Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Ένα αισιόδοξο μήνυμα από τα σχολεία μας...

Νωρίτερα σήμερα στο opougis@hotmail.com λάβαμε το ακόλουθο μύνημα από την ακροάτριά μας Κων. Γ. και την ευχαριστούμε πολύ. Ναι, όταν θέλουμε ΟΛΑ μπορύν να γίνουν. Ζη Κύριος! Διαβάστε το με προσοχή γιατί είναι μεστό ελπίδας!

Καλημέρα, καλή εβδομάδα να έχετε!!!
Αισθάνομαι την ανάγκη να στείλω ένα μήνυμα αισιόδοξο.
Πριν από καιρό σας έστειλα ένα μήνυμα για τους δασκάλους οι οποίοι μπορεί να έχουν απόψεις αντίθετες των γονιών , πολλές φορές ανθελληνικές (θυμάστε την εκπομπή όπου εκεί είχα εκθέσει την αγανάκτησή μου για την άποψη της δασκάλας πως δεν υπάρχουν κρυφά σχολειά)
Φέτος, η σχολική χρονιά άρχισε ελπιδοφόρα, με την μεγάλη μου κόρη στην Α΄Γυμνασίου και την μικρή μου κόρη στη Δ΄Δημοτικού.
Είδα καθηγητές και δασκάλους, διευθυντές, να έχουν στην κυριολεξία "σηκώσει τα μανίκια τους" στην προσπάθειά τους όχι μόνο να μεταδώσουν κάποιες γνώσεις με βάση το βιβλίο ύλης που τους επιβάλλεται, αλλά είναι επικεντρωμένοι να συμβάλλουν τα μέγιστα για τη δημιουργία υπεύθυνων και καλλιεργημένων ανθρώπων. Είδα καθηγητές και δασκάλους με διάθεση να υπερβούν κάθε νόμο, κάθε ωράριο, κάθε "ξύλινο" εκπαιδευτικό υλικό, και να αγωνίζονται μαζί με εμάς τους γονείς για τα βλαστάρια μας. Είδα καθηγητές να θυσιάζουν τα Σαββατοκύριακά τους για να είναι στο σχολείο μαζί με τα παιδιά για την δημιουργία σχολικής χορωδία, θεατρικού κλ.π . Είδα το διευθυντή του δημοτικού Σχολείου, να ψάλλει στον αγιασμό!!!
Είδα το διευθυντή του Γυμνασίου να μας προτρέπει τους γονείς _ήταν αυστηρός και με εμάς, και καλά μας έκανε_ να χαράξουμε κοινή γραμμή στη διαπαιδαγώγηση των παιδιών, να συμβουλεύουμε τα παιδιά να ντύνονται με ευπρέπεια, να καλλιεργήσουμε από κοινού στα παιδιά μας το ήθος πρώτιστα.
Μπορώ να μην συγκινηθώ από αυτές τις προσπάθειες, που σημειωτέον καταβάλλονται σε μια εποχή που το διαλυμένο κράτος διαλύει τους μισθούς τους, απαξιώνει κάθε ικανό υπάλληλο, σε μια εποχή που η Ελλάδα χειμάζεται πρώτα από την κρίση αξιών και ακολουθεί η οικονομική κρίση?
Και έρχομαι να πω, πως ΟΧΙ, δεν καταβαραθρώθηκε το σύστημα αξιών μας, πως υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που παλεύουν μέσα σε αυτή την τρικυμία να στερεώσουν τους θεσμούς της πατρίδας, της οικογένειας, της θρησκείας μας. Δε θα αφήσει ο Θεός να πάνε χαμένες οι προσπάθειες αυτές. Μπράβο τους!!!!!
Γ. Κων.
ΣΗΜ.: Κρατήσαμε την γραφή όπως μας στάλθηκε και διατηρούμε τα στοιχεία της ακροάτριάς μας στο αρχείο μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: