Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

Το Υπουργείο Εξωτερικών για το θέμα του Ιμάμη

Επιτέλους μία κίνηση στην διπλωματία των μηδενικών προβλημάτων. Σάλος έχει προκληθεί από την καταγγγελία του Ιμάμη για τις απειλές που δέχτηκε από το "παρακράτος" του προξενείου που διοικεί τη Θράκη μας! Και αναγκάστηκε το Υπ. Εξωτερικών να αντιδράσει! Έστω και με διάβημα. Ας ελπίσουμε ότι αυτό θα είναι μόνο το πρώτο βήμα. Γιατί αποκλείεται να μην είχαν ακούσει στα υπουργικά γραφεία τι πραγματικά συμβαίνει στη Θράκη μας! Αλλά και πάλι, η ανακοίνωση του Υπουργείου δεν μπορεί να ξεφύγει από τη διπλωματία. Για να μη χαλάσει το "κλίμα" αφού αναμένεται η επίσκεψη του Τούρκου υπουργού. Μακάρι να υπάρξει επιτέλους ουσιαστική αντίδραση. Συνέλληνες... ΔΕΝ πρέπει να μένουμε άφωνοι! Να κουβεντιάζουμε και να γνωστοποιούμε παντού όσα συμβαίνουν στη Θράκη μας! Για να εξακολουθήσουμε να την λέμε Θράκη "μας"! Η διάδοση των πληροφοριών είναι ο καλύτερος τρόπος αντίδρασης από πλευράς όλων μας...

Με ανακοίνωσή του το Υπουργείο Εξωτερικών αναφέρεται στο θέμα που έχει προκύψει με τον ιμάμη στο ιερό τέμενος της κοινότητας Σώστη Νομού Ροδόπης, ο οποίος κατήγγειλε απειλές για την ζωή του ίδιου και της οικογένειάς του, γιατί δεν υποτάσσεται στα κελεύσματα του τουρκικού προξενείου και του ψευδομουφτή Κομοτηνής, Ιμπραϊμ Σερίφ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:



«Όταν ένας Ιμάμης διορισμένος σύμφωνα με το νόμο της Ελληνικής Πολιτείας από το Μουφτή της Κομοτηνής, δηλώνει δημόσια ότι απειλείται και συκοφαντείται από συντοπίτες του, καταγγέλλει το συμβάν με γραπτή αναφορά, δια του πληρεξουσίου δικηγόρου του, προς τον Υπουργό Εξωτερικών και επιλέγει τη νομική οδό για να αντιμετωπίσει τις απειλές και τη διαπόμπευσή του, ως «εγκάθετου της Ελλάδας και προδότη» από συνεργάτη του τουρκικού προξενείου στην Κομοτηνή, υπάρχει ζήτημα και πρέπει να ξεκαθαρισθεί άμεσα. Ειδικότερα και από το γεγονός, ότι καταγγέλλεται για ανάμειξη και ο Γενικός Πρόξενος της Τουρκίας στην Κομοτηνή.

Το Υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε τον Πρέσβη της Τουρκίας στην Ελλάδα, προς τον οποίο θα επιδοθεί επίσημο διάβημα της ελληνικής κυβέρνησης, για τον καταγγελλόμενο ρόλο του Τούρκου Γενικού Προξένου στην Κομοτηνή.

Δεν είναι δυνατόν, όπως καταγγέλλεται, ενέργειες του εκπροσώπου της Τουρκίας στην Κομοτηνή καθ’ υπέρβαση των προξενικών του καθηκόντων, θέλουμε να πιστεύουμε εν αγνοία της τουρκικής κυβέρνησης, να προκαλούν τριβές και εντάσεις μεταξύ των δύο χωρών, ειδικότερα την παραμονή της επίσκεψης του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών στην Αθήνα και την επικείμενη συνάντηση του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας».

πηγή: http://www.agioritikovima.gr/2011-07-14-22-28-56/11458-ti-apanta-to-up

Δεν υπάρχουν σχόλια: