Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Τρόικα: "Eκκενώστε άμεσα νησιά! Κοστίζουν!

Εκκένωση των νησιών που έχουν κάτω από 150 κατοίκους διέταξαν οι αποικιοκράτες της τρόικα. Είναι προφανές ότι οι τροικανοί δεν ενδιαφέρονται πόσα μέτρα θα πάρουμε, ακόμη και αν αυτοκτονούσαμε όλοι εθελουσίως, πάλι θα μας ζήταγαν νέα μέτρα. 

Αυτό σημαίνει δύο τινά:

Δοκιμάζουν την αντοχή της ελληνικής κυβέρνησης, για να δουν πόσο "πρόθυμη" και υπάκουη είναι, ή κάποιος από τους τρεις προσπαθεί να την "κάνει" π.χ το ΔΝΤ, και ζητάει ανεδαφικά πράγματα για να προκαλέσει ολική ρήξη με την κυβέρνηση, και να διευκολυνθεί ο ενδιαφερόμενος προς αποχώρηση.

Tην εκκένωση όλων των ελληνικών νησιών που έχουν έως 150 κατοίκους ζήτησε η Τρόικα από την ελληνική κυβέρνηση. Το επιχείρημα των τροϊκανών ήταν ότι επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό.

Την αποκάλυψη αυτή έκανε ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κωστής Μουσουρούλης, μιλώντας στη Ναυτιλιακή Λέσχη του Πειραιά το μεσημέρι της Πέμπτης, ενώπιον εκπροσώπων της ελληνικής ναυτιλιακής βιομηχανίας, αφήνοντας άφωνους τους πάντες.

Σύμφωνα με τον υπουργό, σε συνάντηση που είχε η Τρόικα με υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, ζητήθηκε να εκκενώσουμε τα ελληνικά νησιά που έχουν μέχρι 150 κατοίκους, γιατί επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό.

«Τους απαντήσαμε άμεσα ότι δεν είναι καλά. Δεν το διαπραγματευόμαστε» δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας, Κωστής Μουσουρούλης.

Η συζήτηση επί του θέματος δεν συνεχίστηκε από τους τροϊκανούς, όμως είναι ενδεικτικό των προθέσεών τους, αφού ζητούν να ερημώσουν ολόκληρες νησιωτικές περιοχές και να ξεριζωθούν χιλιάδες οικογένειες. «Πρότεινα ένα σύγχρονο ξεριζωμό. Δεν πάμε καλά» δήλωσε ένας από τους παρευρισκόμενους σε πηγαδάκι.

Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, για το θέμα ενημερώθηκαν τα υψηλότερα κλιμάκια της κυβέρνησης.

Αυτό δεν κρύβεται πλέον και θα πρέπει η κυβέρνηση να αρχίσει να σκέπτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να λέει απλό και σταράτο "όχι".
πηγή: http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=58283&Itemid=131

Την απάντηση της τρόικας στο θέμα που έχει ανακύψει σχετικά με πληροφορίες που θέλουν την τρόικα να έχει ζητήσει από την ελληνική κυβέρνηση την εκκένωση νησιών ζητά ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης.
 
Φανερά ενοχλημένος, από τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, και παρότι τόσο το υπουργείο Οικονομικών όσο και ο Κωστής Μουσουρούλης, στον οποίο αποδόθηκαν οι πληρφορίες, προχώρησαν σε διάψευσή τους, τονίζει σε δήλωσή του ότι : “Δεν μου αρκεί, ούτε κατ' ελάχιστον, η διάψευση του 
υπουργείου Οικονομικών που χαρακτηρίζει ως εκτός πραγματικότητας τις πληροφορίες” και ζητά από την ελληνική κυβέρνηση, “στο μέτρο και στο βαθμό που μπορεί ακόμα να σηκώσει ανάστημα απέναντι στους απεσταλμένους των δανειστών, να απαιτήσει απ' αυτούς τους ίδιους να διαψεύσουν τη διακινούμενη από τα ΜΜΕ πληροφορία”.
 
“Στην περίπτωση που υπάρχει έστω και ίχνος αληθείας στη σχετική πληροφορία και επειδή η φερόμενη ως απαίτηση της τρόικας αφορά κυρίως, αν όχι αποκλειστικά το Νότιο Αιγαίο, τους διαμηνύουμε ότι όχι μόνο θα 
διατηρηθεί ο πληθυσμός των εκατόν πενήντα ή πέντε κατοίκων στα μικρά μας νησιά, αλλά θα φροντίσουμε να κατοικηθούν και εκείνα που σήμερα θεωρούνται ερημονήσια. Είναι ανάγκη που ξεπερνά τα όρια αντοχών του κρατικού προϋπολογισμού”, τονίζει ο 
περιφερειάρχης.
πηγή: http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=58327&Itemid=131

Δεν υπάρχουν σχόλια: