστολή του, τόσο προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, όσο και στον Πρωθυπουργό της χώρας Αντώνη Σαμαρά, εκφράζει την αγανάκτηση και απογοήτευσή του, αφού κανένας τους δεν στήριξε αυτή την ελληνική υποψηφιότητα.
πηγή: http://www.onair24.gr/news/category/1/content/68212

Δεν υπάρχουν σχόλια: